Etapele de vindecare după micropigmentare sprancene pudrat pe zile

12862

Îngrijirea corespunzătoare a sprâncenelor după micropigmentarea powder contribuie la vindecarea pielii într-un mod rapid și fără durere. Am prezentat deja informații despre modul de îngrijire a pielii, puteți citi despre acestea aici. În acest articol, vom vorbi despre procesul de recuperare a pielii. Iar pentru a vă risipi pentru totdeauna temerile și îngrijorările nejustificate, vă vom explica în detaliu etapele de vindecare a pielii după procedura de micropigmentare sprancene pudrat pe zile.

Etapele de vindecare după micropigmentare sprancene pudrat

Tocmai ați ieșit din studioul de machiaj permanent. Sprâncenele arată strălucitor, frumos și cu aspect natural. La ce să vă așteptați în continuare? Rețineți: procesul complet de vindecare durează aproximativ o lună. Și, deși aspectul sprâncenelor se poate schimba parțial, în această perioadă, nu trebuie să vă faceți griji. Sprâncenele pudrate vor arăta așa cum v-ați dorit și orice defecte vor fi corectate prin ședința de retuș.

În ziua procedurii: acordați atenție îngrijirii

Imediat după procedură, poate apărea o mică inflamare și o ușoară secreție de lichid. Aceasta este reacția normală a organismului la traumatizarea pielii, de aceea nu trebuie să vă îngrijorați. Inflamarea și înroșirea ușoară a pielii vor dispărea de la sine în decurs de 1-2 ore de la ieșirea din studiou, dar secreția trebuie îndepărtată. Pentru aceasta e necesar, la fiecare 15 minute, să vă ștergeți sprâncenele cu un disc din bumbac, înmuiat în clorhexidină, timp de o oră (sau în funcție de secrețiile de lichid în timpul zilei), pentru a preveni pătrunderea microbilor în rănile deschise și pentru a scăpa de secrețiile limfatice.

De menționat faptul, că reacția organismului la pigment este individuală, așa că recomandările masterului pot varia, inclusiv sugestia de a nu aplica nimic pe piele în perioada de vindecare. Este esențial să urmați îndrumările masterului, întrucât acestea au ca scop regenerarea rapidă, corectă și sigură a pielii.

Deși procedura a fost efectuată recent, sprâncenele au un aspect prezentabil. De îndată ce înroșirea pielii a dispărut, puteți merge liniștită la orice eveniment planificat.

Ziua a 1-a: nuanță mai aprinsă

În timp ce vă treziți a doua zi dimineața după micropigmentare și vă uitați în oglindă, veți observa că sprâncenele sunt de o nuanță mai aprinsă și mai saturată. Nu intrați în panică! Acest proces este o reacție naturală și normală a organismului la introducerea unei substanțe din exterior sub piele.

Ziua a 2-a: sprâncenele au devenit mai întunecate

Secreția de lichid a încetat și nu mai persistă senzația de piele uscată, dar sprâncenele vizibil s-au întunecat. Aceasta se datorează faptului că lichidul secretat anterior s-a amestecat cu pigmentul și s-a uscat, creând o nuanță mai aprinsă. Îngrijirea este menținută la minimum. Continuați să tratați pielea de 2-3 ori pe zi cu clorhexidină și hidratați-o cu vaselină sau cu unguente speciale cu proprietăți antibacteriene. Totuși, aplicarea unguentelor nu este obligatorie. Este știut că unguentele și cremele cu texturi dense și grase blochează porii pielii și nu o lasă să respire. Iar aceasta încetinește procesul de vindecare. Așadar, lăsați ca organismul să trateze singur dermul traumatizat. Aceasta se va produce rapid și nedureros, deoarece tehnica sprancene powder afectează doar puțin pielea. Dacă totuși decideți să folosiți unguent, aplicați în strat subțire pentru o oră, de câteva ori pe zi.

În această perioadă, cea mai importantă regulă: nu atingeți pielea cu mâinile, nu masați cu cârpe umede sau vată de bumbac și nu scărpinați zona micropigmentată. De asemenea, este interzis să dormiți cu fața pe pernă, să folosiți produse cosmetice, să mergeți la saună sau la piscină.

În cazul în care diferența de temperatură din exterior și cea din locuință este destul de mare (afară este ger sau cald), rețineți că diferența mare de temperatură poate avea un efect negativ asupra rezultatului. Pe timp de vară, cel mai bine este să purtați o pălărie cu boruri largi, o bonetă sau ochelari care să vă acopere sprâncenele. Iarna, acoperiți sprâncenele cu o glugă, protejându-le de vântul rece, de razele UV și precipitații.

Ziua a 3-a: formarea descuamării

În a 3-a zi, se formează descuamarea, iar culoarea poate deveni neuniformă, intermitentă (dar nu neapărat în toate cazurile, totul depinde de organism. O astfel de reacție poate avea loc în orice perioadă până în a 10-a zi). În această perioadă, majoritatea femeilor își doresc să scape de stratul de piele înăsprit cât mai repede posibil. Însă acest lucru se interzice cu strictețe, pentru a nu infecta pielea și a nu deteriora rezultatul final al sprâncenelor pudrate după vindecarea pielii. În plus, dacă îndepărtați singuri pielea uscată, se pot cauza unele riscuri:

  • Prelungirea perioadei de regenerare a pielii;
  • Secreția de lichid limfatic care excretă pigmentul. Aceasta duce la distribuția neuniformă a pigmentului sau la eliminarea completă a acestuia.
  • Formarea descuamării este o reacție normală și firească a organismului la traumatizarea pielii. Dacă aceasta este destul de aspră (depinde de pielea și de organismul fiecăruia), se pot folosi unguente hidratante. Însă, dacă sprâncenele s-au descuamat ușor, atunci unguentele nu sunt necesare. Va dispărea de la sine în decurs de 1-2 zile.

În ziua a 3-a, vă puteți spăla sprâncenele cu apă călduță și puteți folosi produse de curățare. Șterge-ți sprâncenele delicat, fără mișcări bruște, folosind un prosop moale. Însă nu se recomandă, încă, să folosiți produse cosmetice decorative. De aceea, fondul de ten, cremele și alte produse care pot fi aplicate pe sprâncene sau pe zona din jurul acestora, temporar pot fi amânate.

Ziua a 4-a – ziua a 7-a: vindecarea pielii și reabilitarea

În ziua a 4-a, descuamarea devine mai pronunțată. Deseori unele cliente doresc să grăbească acest proces de decojire a pielii descuamate prin aburire, hidratare sau îndepărtare fizică. Este inadmisibil să se procedeze astfel. După aburirea sau decojirea pielii (chiar dacă nu în mod intenționat), pigmentul s-ar putea excreta parțial, lăsând anumite goluri, iar pielea vizibil se va înroși. În ziua a 5-a și a 6-a, descuamarea se reduce, iar sprâncenele pot căpăta o nuanță mai rece și mai deschisă.

De regulă, până la 40% din nuanță se elimină, iar culoarea devine mai deschisă și mai naturală. Uneori dispare mai mult pigment, totul depinde de piele. Nu intrați în panică dacă sprâncenele dvs. au un aspect prea deschis și aproape că nuanța nu este vizibilă. Pigmentul se va manifesta timp de încă două săptămâni, iar orice defecte pot fi corectate ulterior prin retuș.

În funcție de caracteristicile specifice ale organismului, efectul nuanței poate fi de 100% sau de 20% după ce pielea s-a vindecat. Prin urmare, pentru a se asigura că culoarea rezultată să fie optimă, în timpul primei ședințe, masterii de la studioul nostru aplică nuanța selectată cu o intensitate minimă, pentru a vedea cum pigmentul este perceput de organism. Iar în timpul corecției, când concentrația pigmentului complet s-a penetrat, atunci se selectează intensitatea și luminozitatea optimă a nuanței.

Nu se recomandă în această perioadă aplicarea produselor cosmetice sub formă de creme, geluri sau loțiuni. De asemenea, este necesar să evitați piscinele, saunele și activitățile sportive active.

Săptămâna a 2-a după ședința de micropigmentare sprancene pudrat

La o săptămână după machiajul permanent, începe o perioadă mai plăcută pentru deținătoarele de sprâncene powder: acestea capătă un aspect de finisare. Dar trebuie să rețineți, că încă timp de două săptămâni va decurge procesul de adaptare a organismului la pigment, acesta din urmă se manifestă în proporție de 10-25%, de aceea aspectul sprâncenelor se poate modifica. Sprâncenele își pot schimba culoarea, devenind mai luminoase.

Începând cu a doua săptămână, puteți deja să folosiți produse cosmetice, să vă spălați pe față și să vă atingeți sprâncenele. Cu toate acestea, piscinele și saunele încă nu sunt permise, se interzice să vă scărpinați în mod activ sprâncenele sau să vă expuneți îndelungat la lumina directă a soarelui.

Prima lună după ședința de micropigmentare sprancene pudrat

După ce a trecut o lună, sprâncenele pudrate pot fi deja apreciate pe deplin, odată ce pielea s-a vindecat. S-ar putea să fie bine observată orice defect care există și despre care ar trebui menționat masterului dvs. Cu ajutorul retușului, acestea pot fi corectate, astfel toate neajunsurile vor fi eliminate, iar culoarea va deveni luminoasă și intensă – exact așa cum ar trebui să fie. După corecție, procesul de vindecare a pielii se repetă parțial. S-ar putea să se formeze cruste mici, să apară ușoare senzații de mâncărime. Însă, va fi mult mai ușor de suportat perioada de recuperare, deoarece adaptarea organismului la pigment deja a avut loc. De aceea, după o săptămână, efectul sprâncenelor powder va fi la maxim.

Ce este cel mai important în procesul de vindecare a sprancenelor pudrate?

Procesul de recuperare a pielii este individual. În cazul unora este mai rapid, iar în cazul altora durează mai mult. Masterul vă va explica în detaliu anumite reguli și vă va înmâna o broșură, în care vor fi descrise recomandări detaliate pentru îngrijirea sprâncenelor și denumirea unguentelor care ar trebui folosite în timpul perioadei de vindecare. Lipsa unei îngrijiri adecvate, nerespectarea recomandărilor ar putea duce la consecințe negative, la eliminarea completă a nuanței de pigment și la un rezultat incorect, inestetic.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor