Micropigmentare sprancene pudrat: avantajele și dezavantajele tehnicii moderne

15675

Tehnica clasică de tatuare a sprâncenelor este cunoscută în rândul femeilor care doresc să arate atrăgătoare și bine aranjate. Procedura este destul de eficientă și camuflează perfect defectele din zona sprâncenelor, făcându-le să arate mai expresiv. Însă tatuajul este o procedură dureroasă, care nu oferă sprâncenelor un aspect natural și prezintă o serie de dezavantaje (de exemplu, schimbarea culorii într-o nuanță nefirească de albastru, verde și chiar roșu).

În timp ce tehnica sprancene powder este complet diferită. Este o procedură modernă, practic fără durere, cu un efect extraordinar. În acest articol vom discuta ce presupune micropigmentarea sprancene efect pudrat.

Ce este micropigmentarea sprancene efect pudrat?

Sprancene powder – tehnica de micropigmentare de ultimă generație care vă ajută să obțineți sprâncene cu aspect natural. În prezent, se folosesc diferiți termeni pentru a descrie această procedură: tehnica nano pixel, punctiformă, tehnica ombre/powder.

În timpul procedurii, esteticianul introduce pigmentul în straturile superioare ale pielii, oferindu-i nuanță și „întinzând-o”. Astfel, se obține o imitație de machiaj, de parcă fondul de ten sau creionul ar fi fost aplicate ușor și delicat pe suprafața sprâncenelor. Tocmai datorită acestui efect frumos de „smoky”, tehnica sprancene powder a câștigat popularitate și a devenit una dintre preferatele sexului frumos.

Rezultatul tehnicii respective este extraordinar. Sprâncenele primesc un aspect aranjat, bine îngrijit și natural. Nu există forme și margini definite, așa cum este specific tatuajului clasic sau microbladingului. Cel mai important, este că tehnica se potrivește absolut oricui și nu conține restricții de vârstă.

Cui îi este recomandată tehnica micropigmentare sprancene pudrat?

Sprâncenele powder vă pot servi nu doar la îmbunătățirea look-ului, ci și la camuflarea eficientă a imperfecțiunilor. Acestea pot fi mici spații goale, cicatrici, asimetrii, creșterea rară sau haotică a firelor de păr. Toate aceste neajunsuri pot fi ascunse în mod plăcut prin crearea unei forme și culori frumoase a sprâncenelor.

În funcție de caracteristicile tehnicii, sprâncenele efect pudrat sunt recomandate dacă:

 • Aveți sprâncene prea dese, dar există spații goale în unele zone;
 • Aveți sprâncene prea deschise și este nevoie să le redați puțină culoare;
 • Sprâncenele vi se decolorează rapid când vă expuneți la soare;
 • Sprâncenele vă cresc haotic și doriți să le dați o formă mai îngrijită și mai frumoasă;
 • Aveți defecte congenitale în zona sprâncenelor, cicatrici;
 • Nu doriți să vă pierdeți timpul cu machiajul zilnic.

Evident, cel mai important avantaj al micropigmentării este că, prin aplicarea acesteia, puteți uita pentru o perioadă lungă de timp de necesitatea de a vă machia sprâncenele, folosind produse cosmetice decorative, iar apoi pe parcursul zilei, să vă îngrijorați dacă machiajul s-a șters sau s-a scurs. Datorită sprâncenelor pudrate, în orice împrejurare, veți arăta întotdeauna machiată perfect.

Aspecte pro si contra: micropigmentare sprancene pudrat

Pe lângă aspectul estetic, tatuajul sprancene efect pudrat oferă următoarele avantaje:

 • Traumatizare minimă a pielii. Acul se inserează în straturile superioare ale pielii la o adâncime de până la 1 mm. Ca urmare, aceasta se vindecă rapid și fără durere, iar procedura în sine nu provoacă dureri severe;
 • Procedură rapidă – aproximativ 1,5 ore;
 • Camuflare eficientă a defectelor;
 • Recomandată femeilor cu vârsta de peste 18 ani.

Unicul dezavantaj îl constituie costul relativ ridicat al procedurii. În medie, în studiourile din București, micropigmentarea sprancene pudrat costă între 200-600 RON plus 50% din preț pentru retuș, care este necesar de efectuat la o lună după procedură. Nu se recomandă să folosiți servicii ieftine, deoarece un preț prea mic poate indica incompetența masterului sau facerea unor economii în ce privește pigmenții, echipamentele sau condițiile de sterilitate, care pot cauza unele riscuri. Nu putem afirma cu certitudine că un serviciu la un preț redus va produce un rezultat 100% pozitiv sau negativ. Însă, din experiența noastră, am remarcat cum clienții care și-au făcut un machiaj permanent la un preț mai mic de 100 RON au regretat – consecințele muncii masterilor neexperimentați au fost evidente. Cel puțin, în astfel de cazuri, a fost necesară corecția. Pe de o parte, acesta este un dezavantaj, deoarece trebuie să repetați parțial procedura și să cheltuiți din nou bani (de obicei, corecția costă 50% din prețul machiajului permanent). Pe de altă parte, este un avantaj, deoarece există probabilitatea ca efectuarea retușului să corecteze defectele.

Etapele procedurii de micropigmentare sprancene efect pudrat

Procedura de micropigmentare sprancene pudrat se efectuează în câteva etape:

 1. Întrucât aspectul sprâncenelor depinde de schița, culoarea și forma aleasă, masterul va efectua mai întâi o consultație. Se discută toate aspectele: nuanța pigmentului, intensitatea umplerii, tehnica de „întindere” (de exemplu, astăzi este în vogă aplicarea pigmentului de la o nuanță deschisă la una închisă, forma sprâncenelor etc.). Masterul vă poate sugera anumite variante în funcție de forma feței, de culoarea și forma ochilor, a părului și a pielii;
 2. Se elaborează schema. Sprâncenele sunt corectate, se pensează firele de păr în exces și se corectează forma. Masterul analizează schema cu clientul și o adaptează până la obținerea unui acord comun;
 3. Următoarea etapă – prelucrarea cu antiseptic și aplicarea anestezicului. În acest scop se folosesc diverse unguente, geluri sau spray-uri. De asemenea, pentru ameliorarea durerii se poate recurge la lidocaină sau la un alt medicament derivat. Deși tehnica sprancene pudrate presupune traumatizarea minimă a pielii, leziunile cutanate sunt inevitabile, ca și senzațiile de durere. Pentru a reduce la minimum orice disconfort, masterul folosește anestezicul în două etape. Inițial la început, iar apoi în timpul ședinței;
 4. În continuare – efectuarea procedurii. Ședința de micropigmentare sprancene implică crearea unor micropuncte prin care se injectează pigmentul. Această operațiune se realizează cu ajutorul unui aparat special prevăzut cu un ac fin la capăt. Astfel, se obține un efect de umbră, smoky – pigmentul se „întinde” ușor și uniform;
 5. La finalul procedurii, masterul va aplica o cremă de dezinfectare și cicatrizare a pielii, va oferi sfaturi privind îngrijirea machiajului și va face o programare pentru retuș, care se recomandă aproximativ la o lună după prima ședință de machiaj permanent.

Contraindicații micropigmentare sprancene pudrat

Tehnica respectivă oferă nenumărate beneficii, dar, cu părere de rău, nu este indicată tuturor. Există o serie de contraindicații și anume unele boli, în cazul cărora machiajul permanent nu se permite sau nu este recomandat. Printre acestea se numără:

 • Sensibilitate crescută;
 • Predispoziție la alergii. Pentru a evita o reacție alergică, puteți administra antihistaminice cu o săptămână înainte de procedură;
 • Diabet zaharat – persoanele care urmează un tratament cu insulină;
 • Boli virale;
 • Diverse tipuri de infecții;
 • Coagulare slabă a sângelui;
 • Acnee severă;
 • HIV.

Printre contraindicațiile aferente se numără sarcina și alăptarea, din cauza modificărilor hormonale care apar în corpul femeii în această perioadă. În astfel de situații, masterul nu poate garanta că pigmentul va căpăta nuanța corectă. Prin urmare, în această perioadă, clientele își fac micropigmentarea pe propriul risc. De asemenea, se recomandă să alegeți o altă tehnică de machiaj permanent în cazul în care aveți un număr mare de fire de păr gri sau spații goale în zona sprâncenelor. Micropigmentarea sprancene pudrate pot camufla doar parțial astfel de imperfecțiuni, cu condiția ca firele de păr gri să fie colorate.

Cum se vindecă sprâncenele pudrate?

Procesul de vindecare și de recuperare a pielii după procedura micropigmentare sprancene efect pudrat nu este diferit de cel care are loc după alte tehnici de machiaj permanent.
Este posibil ca în primele ore să apară inflamații și înroșiri, ceea ce reprezintă o reacție normală a pielii la multiplele injectări. Odată ce pielea începe să se vindece, se poate forma descuamarea acesteia. Dacă descuamarea pielii este minimă, înseamnă că procesul de vindecare decurge corect. În cazul în care crustele sunt aspre, cu răni care sângerează sau supurează, ar trebui să consultați un medic. Se interzice să îndepărtați singuri crustele.

În perioada de vindecare a pielii poate apărea o ușoară senzație de mâncărime. Nu aveți voie să vă scărpinați sprâncenele, însă, dacă vă doriți atât de mult, puteți folosi un bețișor igienic pentru a trece ușor peste zona sprâncenelor. Aceasta va fi suficient. Perioada de vindecare a pielii este de aproximativ 5-7 zile. De obicei, pielea se recuperează și se regenerează complet într-o lună, cu condiția să se acorde o îngrijire adecvată sprâncenelor după procedură.

Îngrijirea sprâncenelor după micropigmentarea powder

Îngrijirea corespunzătoare a sprâncenelor după machiajul semipermanent în tehnica powder este cel mai important factor care va determina cât de eficient și de frumos se va fixa pigmentul.

Îngrijirea pielii după ședința de micropigmentare sprancene pudrat

Pielea traumatizată nu trebuie lăsată să se usuce, astfel încât crustele care se formează ulterior să rămână moi. În acest scop, se recomandă tratarea pielii cu clorhexidină și, la necesitate, aplicarea unui produs emolient, conform indicațiilor masterului. De asemenea, vaselina, unele creme sau unguente speciale sunt ideale în acest caz. Acestea trebuie aplicate ușor și delicat pe piele, într-un strat subțire.

Rețineți! După procedură, așteptați 2-3 ore și apoi îndepărtați produsul de vindecare a pielii. Puteți spăla zona sprâncenelor cu săpun pentru copii sau curăța cu un șervețel moale, fără scame și apoi aplicați un strat subțire de vaselină. Ulterior, poate să nu mai fie necesară aplicarea vaselinei sau a altor unguente; pielea se va vindeca de la sine, fără probleme sau complicații.

În primele 2-3 zile este necesar să evitați contactul cu apa pentru a preveni infectarea cu bacterii prin intermediul rănilor deschise. De asemenea, nu se recomandă utilizarea oricărui produs de curățare a pielii.

Ce tratamente faciale trebuie să evitați?

Pentru vindecarea rapidă a pielii, fără consecințe negative, trebuie să evitați să aplicați orice produs cosmetic (de exemplu, în zona sprâncenelor): creme, uleiuri, geluri, seruri etc. Se interzice să vă exfoliați și să vă curățați pielea sau să vă pensați sprâncenele. În primele 7 zile, cel mai bine este să amânați aplicarea oricăror proceduri cosmetice în zona sprâncenelor, cu excepția celor recomandate de masteri. Se permite curățarea și exfolierea pielii doar la o lună după tatuaj, când pielea deja s-a vindecat complet.

Ce nu se recomandă în perioada de vindecare a pielii

Amânați vizitarea saunei și a piscinei pentru mai târziu. Nu uitați să purtați o pălărie cu boruri largi dacă planificați să petreceți mult timp la soare. Lumina directă a soarelui poate influența negativ pielea traumatizată. Apropo, după vindecare, este recomandabil să aplicați o cremă de protecție solară înainte de a vă expune la soare.

Un aspect important îl constituie pregătirea pentru procedură. De asemenea, este esențial să fiți informați cu privire la acest aspect.

Cum să vă pregătiți pentru micropigmentare sprancene pudrat?

Pregătirea corespunzătoare pentru ședința de micropigmentare depinde de modul în care organismul va reacționa la substanța înserată și cum pigmentul se va dezvolta. Pentru a vă asigura rezultatul dorit, este esențial:

 • Cu o săptămână sau cel puțin câteva zile înainte de procedură, să evitați consumul de alcool și băuturi energizante;
 • Cu câteva zile înainte de procedură, să nu luați medicamente care subțiază sângele, antibiotice și alte medicamente pe baza acestora;
 • Să nu corectați forma sprâncenelor, să nu le pensați și să nu colorați firele de păr.
 • Pentru mai multe informații despre pregătirea pentru procedura respectivă, puteți citi aici.

Cât timp se menține micropigmentarea sprancene efect pudrat?

Efectul durează între 1,5 și 2 ani. Termenul exact nu poate fi estimat, întrucât depinde de fiecare persoană în parte și de organismul acesteia. Durata limitată a efectului se datorează utilizării pigmenților pe bază de minerale. În acest interval, pigmentul se absoarbă treptat. Iar după câțiva ani v-a dispărea complet.
Acesta este, de fapt, un mare avantaj, deoarece după o perioadă scurtă de timp puteți să repetați procedura, schimbând nuanța, forma, textura sau să încercați o altă tehnică de machiaj semipermanent. O astfel de procedură cu efect pe termen scurt prezintă un dezavantaj doar pentru persoanele care își doresc un rezultat de durată mai lungă.
Este important de menționat că există o serie de factori care influențează rapiditatea cu care pigmentul se va estompa. Printre acestea se numără:

 • Tipul și caracteristicile pielii. În cazul tenului gras și poros, pigmentul se estompează mult mai repede;
 • Particularitățile sistemului imunitar. Cu cât imunitatea este mai puternică, cu atât probabilitatea ca pigmentul să fie eliminat mai repede este mai mare;
 • Vârsta. Cu cât persoana este mai în vârstă, cu atât pigmentul se decolorează mai lent.

Corecția sprâncenelor pudrate

Practic, în aproape 100% dintre cazuri, după prima ședință, masterul va programa clienta pentru retuș. Aceasta este o procedură suplimentară necesară, care contribuie la:

 • Prelungirea duratei efectului sprâncenelor pudrate. În timpul corecției, pigmentul este introdus din nou, astfel încât acesta se „fixează” mai bine sub piele;
 • Îndepărtarea defectelor formate în timpul procesului de vindecare a pielii (lacunele, atenuarea nuanței pigmentului, modificarea formei sprâncenelor etc.).

Prima ședință de micropigmentare sprancene powder poate fi definită „familiarizarea cu pielea”. Nu se poate ști niciodată cum va reacționa organismul la o substanță nouă și cum o va accepta. Anume, din acest motiv, nu este întotdeauna posibil să se obțină imediat rezultatul dorit. Totuși, prin efectuarea retușului, această problemă se remediază în cel mai scurt timp. Astfel se poate echilibra culoarea, elimina defectele, corecta forma și în final să se obțină un rezultat ideal.

Este posibil acoperirea tatuajul clasic prin tehnica micropigmentare powder?

Având în vedere caracteristicile tehnicii de micropigmentare sprancene pudrat, din păcate, este rareori posibil să se acopere un tatuaj clasic vechi. În unele cazuri, masterii se apucă de astfel de lucrări, dar nimeni nu va garanta un rezultat sută la sută. În plus, cel mai probabil, va fi necesar să se efectueze mai multe corecții pentru a obține rezultatul dorit. De aceea, în astfel de situații, este mult mai simplu să apelați la procedura de îndepărtare tatuaj cu laser, iar apoi să aplicați tehnica de micropigmentare sprancene powder.

Dificultatea procedurii de acoperire constă în adâncimea de inserție a pigmentului sub piele. În cazul tatuajului clasic, pigmentul se injectează la adâncimea de până la 1,5 mm.
Însă tehnica micropigmentare sprancene pudrat presupune injectarea pigmentului la adâncimea de până la 1 mm. Din acest motiv, este posibil ca nuanța pigmentului introdus în cazul micropigmentării sprancene efect pudrat să nu fie vizibilă. Astfel, dacă pigmentul este injectat mai adânc, există riscul ca, în timp, culoarea să capete nuanțe neobișnuite: roșu, albastru sau chiar verde. Totuși, acesta nu este un fapt, totul depinde de fiecare persoană în parte, de caracteristicile pielii și ale organismului în general.

Sprancene powder – elegante, moderne și cu aspect estetic

Machiajul permanent în tehnica powder este o adevărată „explozie” în domeniul beauty. Această tehnică de micropigmentare unică oferă posibilitatea de a crea cele mai naturale sprâncene posibile. Tocmai din acest motiv, tehnica powder este foarte apreciată.

Important este să ascultați sfaturile specialiștilor și să aveți încredere în masterul dvs. Alegeți artiști tatuatori profesionali și nu vă veți dezamăgi de rezultat!

Răspunsuri la întrebări frecvente

 • Procedura de micropigmentare sprancene pudrat nu în zadar este considerată cea mai nedureroasă în comparație cu alte tehnici existente de machiaj semipermanent al sprâncenelor și al altor zone. Aceasta se datorează faptului că tehnica presupune înserarea pigmentului în straturile superioare ale pielii. Datorită traumatizării minime, procedura poate fi efectuată fără anestezic. De aceea, sprâncenele powder este o opțiune ideală pentru femeile însărcinate și cele care alăptează. Cele mai multe dintre clientele noastre susțin că experiența creării sprâncenelor efect pudrat este similară cu cea a pensării firelor de păr ale sprâncenelor.

 • Puteți să efectuați sprancene powder în aceste perioade, cu condiția să nu se folosească anestezic. În ansamblu, ea este interzisă pentru femei în această situație atât de frumoasă. Dar, datorită caracteristicilor procedurii, aceasta este posibilă fără a se recurge la anestezic. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să alegeți ziua potrivită și să vă faceți o programare.

 • Durata procedurii este de aproximativ 1,5 ore. Aici se includ discuții, desenarea schemei, dacă este necesar, desfășurarea procedurii și consultația masterului. 

 • Tehnica powder este, într-adevăr, cea mai solicitată. Aceasta se datorează beneficiilor și efectului pe care le oferă machiajul permanent în această tehnică. Sprâncenele pudrate creează un aspect natural, excluzând formele și marginile rigide, în timp ce pulverizarea delicată conferă frumusețe sprâncenelor și ochilor. Tehnica se potrivește absolut oricărei persoane, indiferent de vârstă. Aceasta poate fi aplicată chiar și pe pielea grasă.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor