Alegerea aparatului de micropigmentare: cursă scurtă sau cursă lungă

48

Pentru artistul de machiaj semipermanent, aparatul de micropigmentare constituie o prelungire a mâinii sale. Acesta face parte din kitul de inițiere obligatoriu al artistului de machiaj semipermanent. Rezultatul procedurii depinde nemijlocit de calitatea, acuratețea și confortul utilizării aparatului. Așadar, ce aparat de micropigmentare să alegeți rămâne o întrebare importantă și actuală.

În acest articol vom prezenta în detaliu tipurile de aparate, caracteristicile și diferențele dintre acestea, vă vom explica ce reprezintă aparatul cu cursă scurtă și cursă lungă și vă vom recomanda unele modele eficiente pe baza experienței noastre de utilizare a acestora.

Tipuri de aparate de micropigmentare

Toate tipurile de aparate de micropigmentare existente pot fi clasificate astfel: rotative și cu inducție. Acestea se deosebesc prin caracteristicile tehnice/fizice și prin efectul introducerii pigmentului.

Aparate rotative pentru machiaj semipermanent

Aparatele rotative funcționează după un singur principiu. Acesta constă în transformarea mecanismului motorului într-un dispozitiv de deplasare a acului. Adesea, artiștii tatuatori folosesc acest tip de dispozitiv. Motivul este că rotorul permite efectuarea diferitelor mișcări pentru a obține efectul dorit. Acestea sunt considerate a fi universale. În plus, sunt comode în funcționare și oferă următoarele avantaje:

Universal. Alegând corect aparatul pentru machiaj semipermanent de tip rotativ, acesta poate deveni un „solist”, efectuând toate sarcinile necesare și obținând efectul dorit.
Gamă largă de opțiuni. Aparat portativ, cu pistoane de întoarcere cu glisare, „rotitoare” miniaturale. Există atât de multe modele încât fiecare master își poate găsi aparatul perfect. În plus, sunt disponibile la diverse prețuri, de la modele de producție chineză ieftine până la modelele de înaltă calitate.
Silențioase și ușoare. Greutatea redusă asigură o ușoară manevrare și previne oboseala mâinii. Iar operarea silențioasă creează confort clientului, aspect deosebit de important.

Însă aparatul de tatuaj profesional rotativ conține și unele dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți:

 • Uzură sporită. Motorul în funcțiune exercită o presiune totală asupra întregului aparat.
 • Mentenanță. Datorită construcției sale fine, aparatul de micropigmentare sprâncene este destul de fragil. În cazul în care se defectează, nu este ușor de reparat.
 • Prețul. Dacă comparați prețul aparatului rotativ cu cel cu inducție, puteți cumpăra un set cu aparat cu inducție la prețul unui aparat rotativ performant. Iată, așa costă confortul.

Aparate cu inducție pentru machiaj semipermanent

Deși aparatele rotative sunt mai populare, unii artiști tatuatori continuă să folosească aparate cu inducție pentru micropigmentare. În ce privește principiul de funcționare, acestea sunt două dispozitive complet diferite. Aparatul funcționează datorită a două bobine care generează un câmp magnetic. Acesta face ca lamela să se deruleze într-o anumită amplitudine. Arcul, atașat la percutor, asigură un efect precis și stabil al dispozitivului.

Important. Spre deosebire de aparatul rotativ, cel cu inducție nu poate fi considerat un aparat universal. Fiecare tip de aparat de micropigmentare creează un efect specific. Iar cu cât cerințele în ce privește efectul sunt mai reduse, cu atât mai frumos este rezultatul.

Avantaje:

 • Fiabil și simplu. Construcție simplă, ușor de întreținut, se defectează rar.
 • Precizie în trasarea acului. Prin urmare, aparatul cu inducție oferă o trasare foarte precisă, o mișcare intensă, exact în zona indicată.
 • Prețul. Designul simplu se justifică prin costul aparatului.

Dezavantaje:

 • Un adevărat old-school. În timp ce aparatele rotative evoluează, devenind mai compacte și mai ușoare, sistemul de inducție nu s-a modificat timp de 100 de ani. Are o greutate impunătoare, vizibil, datorită bobinelor mari.
 • Funcționare zgomotoasă. Este posibil ca nici măcar artistul tatuator începător să nu poată suporta zgomotul produs de aparat pe parcursul întregii proceduri, care poate dura între 2 și 3 ore. Atunci, ce se poate spune despre client.
 • Mai multe modele pentru o singură procedură. Am menționat deja că fiecare tip de aparat cu inducție îndeplinește o singură funcție. De exemplu, doar efect de umbrire sau contur. Deci, pentru a crea, să presupunem, micropigmentarea buzelor cu contur și umbrire, vor fi necesare două aparate cu funcții corespunzătoare.

Subtipuri de aparate pentru machiaj semipermanent

La alegerea aparatului pentru machiaj semipermanent pentru micropigmentarea sprâncenelor, a buzelor și a pleoapelor, acordați atenție modului în care sunt fixate acele. Există 2 tipuri de aparate: cu duză cu ac și cu ace modulare. Vă spunem din start că folosim aparate cu ace modulare în munca noastră, deoarece acestea oferă confort masterului și siguranță clientului.

Nu se poate afirma că un model este mai bun sau altul mai rău. Masterul își alege modelul care i se potrivește cel mai bine. În cazul aparatului cu sistemul duză-ac se necesită înlocuirea constantă a capacelor de unică folosință. Nu același lucru este necesar în cazul dispozitivelor cu ace modulare. Aparatul cu ace modulare este format dintr-o serie de ace sudate, încorporate într-o carcasă de plastic. Adică, acul și duza sunt asamblate împreună. Cartușul de ace de unică folosință asigură sterilitate și siguranță completă datorită eliminării contaminării încrucișate, cu condiția respectării tuturor regulilor de sterilizare.

Recent, construcția aparatului Giant Sun cu sistem duză cu ac a fost recunoscută ca fiind nesigură. Datorită faptului că acul intră în piele, limfa rămâne pe ac și apoi intră parțial în duză. Astfel, crește riscul de răspândire a infecției. Țineți cont de acest aspect la cumpărarea aparatului de micropigmentare.

Aparate cu cursă scurtă sau cursă lungă?

Un alt factor distinctiv pentru aparatele de micropigmentare îl constituie cursa acului. Ce este cursa acului? Aceasta implică întreaga lungime a acului. De asemenea, există conceptul numit „lovitura acului”. Este vorba de lungimea acului de la marginea duzei până la marginea exterioară a acului. Dispozitivele pentru machiajul semipermanent diferă în ceea ce privește lungimea cursei acului. Există o distincție între 3 tipuri

Cursă scurtă

Aparatele cu cursă scurtă produc pixeli mai mici în diametru datorită vitezei reduse de acționare. Lungimea acului este de 1, 2 până la 2,5 mm. Aceasta este opțiunea ideală pentru trasarea conturului și tehnicii ombre.

Cursă lungă

Acest tip de dispozitiv vă permite să lucrați pe orice tip de piele, chiar și pe cea densă. Se poate aplica machiajul semipermanent pe orice zonă. Este cel mai frecvent utilizat de majoritatea masterilor atât în domeniul machiajului semipermanent, cât și al tatuajelor. Cursa acului este de 3,5-4,5 mm. Se potrivește perfect pentru realizarea efectului de umbrire. De asemenea, reglând presiunea, este posibil să se traseze modele de eyeliner.

Hibrid

Model universal. Cursa acului: 2,5-3,5 mm.
Rețineți. La alegerea aparatului de micropigmentare, țineți cont de cursa acului, întrucât acestea sunt clasificate în liner și shader. La aceiași tensiune, aparatul liner va produce 20 de pixeli la o singură lovitură, în timp ce shader – 10.
Pentru fiecare aparat trebuie setate diferite tensiuni și unghiuri de funcționare, în funcție de rezultatul dorit.

Ce aparat este eficient pentru sprâncene pudrate și micropigmentarea tuturor zonelor?

În prezent, majoritatea artiștilor de machiaj semipermanent folosesc aparatul rotativ. Dar există și cei care obișnuiesc să folosească aparatul cu inducție. Important este să alegeți modelul care vi se potrivește. Prin urmare, vă recomandăm să nu vă bazați doar pe informațiile de pe internet, ci să testați tipurile și subtipurile de echipamente în exploatare. De exemplu, în cadrul cursului de micropigmentare la școala noastră, le oferim cursanților noștri mai multe tipuri de mașini de tatuaje pentru a le folosi în timpul ședințelor practice. De fapt, acum multe magazine de echipamente profesionale pentru tatuaje și micropigmentare oferă posibilitatea de a testa aparatul de micropigmentare chiar în magazin, folosind latex. Nu ratați această oportunitate, încercați toate tipurile pentru a înțelege cu care vă place să lucrați și care este rezultatul cel mai plăcut și alegeți versiunea cea mai potrivită.
În timp ce achiziționați un aparat de micropigmentare, vă recomandăm să analizați următoarele aspecte:

 • studiați caracteristicile tehnice ale modelului dat: există posibilitatea de reglare a frecvenței de penetrare, de alegere a configurației acelor;
 • nivelul de zgomot și de vibrații;
 • greutatea și compactitatea;
 • disponibilitatea pedalei de picior și componența echipamentului.

De asemenea, vă recomandăm să vă consultați cu masteri cu experiență și să le cereți părerea. Iar dacă intenționați să deveniți un artist estetician în micropigmentare, vă încurajăm să urmați cursuri de formare. În acest caz, vi se va explica în detaliu diferențele dintre diverse tipuri de aparate pentru machiaj permanent și vi se vor recomanda cele mai bune modele pe baza experienței trainerului.

