Totul despre îndepărtarea tatuajelor și machiajului semipermanent cu laser

1073

Din păcate, nimeni nu poate fi protejat împotriva efectelor secundare ale machiajului semipermanent. În special dacă tatuajul sau machiajul semipermanent este realizat pentru prima dată de un master neexperimentat sau debutant. Consecințele lucrărilor unui astfel de master pot fi absolut imprevizibile. Cele mai frecvente sunt schimbarea nuanței pigmentului de la negru la gri, albastru, maro la roșu și alte culori nenaturale și inestetice. Aceasta apare ca urmare a injectării pigmentului prea adânc sub piele sau a folosirii unor pigmenți de calitate inferioară. În cazul în care artistul tatuator abia începe să profeseze, problemele asociate machiajului permanent pot începe încă de la etapa de desenare și creare a formei. Proporțiile incorecte, liniile neuniforme sau inexacte vor produce un efect neplăcut de care veți dori să vă eliberați cât mai curând.

Cu toate acestea, chiar și în cazurile care par dezastruoase, nu disperați. Există, totuși, o procedură eficientă – îndepărtarea tatuajelor cu laser, care vă ajută să vă eliberați rapid de rezultatul negativ și să îi redați pielii aspectul original. Îndepărtarea cu laser nu necesită nicio pregătire specială din partea clientului. Este necesar doar să alegeți un artist tatuator profesional, care lucrează cu echipamente de calitate și deține deprinderi de folosire corectă a nuanțelor și a procedurii de îndepărtare a tatuajelor cu laser.

Mecanismul de acțiune al laserului

Mecanismul de acțiune al laserului presupune crearea și aplicarea unui fascicul laser, care pătrunde în piele în zona unde este localizat pigmentul și îl descompune în nanoparticule. Fasciculul laser generează o concentrație uriașă de energie, însă acționează doar asupra moleculei pigmentului. Astfel, pigmentul este descompus și apoi absorbit de fagocite – celule organice din organismul uman care absorb, digeră și elimină substanțele toxice, solide, dense și alte corpuri străine. În continuare, sistemul limfatic începe să funcționeze intensiv, iar în decurs de o lună particulele de pigment prelucrate sunt eliminate în mod activ și integral prin sistemul urinar. Acest proces este complet sigur pentru clienți și are drept rezultat o piele curată, practic fără urme de pigment.

Dispozitivul laser, în funcție de tipul acestuia, poate genera un fascicul de diferite lungimi, care contribuie la îndepărtarea pigmentului sau a colorantului (în cazul îndepărtării tatuajelor) injectate la adâncimi diferite. Lungimea undei este reglată manual de către estetician în funcție de tipul de tatuaj. Aceasta se selectează folosind o duză specială care se înșurubează pe pistolul aparatului. Lungimea undei depinde de culoarea care urmează să fie îndepărtată. De exemplu, cu ajutorul duzei de 532 nm se elimină nuanțele calde ale tatuajului. Iar cu duza de 1064 nm – nuanțele reci. În caz contrariu, nu se va obține niciun rezultat sau va fi unul minim. De exemplu, în cazul în care se necesită ca micropigmentarea sprâncenelor să fie îndepărtată, lungimea fasciculului va fi mai scurtă, întrucât în realizarea acestei proceduri se folosește adesea nuanțe calde de pigment.

Tipuri de lasere

În cosmetologie se folosesc diferite tipuri de lasere. Totul depinde de tipul desenului, de zona tatuată și de adâncimea introducerii pigmentului. Să analizăm tipurile de lasere disponibile în prezent.

Laser cu rubin

Acesta este cel mai vechi tip de aparat laser. Dispozitivul generează un fascicul cu o lungime de cel mult 694 nm, fapt ce permite pătrunderea sub piele la adâncimea nu mai mare de 1 mm. Viteza redusă a fasciculului (aproximativ 3 ms la 1 Hz) încălzește destul de mult pielea și poate provoca arsuri, răni, cicatrici și pete pigmentare. Laserul cu rubin nu se utilizează pentru îndepărtarea machiajului semipermanent. Acesta nu este eficient în eliminarea nuanțelor calde și a culorilor roșii, acționează doar asupra culorilor întunecate ale pigmentului injectat în partea superioară a pielii. Din cauza acestor caracteristici tehnice negative ale dispozitivului, acesta se folosește mai rar în cosmetologie. Iar dacă este utilizat, vă recomandăm insistent să nu îl folosiți pe piele.

Laser Alexandrite

Acest tip de laser este mai modern decât cel cu rubin. Produce o lungime de undă de până la 755 m, care poate pătrunde în piele până la o adâncime de 1,8 mm. Laserul Alexandrite nu are capacitatea de a îndepărta tatuajele, dar este adesea folosit pentru îndepărtarea machiajul semipermanent. Deși viteza de formare și de pătrundere a fasciculului sub piele este sporită, laserul respectiv, ca și predecesorul său, este ineficient în eliminarea culorilor calde și acționează doar asupra culorilor mai întunecate.

Laser cu diodă

Laserul cu diodă este eficient doar în îndepărtarea tatuajelor, dar chiar și în așa situații, acest tip de laser este considerat periculos datorită puterii sale deosebit de mari. Lungimea undei laserului este de 810 nm, fapt care permite pătrunderea acesteia până la 3 mm sub piele. Astfel, formarea cicatricilor, rănilor și arsurilor este inevitabilă, motiv pentru care nu este folosit pentru îndepărtarea machiajului semipermanent. Nu recomandăm îndepărtarea tatuajelor cu laserul cu diodă, întrucât implică o recuperare îndelungată și specializată a pielii după utilizare.

Laser cu neodim

Cel mai cunoscut, cel mai sigur și cel mai utilizat tip de aparat laser. Dacă doriți să îndepărtați un tatuaj sau un machiaj semipermanent cu laser, vă recomandăm să alegeți acest tip de laser. Acesta îmbină funcțiile unice de formare a lungimii undei de 1.064 nm, care pătrunde până la o adâncime de până la 6 mm, reducând în același timp la minimum căldura la nivelul pielii, fără a o traumatiza. Spre deosebire de alte tipuri de lasere, neodimul este foarte eficient în descompunerea pigmenților nu doar a nuanțelor întunecate, ci și a culorii roșie, precum și a altor nuanțe mai calde. În cazul în care masterul folosește corect laserul cu neodim de nanosecunde, se previne apariția petelor pigmentare, a cicatricilor și a arsurilor, iar, ca rezultat acesta acționează doar asupra pigmentului, distrugându-l. Iată de ce acest tip de laser este considerat „standardul de aur” și este utilizat pretutindeni pentru îndepărtarea tatuajelor și a machiajului semipermanent cu laser pentru toate tipurile de piele.

Avantajele și dezavantajele îndepărtării tatuajelor cu laser

Principalul avantaj al procedurii de îndepărtare a tatuajelor cu laser se datorează faptului că este disponibilă și accesibilă tuturor. În trecut, când nu existau echipamente cu laser, tatuajele vechi sau machiajul semipermanent erau acoperite cu pigmenți sau vopsele în nuanțe deschise. Însă o astfel de procedură avea numeroase dezavantaje. Printre acestea se număra senzațiile de durere, schimbarea culorii tatuajului după bronzare și multe altele. În prezent, aplicarea acestei tehnici face posibilă eliminarea pentru totdeauna a modelelor nereușite de tatuaj și obținerea unei piele curate, fără dificultate sau disconfort. Ținem să menționăm că îndepărtarea cu laser a tatuajului sprâncenelor și a altor zone prezintă avantaje considerabile, dar conține și unele dezavantaje. În continuare, vom aborda aceste aspecte.

Avantajele îndepărtării tatuajelor cu laser

  • Îndepărtarea cu laser a tatuajelor și a machiajului semipermanent este cea mai eficientă metodă de eliminare a pigmentului. Datorită laserului cu neodim, tatuajele pot fi îndepărtate cu o eficiență de până la 98%, chiar și în situații foarte complicate (de exemplu, tatuaje foarte vechi, pigment injectat la adâncime etc), fiind considerat un rezultat perfect datorită pielii complet curățate;
  • Îndepărtarea tatuajelor este sigură, fără traumatisme, minim invazivă și nu necesită o recuperare îndelungată a pielii. Astfel, procesul de regenerare cutanată pretinde un efort minim;
  • Corecția cu laser include puține contraindicații;
  • Procedura este absolut nedureroasă, fasciculul laser nu afectează foliculul de păr, menținând creșterea sănătoasă și naturală a acestuia. Prin urmare, îndepărtarea cu laser a tatuajului sprâncenelor garantează protejarea firelor naturale de păr și creșterea lor în continuare;
  • Îndepărtarea tatuajelor durează foarte puțin – câteva minute. Pe parcursul ședinței, clientul simte doar un mic disconfort sau dureri minore.

Dezavantajele procedurii

  • Laserul nu reușește să îndepărteze nuanțele deschise ale pigmenților și coloranților: alb, crem, galben, verde. Evident, efectul procedurii va fi prezent, însă minim. În acest caz, se recomandă combinarea laserului și a removerului pentru o îndepărtare optimă a pigmentului;
  • Procesul de îndepărtare poate dura o perioadă lungă de timp. Aceasta depinde de o serie de factori: vârsta pielii, tipul de pigment, compoziția, culoarea și nuanța acestuia, adâncimea de inserție, reacția individuală a organismului la procedură, frecvența corecției machiajului semipermanent și a tatuajelor etc. Pentru unii clienți pot fi necesare 2-3 ședințe de îndepărtare a tatuajelor, în timp ce pentru alții pot fi necesare cel puțin 8 sau mai multe ședințe;
  • Dacă în trecut pentru tatuarea buzelor s-a folosit pigment de oxid de fier, atunci după îndepărtare vor rămâne urme întunecate – reacție chimică la fasciculul laser. Însă, în cazul în care, pentru machiajul semipermanent al sprâncenelor, au fost folosiți pigmenți de oxid de fier, laserul poate lăsa o nuanță cenușie pe piele.

Câte ședințe pot fi necesare pentru îndepărtarea tatuajelor?

De regulă, poate fi necesar între 2 și 14 ședințe pentru ca pigmentul să fie eliminat complet. Însă, de cele mai multe ori, doar 5 ședințe sunt necesare. Numărul de ședințe depinde de anumiți factori, precum:

  • Tehnica în care a fost realizat tatuajul. De exemplu, pentru îndepărtarea tehnicilor moderne de micropigmentare se necesită mai puține ședințe. Sprâncenele pudrate pot fi îndepărtate în 1-2 ședințe, iar buzele aquarelle până la 3 ședințe. Însă, în cazul în care doriți să îndepărtați un tatuaj clasic sau vechi, ar putea fi necesare 7 sau mai multe ședințe. Rețineți că denumirile tehnicilor pot fi aproximative. Faptul că v-ați programat pentru micropigmentarea sprâncene efect pudrat sau că tehnicianul v-a folosi tehnica respectivă, aceasta nu înseamnă neapărat că s-a realizat așa cum v-ați dorit. Iar pigmentul putea fi introdus la fel de adânc ca în cazul tatuajului clasic. Tehnica sprâncene powder autentică se elimină complet timp de până la 2 ani. În caz contrar, este posibil să vă fi adresat unui artist tatuator nepriceput. Consultați lucrările noastre, noi vă oferim imagini cu modele de sprâncene pudrate. De asemenea, la solicitare, puteți primi personal exemple de lucrări după micropigmentare și cum arată sprâncenele peste un an sau doi;
  • Tipul și starea pielii. În cazul în care microbladingul nu a fost efectuat reușit anterior și au rămas cicatrici, vor fi necesare mai multe ședințe de îndepărtare;
  • Adâncimea, densitatea și compoziția pigmentului;
  • Vechimea tatuajului sau a machiajului semipermanent – cu cât mai mult timp a trecut de la tatuare, cu atât mai multe ședințe vor fi necesare;
  • Distribuirea uniformă a pigmentului/colorantului;
  • Localizarea desenului (în cazul tatuajelor);
  • Suprapunerea pigmentului, în cazul în care a fost efectuată acoperirea anterior.

Este imposibil de anticipat numărul exact de ședințe, întrucât nu se cunosc dinainte caracteristicile tatuajului sau ale machiajului semipermanent. Masterul va indica numărul de ședințe după evaluarea efectivă a machiajului semipermanent nereușit. Puteți, de asemenea, să estimați individual numărul aproximativ de îndepărtare a tatuajului conform tabelului Kirby-Desai Scale (fotografia prezentată mai jos). Punctaj = numărul de ședințe. Însumați toate punctele și obțineți numărul aproximativ de ședințe de îndepărtare a tatuajelor cu laser.

La ce interval de timp pot fi repetate ședințele?

Ședințele se pot efectua periodic, dar nu mai des de o dată la 1-1,5 luni. După ședința de îndepărtare a tatuajelor și a machiajului semipermanent este nevoie de cel puțin 28 de zile pentru ca pielea să se recupereze, iar pigmentul să se descompună și să fie eliminat de sistemul limfatic. Dacă procedura se repetă în timp ce pielea este încă în proces de vindecare, se vor produce traume grave, inflamații, cicatrici și alte efecte secundare.
Prin urmare, perioada de recuperare va fi prelungită.

Îndepărtarea machiajului semipermanent al buzelor, sprâncenelor, pleoapelor și a tatuajelor se poate efectua în orice moment convenabil. Perioada optimă este de 1-2 luni, însă, dacă nu este posibil, poate fi amânată pentru orice perioadă.

Ce culori pot fi îndepărtate cu laser?

Nu există un alt echivalent la fel de eficient în îndepărtarea pigmenților de culoare închisă precum este laserul. Această este cea mai sigură și mai rapidă metodă de eliminare a culorii negru, gri închis, maro închis, albastru, roșu și alte nuanțe întunecate ale tatuajului.
Laserul acționează direct asupra pigmentului și îl distruge. Pentru îndepărtarea acestor nuanțe se estimează o eficiență maximă de 98%.

Se îndepărtează foarte puțin sau chiar deloc culorile alb, crem, galben și alte nuanțe deschise.

Există caracteristici pentru îndepărtarea tatuajelor pe diferite părți ale corpului?

În funcție de zona de eliminare a pigmentului, există anumite caracteristici specifice procedurii. Una dintre cele mai întâlnite probleme este îndepărtarea tatuajului buzelor. Este ceva obișnuit ca pigmentul buzelor să se transforme într-o culoare maro nenaturală în timpul îndepărtării cu laser și nu oricine este dispus să poarte această culoare timp de 3-4 luni, în plus, această nuanță necesită mult timp pentru a fi eliminată. De asemenea, în trecut, în culorile tatuajelor buzelor se folosea vopsea albă, iar ca rezultat clientele aveau adesea un contur alb pe buze, pe care laserul nu îl poate îndepărta. Așadar, laserul nu este potrivit întotdeauna pentru îndepărtarea tatuajului buzelor. De menționat că procedura în zona buzelor este destul de dureroasă și este posibil să apară inflamații.

Îndepărtarea tatuajului din zona sprâncenelor este cea mai nedureroasă și eficientă metodă, deoarece laserul este foarte eficient în eliminarea nuanțelor negre și albastre. În cazul în care tatuajul este vechi și pigmentul a fost injectat în adâncime, iar ulterior au fost efectuate mai multe corecții, atunci sunt necesare cel puțin 5-6 ședințe de îndepărtare cu laser. În timp ce machiajul semipermanent recent, în special în tehnica sprâncene pudrate, va necesita doar 2-3 ședințe.

Pot apărea cicatrici după îndepărtarea tatuajelor?

Formarea cicatricilor este posibilă doar în astfel de cazuri:

  • Predispoziție la formarea cicatricilor cheloide;
  • Pielea a fost traumatizată pe parcursul perioadei de vindecare și de recuperare;
  • În perioada de vindecare și recuperare, pielea a fost expusă la lumină ultravioletă (solariu, lumina directă a soarelui);
  • Pielea nu a fost îngrijită corespunzător sau nu s-a respectat recomandările generale ale masterului;
  • S-a folosit un tip de dispozitiv laser învechit sau necorespunzător pentru ședința de îndepărtare a tatuajelor.
  • Formarea cicatricilor este exclusă în cazul în care îndepărtarea tatuajelor sau a machiajului semipermanent este efectuată de un artist profesional, care selectează corect lungimea fasciculului și folosește laserul cu neodim picosecond sau nanosecond. Aceasta se datorează acțiunii foarte rapide a fasciculului asupra pielii, fără a provoca încălzire excesivă sau arsuri.

Până în prezent, am efectuat deja câteva mii de proceduri, iar 99% dintre clienții noștri nu au înregistrat nicio traumă la nivelul stratului superior al pielii și nici măcar cruste. Prin urmare, putem afirma cu certitudine că aceasta este procedura perfectă de îndepărtare a pigmentului. Bineînțeles, așa cum se efectuează la noi.

Ce se întâmplă cu firele de păr ale sprâncenelor la îndepărtarea tatuajului?

Firele de păr naturale ale sprâncenelor sunt păstrate în întregime în timpul și după ședința de îndepărtare a tatuajului. Laserul acționează exclusiv asupra pigmentului, nu afectează foliculii de păr și nu deteriorează pielea. Așadar, sprâncenele naturale vor crește la fel ca înainte de procedură. Orice afirmație contrară constituie un mit sau greșeli comise de masterii incompetenți. Unicul dezavantaj este că nuanța firelor de păr, nu în toate cazurile, dar foarte des, își pierde pigmentul și acestea devin albe. Este un proces absolut firesc, deoarece pigmentul din firul de păr este același, dar de origine naturală. Vopsirea sprâncenelor se poate face la cel mult 4 zile după ședința de îndepărtare a tatuajului. Firele de păr își vor recăpăta culoarea pe măsură ce cresc.

De ce după îndepărtarea cu laser, culoarea tatuajului apare din nou?

Culoarea revine întotdeauna după îndepărtarea tatuajelor. În timpul ședinței și la scurt timp după aceea, tatuajul se estompează brusc ca urmare a caracteristicilor laserului și a reacției pielii. Însă, peste câteva ore, culoarea reapare complet. Pigmentul se descompune în decurs de 1-1,5 luni și abia atunci se poate evalua rezultatul real după ședința de îndepărtare a tatuajului, deoarece pigmentul devine semnificativ mai deschis.

Este posibilă înroșirea și inflamarea pielii după procedură?

Apariția inflamației și înroșirii, imediat după procedura de îndepărtare a tatuajelor este o reacție obișnuită a pielii când este expus la fasciculul laser. În mod normal, acestea dispar de la sine în câteva ore (până la 6 ore), fără a fi nevoie de aplicarea unor remedii suplimentare. Însă, dacă inflamația nu dispare și se agravează, aceasta ar putea indica:
Reacție alergică la anestezic;
Hipersensibilitate cutanată.

Ce trebuie să întreprindeți dacă nu dispare?

În cazul în care inflamația nu dispare, provoacă durere sau disconfort, trebuie să vă adresați medicului. Asemenea reacții sunt rare, întrucât inflamația dispare adesea de la sine. Puteți trata, de asemenea, inflamația în condiții casnice prin următoarele metode:

  • Compresă cu gheață sau un obiect rece. La fiecare 2 ore, aplicați gheață sau un obiect rece pe zona inflamată timp de 2-3 minute. Gheața trebuie înfășurată într-o cârpă curată, de preferință sterilă. Pentru a steriliza cârpa este necesar să o călcați cu un fier de călcat fierbinte și așteptați până când se răcește;
  • Antihistaminice. Medicamentele trebuie administrate strict conform prescripției, iar alegerea acestora la recomandarea medicului;
  • Unguent pe bază de hidrocortizon. Un ajutor excelent pentru inflamația din zona pleoapelor. Se recomandă aplicarea în strat foarte subțire exclusiv pe zona inflamată, de 2 ori pe zi. Important! Folosiți unguentul Hidrocortizon, nu analogii acestuia.
  • Informați medicul despre orice afecțiune, durere sau disconfort. Nu recomandăm automedicația și administrarea de medicamente din propria inițiativă fără consultarea specialistului.
  • Contraindicații privind îndepărtarea tatuajelor și a machiajului semipermanent cu laser
  • Îndepărtarea cu laser a tatuajelor și a machiajului semipermanent este o procedură sigură, însă prezintă unele contraindicații clinice generale, pentru care masterul va refuza să efectueze ședința. Printre contraindicațiile absolute se numără următoarele afecțiuni:
  • Orice afecțiune progresivă la nivelul pielii;
  • Predispoziție la formarea de cicatrici cheloide;
  • Boli infecțioase, canceroase și autoimune;
  • Epilepsie;
  • Diabet zaharat;
  • Ischemie, hipertensiune arterială, aritmie cardiacă;
  • Alergie la radiațiile UV;
  • Aveți montate stimulatoare cardiace, proteze metalice, acustice și electrice;
  • Infecții herpetice (rană în zona de îndepărtare a machiajului semipermanent);
  • Alunițe în zona de îndepărtare a pigmentului. Dacă în zona respectivă a apărut o bubiță, trebuie să așteptați până când va dispărea complet.

În timpul consultației, masterul va oferi un formular-acord pentru procedură, care trebuie completat, indicând afecțiunile medicale existente și alte informații detaliate. Este important să fiți sinceri în menționarea oricărei afecțiuni, pentru a nu vă dăuna mai târziu sau, la decizia masterului, procedura poate să fie anulată. În cazul prezenței unor probleme de sănătate (tensiune arterială ridicată, febră), este bine să amânați procedura până la recuperarea completă și consultați medicul dacă constatați unele complicații.

Aspecte privind îndepărtarea cu laser

Deși îndepărtarea cu laser este considerată o metodă progresivă și modernă de descompunere a pigmentului, aceasta poate avea efecte secundare. Iar cei care sunt predispuși la formarea cicatricilor cheloide sunt expuși riscului.

Laserul este considerat a fi cea mai eficientă metodă de îndepărtare a pigmentului în comparație cu alte metode existente. Cu toate acestea, nici chiar așa nu vă oferă o curățare a pielii 100% după finalizarea unei serii de ședințe. Cel mai bun rezultat este o eliminare de 98%. În cazul în care tatuajul sau machiajul semipermanent este foarte vechi și injectat adânc, s-au efectuat mai multe corecții cu inserția pigmentului adânc sub piele, chiar și după numeroase ședințe de îndepărtare o ușoară nuanță de pigment va rămâne pe piele. În astfel de situații, cea mai bună soluție este acoperirea tatuajului cu un nou machiaj semipermanent.
Este imposibil de garantat un rezultat eficient și corect al procedurii dacă în timpul tatuajului care trebuie îndepărtat au fost utilizați pigmenți de oxid de titan, deoarece sub influența fasciculului, această componentă provoacă o reacție inversă – nuanța în loc să se deschidă, devine mai întunecată. O reacție similară se produce în cazul fierului din compoziția vopselei. Acesta poate da o nuanță roșie.

Pregătirea pentru procedură

Nu este necesară o pregătire specială înainte de îndepărtarea tatuajului. Totuși, pentru asigurarea unui rezultat cât mai plăcut și a unei vindecări rapide și fără consecințe a pielii, nu se recomandă:

  • Expunerea directă a pielii la razele UV. Evitați să faceți băi de soare sau să vizitați solariul cu 2 săptămâni înainte de ședință;
  • Efectuarea de peeling chimic, cu acid, pe zona în care urmează să fie îndepărtat pigmentul;
  • Administrarea de fluorochinolone, antibiotice pe bază de tetracicline, sulfonamide;
  • Aburirea pielii cu câteva zile înainte de procedură (piscina, sauna sunt interzise) și nu curățați zona cu produse care conțin alcool.

Imediat înainte de procedură, zona trebuie demachiată, dacă este cazul, iar lentilele de contact înlăturate (în cazul îndepărtării tatuajului din zona pleoapelor). După procedură, le puteți aplica din nou, așa că ar fi bine să aduceți un recipient cu o soluție pentru a vă păstra temporar lentilele.

Etapele de efectuare a procedurii

Fiecare ședință se desfășoară în mai multe etape:

1. Prima etapă este cea pregătitoare. Clienta îmbracă o bonetă de unică folosință, acoperindu-și părul cât mai mult posibil. Masterul îndepărtează urmele de machiaj din zona tatuajului. Se va purta ochelari de protecție în timpul procedurii;
2. De regulă, nu se aplică anestezice. Procedura nu provoacă dureri excesive și, cel mai important, durează foarte puțin. În cazul în care nu doriți să simțiți niciun fel de disconfort, vă recomandăm să aplicați un anestezic în zona de îndepărtare a tatuajului/machiajului permanent cu 1-1,5 ore înainte de ședință și să acoperiți cu o folie alimentară. Vă recomandăm totuși să vă asigurați că nu prezentați alergii la niciunul dintre componentele anestezicului;
3. Zona se prelucrează cu antiseptic;
4. Masterul începe procedura de îndepărtare.
Selectează manual lungimea fasciculului și apoi cu ajutorul stiloului electronic trece strict de-a lungul zonei tatuajului vechi. Procedura durează în medie 2-7 minute, în funcție de zona tatuată;
5. La finalul ședinței, pe zona respectivă se aplică o cremă de vindecare.

Cum să vă îngrijiți pielea după procedură

Se recomandă o îngrijire specială a zonei în care s-a efectuat îndepărtarea pigmentului după procedură, deoarece pielea a devenit vulnerabilă. Evitați traumele fizice și factorii externi negativi, infecțiile, expunerea la razele UV. Timp de 2 săptămâni, respectați următoarele recomandări:

  • Evitați băile de soare, vizitarea solariului și încercați să protejați zona tatuajului de lumina directă a soarelui. Puteți să vă acoperiți sprâncenele cu o pălărie, iar ochii cu ochelari de soare. Expunerea directă la razele UV poate afecta pigmentul, care poate provoca modificarea tonusului și deteriora pielea;
  • Evitați aburirea pielii prin șederea în cada de baie. Scăldatul, sauna și piscinele sunt interzise. Se permite să faceți duș cu apă călduță. Nu umeziți zona în primele două zile. Spălați-vă pe față cu apă micelară sau cu un produs de curățare fără alcool;
  • Nu acoperiți zona supusă procedurii cu laser cu plasture;
  • În cazul în care pe zonă s-au format cruste, acestea nu trebuie să fie atinse, umezite sau îndepărtate. Așteptați ca pielea keratinizată să se desprindă de la sine;
  • Excludeți folosirea produselor cosmetice atât timp cât există cruste pe zona respectivă. Evitați procedurile cosmetice care pot afecta pielea: peelinguri, corecția sprâncenelor etc;
  • Nu aplicați produse de îngrijire care conțin alcool pe zona tratată până la dispariția crustelor.

De asemenea, specialiștii noștri de la Studio LBar vă recomandă, să nu începeți procedurile de îngrijire a pielii decât după o zi de la procedură. Curățați de 2 ori pe zi cu clorhexidină și aplicați unguent cicatrizant, cum ar fi Bepanthen, timp de 3 zile.

Respectarea acestor instrucțiuni simple asigură o vindecare rapidă și eficientă a pielii, iar pigmentul este astfel descompus și eliminat în mod natural. Orice deviere de la aceste îndrumări poate duce la o perioadă de reabilitare prelungită și la rezultate imprevizibile.

Imagini cu tatuaje și machiaj  semipermanent după îndepărtarea cu laser

Care este cea mai eficientă metodă de eliminare a tatuajului: remover sau laser?

Removerul este o metodă alternativă de îndepărtare a pigmentului. Despre alte metode disponibile am scris anterior aici. Aceasta este o substanță chimică care este injectată sub piele cu ajutorul unui aparat pentru machiaj semipermanent. În loc de pigment, artistul tatuaror cu ajutorul unui ac, injectează soluția de remover sub piele la aceeași adâncime ca și colorantul. Această metodă are avantaje și dezavantaje semnificative. Avantajul esențial – posibilitatea de îndepărtare a nuanțelor deschise, cele pe care laserul nu le poate descompune. Dezavantajul – culorile mai închise nu pot fi eliminate, iar pielea este grav afectată. Pe măsură ce removerul pătrunde direct în pigment, acesta trece prin toate straturile pielii care sunt afectate de compoziția chimică a acestuia. În timpul procesului de vindecare a pielii, se formează cruste vizibile după îndepărtarea cu remover, iar perioada de recuperare este mai lungă decât după îndepărtarea cu laser.

Compararea eficienței laserului cu cea a removerului este incorectă, întrucât acestea sunt două metode diferite, aplicate în diverse situații. Laserul este cel mai bine de utilizat pentru îndepărtarea nuanțelor mai închise ale pigmenților, iar removerul pentru nuanțe mai deschise. Se acceptă utilizarea combinată a laserului și a removerului în situații foarte dificile. De exemplu, atunci când tatuajul este foarte vechi și a căpătat o culoare nenaturală care s-a depus adânc sub piele.

Adresați-vă pentru serviciul de îndepărtare doar la profesioniști

Procedura de îndepărtare tatuaje și machiaj semipermanent cu laser necesită profesionalism. Efectuată de masteri începători sau făcând economii pe serviciu presupune consecințe extrem de diverse: de la eficiență minimă până la leziuni grave ale pielii, cicatrici, vindecare a pielii însoțită de dureri și multe altele.

Nu vă recomandăm să economisiți bani pentru îndepărtarea machiajului semipermanent cu laser, ci mai degrabă adresați-vă unui master cu experiență care activează într-un salon specializat. Aceasta vă va garanta cele mai bune rezultate posibile, condiții sterile și siguranță pentru sănătatea și aspectul dvs.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor