Beneficii microblading
Pe lângă aspectul estetic, micropigmentarea sprâncenelor soluționează o serie de probleme. Înainte de toate, aceasta poate fi cea mai bună opțiune dacă sprâncenele naturale vă sunt rare, parțial căzute sau vă lipsesc complet. În acest caz, microbladingul poate ajuta la crearea vizuală a sprâncenelor cu ajustări individuale ale lungimii, lățimii, densității și culorii. Tehnica respectivă poate fi, de asemenea, o alegere excelentă dacă:
- trebuie să acoperiți unele defecte din zona arcului sprâncenelor. Acestea ar putea fi cicatrici, pete pigmentare, pistrui etc. Prin tehnica microblading veți putea ascunde vizual toate imperfecțiunile;
- trebuie să corectați forma sau grosimea sprâncenelor. În acest caz, tatuajul va ascunde vizual asimetriile, va face sprâncenele mai groase, mai lungi, mai întunecate sau mai strălucitoare;
- doriți să vă simțiți confortabil. Sprâncenele au un rol important asupra înfățișării, așa că ar trebui să fie mereu în stare perfectă. Iar sprâncenele frumoase și bine îngrijite fac ca fața să arate la fel. Totodată, va spori și încrederea în sine.
Caracteristicile tehnicii microblading
Microbladingul are două tehnici de vopsire a sprâncenelor: orientală și europeană. Tehnica europeană se folosește mai rar și arată mai puțin natural din cauza faptului că toate firele sunt trasate la aceeași lungime, grosime, culoare și direcție. Cel mai adesea, această tehnică este recomandată de masteri atunci când este necesar desenarea parțială a sprâncenelor. Pe de altă parte, cea orientală este mai accesibilă și mai des folosită deoarece firele de păr sunt trasate imitând în totalitate părul natural, iar grosimea, lungimea, direcția și chiar nuanța acestora sunt diferite. Prin această tehnică, în cazul în care sprâncenele naturale lipsesc, acestea pot fi modelate de la zero, aducându-le cât mai aproape de aspectul lor natural. Merită de menționat faptul că, indiferent cât de iscusit și cât de multă experiență poate avea masterul, este imposibil să se creeze sprâncene complet naturale prin tehnica microblading. Vizual, va fi evident că firele de păr nu sunt reale. De asemenea, între ele se vor observa spații goale, indicând că firele sunt artificiale. În astfel de situații, masterii recurg adesea la combinarea tehnicilor: microblading și efect pudrat. Prima tehnică servește la formarea unei „structuri”, în timp ce cea de-a doua ajută la crearea unui strat de bază cu nuanță care umple aceste goluri. Ca rezultat, sprâncenele arată armonios și cât se poate de natural. Microbladingul nu acoperă tatuajul vechi. Acesta va fi complet vizibil, indiferent de densitatea firelor de păr. Iar motivul se datorează diferenței de nuanță dintre tatuajul vechi și micropigmentare, precum și spațiilor dintre firele de păr care formează mici goluri.
Contraindicații
Tehnica microblading prezintă o serie de contraindicații. Printre cele mai evidente se numără diabetul zaharat (tip 1 și 2), epilepsia, afecțiunile cutanate și procesele inflamatorii ale pielii, sarcina și perioada de alăptare. Se permite efectuarea microbladingului în perioada menstruației. Este important să aveți o sănătate bună înainte de procedură. În cazul în care nu vă simțiți bine, se recomandă să programați procedura pentru o altă zi.
Pregătirea pentru microblading și îngrijirea ulterioară a pielii
Nu se permite excesul de băuturi alcoolice și cofeină înainte de procedură. Cel mai bine este să nu consumați deloc cafea în ziua respectivă. Evitați să luați anticoagulante în ziua dinaintea ședinței. De asemenea, în măsura în care este posibil, se recomandă să întrerupeți administrarea medicamentelor hormonale pentru o perioadă de timp. Nu aplicați machiaj pentru sprâncene când vă prezentați la procedură.
Este important să acordați o atenție deosebită îngrijirii pielii după microblading. Tehnica respectivă este o procedură specifică și implică traumatizarea pielii, prin utilizarea unei lame subțiri, iar pielea are nevoie de tratament pentru a se vindeca. Imediat după ședință, masterul trebuie să vă recomande produse pentru cicatrizarea și recuperarea pielii. Pentru orice eventualitate, este necesar să aveți la îndemână clorhexidina pentru a dezinfecta pielea și a îndepărta limfa care se excretă.
Etapele procedurii microblading sprancene
Procedura de microblading sprancene începe cu desenarea unei scheme. Aceasta va fi utilă ulterior masterului, întrucât se va ghida exclusiv după ea în realizarea machiajului. Schema vă va ajuta, de asemenea, să vedeți și să cunoașteți cum vor arăta sprâncenele după micropigmentare. Odată ce schema a fost aprobată, masterul va aplica un anestezic. Se va aștepta aproximativ 15-20 de minute până când anestezicul va acționa, iar apoi esteticianul va începe să lucreze. În timpul procedurii, se va administra un anestezic auxiliar pentru a diminua durerea, înroșirea și posibilele inflamații ale pielii. La finalizarea ședinței, masterul vă va oferi sfaturi privind îngrijirea machiajului și va face o programare pentru corecție.
Corecția este necesară în cazul tehnicii microblading. Pe măsură ce pielea se regenerează, pigmentul se elimină parțial, iar firele de păr devin mai deschise. Prin urmare, corecția poate ajuta la redarea strălucirii firelor de păr, precum și la modificarea nuanței, lungimii sau grosimii acestora. Se recomandă efectuarea corecției imediat după vindecarea și recuperarea pielii. De obicei, la o lună de la prima vizită la studiou.
Tehnica microblading este foarte apreciată în rândul femeilor din anumite considerente. De fapt, o procedură scurtă transformă aspectul feței. Iar atunci când o femeie se simte frumoasă și încrezătoare în sine, fiecare zi este o adevărată bucurie.