Cele mai eficiente aparate de micropigmentare

În continuare, vom prezenta exemple și descrieri ale fiecărui tip de aparat, din care vă puteți alege propriul aparat de micropigmentare. Sortimentul se bazează pe experiența masterilor de la studioul nostru de micropigmentare LBar.

Giant Sun 8650 (cursă scurtă)

Favoritul multor masteri de micropigmentare, atât începători, cât și profesioniști cu experiență. Acest aparat rotativ cu cursă scurtă pentru tatuare oferă o viteză de rotație stabilă, capacitate de reglare a vitezei: minimă, medie și maximă (7000-8000 de rotații pe minut). Model fără vibrații, permite funcționarea cu ace clasice și de acupunctură (subțiri) în diferite configurații: 1, 3 și 5 ace într-un singur set. Greutate 50 de grame. Produs în Taiwan; motor fabricat în Japonia.

EQUALISER Proton MX (hibrid)

Aparat universal cu cursă hibridă a acului, care permite setarea adâncimii de la 0 la 4,5 mm. Tensiunea de la 7 la 11 V. Carcasă din aluminiu, greutate 130 de grame. Compatibil cu orice tip de cartușe. Produs în Polonia. Ideal pentru efectuarea oricărei tehnici în orice zonă. La fel de eficient și în trasarea conturului, retușare și aplicarea efectului de umbrire.

Mast K2 (cursă scurtă)

Aparat rotativ de tip stilou cu o lungime a cursei acului de la 2,8 până la 3,5 mm. Carcasă din aluminiu de calitate aeronautică și motor japonez. Greutate – 142 de grame. Se potrivește pentru efectuarea conturului și liniilor subțiri și exacte. Poate fi utilizat în efectuarea diferitor tehnici de micropigmentare. Tensiune de lucru de 6-9 V. Funcționează cu orice tip de cartușe.

Cheyenne Hawk Thunder (cursă lungă)

Este un favorit al masterilor de machiaj semipermanent. Este ușor (78 de grame), cu funcționare lină, ieșire reglabilă a acului. Compatibil cu aparatele cu ace module de diverse modele cu până la 23 de ace. Cursa acului de până la 4,5 mm. Tensiune: 5-12V. Ideal pentru micropigmentarea oricărei zone, efectuarea unui efect de umbrire fin.

Alegerea aparatului de micropigmentare și costul acestuia

La final dorim să menționăm costul echipamentului. Există un spectru imens. Sunt aparate semiprofesionale cu prețuri de la 3000 RON și „giganți” profesioniști cu prețuri de la 8000 RON. Totuși, costul în acest caz joacă un rol secundar.

Pentru a alege un aparat pentru micropigmentare, mai întâi familiarizați-vă cu caracteristicile tehnice ale echipamentului, țineți-l în mâini, faceți o muncă de testare pe pielea artificială. Trebuie să fie comod de ținut în mâini, să nu fie greu. Și, bineînțeles, trebuie să vă placă rezultatul. Abia după aceea, luați în considerare prețul. Desigur, nu ar trebui nici să fie cel mai ieftin. Este puțin probabil ca echipamentul de calitate să fie coste ieftin. Trebuie să rețineți că efectul final al lucrării dvs. va depinde de calitatea aparatului. Și, ca urmare, reputația dvs. și review-urile clienților.

Răspunsuri la întrebări frecvente

 • Toate aparate de micropigmentare sunt de două tipuri. Acestea sunt aparate rotative și cu inducție. Se deosebesc atât prin construcția lor tehnică, cât și prin adâncimea de injectare a pigmentului, confortul și chiar termenul de valabilitate.
  Aparatele rotative funcționează cu ajutorul unui motor încorporat, asigură un nivel minim de zgomot și fără vibrații. Însă acestea necesită cheltuieli pentru a fi întreținute. Aparatele cu inducție sunt alimentate de două bobine. Este o versiune mai simplificată. Acestea creează zgomot și vibrații perceptibile, însă sunt ideale pentru tatuaje datorită inserției mai adânci a acului.

 • În jur de 98% dintre masteri folosesc aparate rotative datorită caracteristicilor universale, au greutății reduse și sunt comode în utilizare. În orice caz, decizia finală depinde de confortul individual.

 • Este imposibil de stabilit care este cel mai eficient model, deoarece totul depinde de rezultatul pe care doriți să-l obțineți în final. În funcție de cursa acului, se realizează efecte diferite. De exemplu, cel cu cursa lungă este cea mai bună opțiune pentru crearea efectului de umbrire. În timp ce aparatul cu cursa scurtă se folosește pentru trasarea conturului și retușare.

 • Alegerea depinde de preferințele și confortul fiecăruia. Înainte de procurarea aparatului, vă recomandăm să-l testați cum funcționează și să îl alegeți pe cel care este mai comod de mânuit, are o greutate mai mică și vă satisface efectul creat. De asemenea, acordați atenție construcției, tipului de ace (cu duză sau modulare) și costului. Vă recomandăm să vă consultați cu masterul pentru alegerea mărcii și a modelului de aparat potrivit.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor