Cele mai răspândite 7 întrebări despre micropigmentarea sprancene pudrat

265

Sprâncene dese, frumoase și moderat de strălucitoare – trendul ultimilor ani. Tocmai din acest motiv machiajul semipermanent a devenit atât de popular. Produsele cosmetice decorative au fost înlocuite cu diverse tehnici de micropigmentare care pot fi folosite pentru a crea sprâncene bine îngrijite cu aspect natural. O astfel de tehnică este sprâncene powder. Micropigmentare pixel sau nano, ombre, sprâncene pudrate – toate acestea sunt sinonime ale tehnicii, care astăzi se află pe buzele tuturor. În acest articol, vom explica ce reprezintă micropigmentarea sprâncene în tehnica powder și vom răspunde la cele mai actuale întrebări despre acest subiect.

Ce este micropigmentarea sprancene pudrat?

Uitați de tatuajul nenatural, renunțați definitiv la sprâncene complet acoperite cu pigment.
Sprâncenele pudrate – o nouă tendință revoluționară în machiajul semipermanent. Aceasta este o tehnică unică, care diferă de toate tehnicile disponibile prin modul de execuție. Secretul constă în microperforarea pielii prin care este introdus pigmentul.
Masterul injectează pigmentul pe puncte marcate, care creează în cele din urmă un efect de umbrire. Rezultatul este, fără exagerare, uimitor. Sprâncenele arată ca și cum au fost machiate cu fard de ochi sau creion cu umbrire. Sprâncenele au un aspect plăcut, estetic fără o formă definită. Arată cu adevărat superb.

O caracteristică specifică a tehnicii este că pot fi combinate mai multe nuanțe de pigment. De exemplu, tranziția fină a culorii de la o nuanță mai deschisă la una mai închisă este un adevărat fenomen în industria de beauty din prezent. În plus, dacă adăugăm și numeroasele beneficii pe care această tehnică de micropigmentare le oferă, devine cea mai bună alegere pentru fiecare femeie. Datorită sprâncenelor powder, este posibil să:

  • camuflați orice imperfecțiuni din zona sprâncenelor: semne, cicatrici, orice defecte vizibile congenitale sau moștenite;
  • corectați asimetria, să modificați forma;
  • ridicați vizual coada „cioplită” a sprâncenei;
  • obține culoarea pe care v-o doriți, în special dacă acestea sunt deschise și nu sunt vizibile;
  • creați sau să vă accentuați look-ul cu sprâncene îngrijite și frumoase.

Tehnica nu are limită de vârstă, motiv pentru care micropigmentarea sprâncene pudrate este solicitată de femeile de toate vârstele. De asemenea, metoda respectivă este recomandată în special doamnelor a căror fire de păr se ard repede la soare și celor care vor să obțină un contur fin al sprâncenelor, dar fără o margine uniformă și conturată. Merită menționat faptul că, în timpul procedurii, firele de păr naturale nu sunt afectate deloc, deci nu există absolut niciun risc ca acestea vor cădea sau nu vor mai crește. Aceasta se datorează faptului că foliculii de păr sunt localizați mult mai adânc decât pătrunde pigmentul. Masterul introduce acul la o adâncime de cel mult 1 mm, adică în straturile superioare ale pielii. Astfel, se exclude deteriorarea foliculilor de păr.

Care este diferența dintre sprâncenele pudrate și tatuajul clasic?

Principala deosebire constă în modul de efectuare, tipul de pigment și rezultatul. În timpul procedurii de tatuaj clasic, artistul tatuator injectează pigmentul, creând o linie continuă. În acest caz naturalețea este exclusă. Sprâncenele au o formă definită, strălucitoare și saturate în culoare. La executarea tehnicii, masterul folosește un pigment dens care este injectat la adâncimea de 1 mm sau chiar mai adânc. Prin urmare, organismul nu poate descompune și elimina pigmentul, astfel efectul tatuajului rămâne vizibil timp de mulți ani și, uneori, chiar toată viața, schimbându-și doar parțial sau complet nuanța.

La executarea tehnicii sprâncene powder se utilizează un alt tip de pigment, care este mai fin și mai puțin dens. Se injectează în stratul superior al pielii, ceea ce determină durata efectului – până la 2,5 ani. Pot fi cazuri excepționale, în care efectul se menține până la 3-3,5 ani, în funcție de caracteristicile pielii și ale organismului. În această perioadă, pigmentul se descompune și se elimină complet, ceea ce necesită repetarea procedurii. Aspectul sprâncenelor pudrate este complet diferit de efectul tatuajului clasic. Acestea arată cât mai natural posibil, au o formă estetică și nu sunt excesiv de colorate. Toate acestea oferă un mare avantaj tehnicii sprâncene pudrate față de tatuajul clasic, făcând din acesta din urmă să devină o relicvă a trecutului.

Este dureroasă procedura de micropigmentare sprâncene pudrat?

Micropigmentarea este o procedură invazivă care implică traumatizarea pielii. Prin urmare, este dificil de descris ca fiind una plăcută sau puțin simțită. De altfel, pentru a diminua durerea, masterii de la studioul nostru de machiaj semipermanent aplică o cremă anestezică pe bază de lidocaină. Anestezicul se aplică o dată sau de două ori, în funcție de pragul de durere al clientului. Inițial, înainte de ședință, a doua oară pe parcursul acesteia. Anestezicul nu elimină complet senzația de disconfort, dar o reduce la minimum. Astfel, procedura de 1-1,5 ore se desfășoară adesea rapid și fără complicații pentru client. Totuși, nu este recomandată femeilor foarte sensibile și celor însărcinate și nici mamelor care alăptează sub 3 luni. Din propria experiență, putem afirma că senzațiile de durere în timpul micropigmentării sunt individuale. Unele doamne sunt mai sensibile, iar altele chiar adorm în timpul procedurii.

De ce este necesară corecția după sprâncene pudrate?

După ședința inițială, masterul cu siguranță vă va programa pentru corecție. De obicei, se realizează după o lună, când pielea este complet vindecată, pigmentul a fost absorbit și defectele sunt complet vizibile. Acestea pot fi soluționate la ședința de corecție. Cele mai multe tipuri de defecte nu se datorează unor erori ale masterului, ci comportamentului individual al organismului. În unele cazuri, pigmentul este absorbit în întregime, devenind doar puțin mai deschis, iar în altele se depune parțial, lăsând lacune. Însă orice defect va fi înlăturat după corecție. În plus, prin corecție se poate reda o culoare mai intensă, prelungind astfel efectul machiajului semipermanent. Prin urmare, corecția sprâncenelor pudrate nu este un simplu moft, ci o necesitate dacă doriți ca machiajul semipermanent să arate estetic și fără imperfecțiuni.

Este posibilă efectuarea sprâncenelor pudrate peste tatuajul vechi?

Sprâncenele pudrate nu pot acoperi tatuajul vechi cu nuanțe puternic saturate. La fel ca orice altă tehnică de machiaj semipermanent. Aceasta se datorează faptului că pigmentul este introdus foarte adânc în straturile pielii, în timp ce machiajul semipermanent doar în straturile superioare. Tatuajul vechi presupune cel mai adesea schimbarea culorii: negrul se transformă în gri sau albastru, iar maro devine roșcat sau roșu. O astfel de situație poate fi remediată doar prin îndepărtarea cu remover sau laser, întrucât nicio procedură existentă nu reușește să ascundă vizual tatuajul. Motivul ține nu doar de adâncimea introducerii pigmentului, ci și în principiul de executare a tehnicilor, care este radical diferit de cel al tatuajului. Procedura de micropigmentare are ca obiectiv naturalețea, așa că exclude introducerea pigmentului într-o linie continuă. Prin urmare, tatuajul va fi oricum vizibil. Totuși, în cazul în care pigmentul vechiului tatuaj este estompat, îl puteți acoperi ușor prin tehnica sprâncene pudrate.

Se permite efectuarea sprâncene powder în timpul verii?

Din punct de vedere al rezultatului, nu contează în ce perioadă sunt realizate sprâncenele pudrate, vara sau iarna. Cu toate acestea, transpirația excesivă din cauza căldurii, necesitatea de a vă spăla fața, de a vă scălda în piscină sau de a face un duș rece poate duce la o slabă menținere a pigmentului. Până la vindecarea completă a pielii, nu se recomandă ca derma afectată să intre în contact cu apa pentru evita apariția infecțiilor. De asemenea, trebuie evitată expunerea directă la soare, atât în perioada de recuperare a pielii după procedură, cât și după vindecarea completă a acesteia. În acest scop, trebuie să purtați o bonetă, o pălărie cu boruri largi sau ochelari care să vă acopere sprâncenele. Iar după ce dermul s-a refăcut, folosiți o cremă de protecție solară. Iarna, gerul poate provoca, de asemenea, leziuni ale pielii dacă vă aflați în aer liber pentru perioade lungi de timp. De aceea, se recomandă să evitați vremea rece în timp ce pielea se vindecă.

Astfel, dacă urmați în totalitate recomandările pentru îngrijirea pielii după machiajul permanent, rezultatul va fi întotdeauna reușit, indiferent de momentul în care este efectuată procedura.

Pot fi îndepărtate sprâncenele pudrate și cum se realizează aceasta?

Este ceva obișnuit ca femeile să dorească să-și îndepărteze machiajul semipermanent. Motivele pot fi diferite: tatuajul a devenit plictisitor, nesatisfăcător sau dorința de schimbare etc. În cazul în care se dorește doar schimbarea parțială a machiajului semipermanent, puteți face o programare pentru procedură. Dacă se dorește să se renunțe complet la machiajul semipermanent, se poate folosi una dintre metodele disponibile. Despre acest subiect am explicat în detaliu în articolul despre cele mai răspândite 6 metode de îndepărtare a tatuajelor. Înainte de a opta pentru o anumită metodă, se recomandă să vă consultați în prealabil cu masterul. Alegerea metodei depinde de culoarea pigmentului care urmează a fi îndepărtat. Metoda aleasă nu va fi întotdeauna cea mai eficientă. De exemplu, nuanțele deschise pot fi îndepărtate ușor cu removerul, în timp ce culoarea neagră poate fi îndepărtată mai bine cu laserul.

Micropigmentare sprancene pudrat – ocazie excelentă de a vă îmbunătăți viața

Persoanele care își îngrijesc zilnic sprâncenele, le pensează și le machiază folosind creion, fard sau gel vor aprecia machiajul semipermanent în tehnica powder. Astfel, veți uita pentru o perioadă lungă de timp de toate incomoditățile cauzate de produsele cosmetice, de necesitatea de a sta zilnic în fața oglinzii pentru a vă machia, și de grija că machiajul se va scurge sau se va estompa. Machiajul semipermanent rezolvă toate problemele. Așadar, în goana după modă și frumusețe, optați neapărat pentru sprâncene efect pudrat. Suntem siguri că nu veți regreta.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor