Kit de inițiere al artistului de machiaj semipermanent

336

Machiajul semipermanent este unul dintre cele mai populare trenduri din industria de beauty. Acest serviciu îți aduce plăcere, dar și un profit bun. Despre toate avantajele acestei profesii am descris deja aici. În acest articol vom discuta, despre ce este necesar pentru a începe să activezi în acest domeniu.

Pentru început, trebuie să urmați un curs de micropigmentare, să obțineți cunoștințe de bază și să învățați cum să efectuați procedura. Puteți obține o pregătire de bază sau să studiați o tehnică specifică pentru o anumită zonă. De exemplu, învățarea tehnicii sprancene powder. Totuși, vă recomandăm să vă familiarizați mai întâi cu „noțiunile de bază” și apoi să vă aprofundați cunoștințele într-un anumit domeniu și tehnică.

După instruire, artistul începător de machiaj semipermanent ar trebui să investească într-un kit de inițiere. Acesta este un set care include materiale, consumabile și alte echipamente necesare pentru asigurarea sterilității, confortului și siguranței proprii și a clienților dvs. Despre aspectele necesare în activitatea de permanent artist make-up, vom discuta în continuare.

Important! Acest articol este destinat doar acelor masteri care se concentrează pe performanță profesională de înaltă calitate a procedurii, fără a avea drept scop economisirea de bani. Vă recomandăm să procurați EXCLUSIV consumabile de primă calitate pentru a obține cele mai bune rezultate de machiaj semipermanent. Rețineți că eficiența, siguranța și reputația dvs. ca artistului de machiaj semipermanent, depind de calitatea echipamentului și a consumabilelor.

Ce conține kitul de bază pentru tatuaje

Kitul de inițiere pentru machiajul semipermanent presupune o investiție semnificativă. Fiți pregătiți să cheltuiți cel puțin 500 $ pentru a achiziționa toate materialele necesare pentru începerea exersării cu produse de înaltă calitate.

Aparat pentru machiaj semipermanent

Echipamentul este cel mai important și necesar element pentru efectuarea procedurii respective. Confortul, precum și calitatea tatuajului depind de calitatea acestuia. În prezent, piața oferă un număr foarte mare de aparate. Acestea sunt de diverse tipuri și produse în Europa, China, America și Taiwan

Tipuri de aparate de micropigmentare

Pentru procedura de micropigmentare se folosesc două tipuri de aparate: rotative și cu inducție.

Aparate cu inducție

Principiul de funcționare al aparatului cu inducție constă în funcționarea bobinelor electromagnetice care atrag și resping fulgii de oțel. Pentru conectarea și funcționarea dispozitivului sunt necesare un bloc de alimentare și o pedală de picior. Prezintă un nivel ridicat de zgomot, dar sunt foarte eficiente pentru realizarea tatuajelor pe suprafețe mari. Vă permite să trasați contururi definite, necesită mai puțin efort pentru a pătrunde sub piele, colorează rapid și intens, și are un preț redus comparativ cu aparatele rotative. Totuși, nu constituie varianta ideală pentru machiajul semipermanent din mai multe motive: vibrații și niveluri de zgomot ridicate, greutate semnificativă a aparatului care cauzează oboseala rapidă a mâinii, fapt important pentru master atunci când efectuează lucrări de filigran. Printre dezavantajele acestui tip se numără, de asemenea, eficiența scăzută la modelarea detaliilor mici, ceea ce este important pentru procedura de micropigmentare.

Aparate rotative

Principiul de funcționare al mașinii rotative presupune forța motrice, care este transformată în putere de rotație și apoi devine progresivă. Mișcarea acului este generată de motor, asigurând o distribuție uniformă a forței și, prin urmare, impactul asupra pielii. Aparatele rotative conțin trei elemente: blocul de alimentare, maneta de comandă și pedala de picior pentru alimentarea cu tensiune. Au un nivel scăzut de vibrații și zgomot, și o greutate redusă, dar sunt relativ scumpe. Acest tip de aparat este ideal pentru lucrări complexe, lucrul cu mai multe culori de pigmenți și, de asemenea, realizează perfect retușarea.

Puteți găsi, de asemenea, versiunea simplificată care funcționează cu baterii sau cu o baterie reîncărcabilă sub forma unui mâner manipulator. Însă masterii profesionali folosesc foarte rar acest tip de aparat din cauza limitărilor funcționale.

Aparatele de producție chineză costă mult mai ieftin decât cele europene, taiwaneze sau americane. Însă calitatea acestora lasă mult de dorit. Construcția nu este de înaltă calitate, întotdeauna există posibilitatea ca aparatul să se defecteze în timpul procedurii. Mai mult, structura fragilă face dificilă realizarea unei imagini clare. Este mult mai profitabil și mai sigur să achiziționați echipamente de înaltă calitate. În primul rând, se oferă o garanție de lungă durată. În al doilea rând, este mult mai precis în tatuare și mai ușor de utilizat.

Important! Vă recomandăm să folosiți un aparat similar cu cel la care ați fost instruit.
Fiecare echipament are propriile caracteristici și specificații. Pentru a începe să exersați imediat și să realizați lucrări fără erori fără a vă obișnui cu un nou aparat, este mult mai ușor să efectuați în continuare procedura cu aparatul pe care l-ați folosit anterior în timpul instruirii.

Recomandăm începătorilor să folosească pentru început aparatul Giant Sun (Taiwan), și anume Giant Sun G-8650. Acest aparat a fost testat în timp, aproape toate piesele pot fi înlocuite la necesitate și se defectează foarte rar. Este folosit nu doar de începători, ci și de profesioniști și de câștigători de concursuri de frumusețe. Iar cel mai relevant este prețul. Costă în jur de 150 $, ceea ce, în general, este ideal pentru un începător. De asemenea, un avantaj îl constituie consumabilele ieftine pentru acest aparat.

Pigmenți

Pigmenții de calitate inferioară generează o serie de probleme: modificări de culoare, reacții alergice, acoperire insuficientă, proprietăți slabe de acoperire, nuanțe reduse după vindecare. Prin urmare, este recomandabil să procurați pigmenți de calitate superioară produși în Europa sau în SUA. La cumpărarea pigmenților, asigurați-vă că aveți un certificat și recomandări privind gama de culori pentru un anumit tip de piele.

Inițial, puteți cumpăra 2-3 pigmenți în nuanțe solicitate pentru fiecare zonă (sprâncene, buze, pleoape). Dacă planificați să micropigmentați doar o singură zonă, cantitatea de pigmenți poate fi extinsă. Pentru a face unele economii inițiale, puteți cumpăra mostre cu pigmenți. Acestea sunt mai ieftine, dar nu sunt de o calitate inferioară. O mostră este suficientă pentru 5-7 ședințe. Însă, pentru a face economii și mai mari, achiziționarea flacoanelor de pigmenți va fi mai rentabilă.

Anestezice

Kitul de machiaj semipermanent trebuie să includă anestezice. Acestea diminuează durerea în timpul procedurii, așa că sun indispensabile. Poate fi de orice tip, dar trebuie să fie de înaltă calitate.

Anestezicele pot fi primare sau secundare. Cele primare sunt folosite doar pentru micropigmentarea ochilor (Prepcaine, PMU Anesthetic etc). Se aplică înainte de procedură pe pielea care nu a fost încă traumatizată. Începe să acționeze în 15 minute de la aplicare. Anestezicul secundar se aplică deja pe pielea deteriorată. Acțiunea este simțită după 30 de secunde de la aplicare. Noi folosim Sustaine, dar se poate folosi orice alt antiseptic.

Antiseptice

Clorhexidina este considerată cel mai accesibil și eficient antiseptic. Se pot utiliza și alți analogi. Spre exemplu, Miramistin sau alte produse cu proprietăți antiseptice. Antisepticul va proteja atât pe master, cât și pe clienți. Gelul AHD 2000 poate fi utilizat pentru dezinfecția mâinilor.

Consumabile pentru elaborarea schemei

Înainte de efectuarea procedurii de micropigmentare sprâncene și pleoape trebuie să se creeze schema. Pentru elaborarea și desenarea cu exactitate este nevoie de un florar (riglă de șablon), un marker, un creion sau un pix cu gel. Un instrument foarte util este compasul de măsurat sprâncene. Kiturile pentru începători în domeniul micropigmentării pot include cele mai obișnuite și mai ieftine consumabile pentru elaborarea schemei. Important este ca artistul tatuator să le utilizeze cu ușurință.

Consumabile pentru efectuarea procedurii și confortul clientului

Trebuie achiziționate ace de unică folosință cu un singur dinte (1R), potrivite pentru toate tehnicile. Nu mai puțin de 30 de bucăți. Căpăcelele pentru pigmenți se aleg în funcție de comoditate. Acestea pot fi din silicon sau din plastic, în formă de inel. Fiecare căpăcel este de unică folosință, așa că la fel ar trebui să fie disponibile nu mai puțin de 10.

În timpul cursului, vi se va explica despre modul cum să potriviți acele la un anumit aparat.

Este important să aveți grijă atât de siguranța proprie, cât și de a clienților dvs. Vă recomandăm să vă procurați:

 • Ace
 • Căpăcele și inele pentru pigmenți
 • Accesorii pentru aparat
 • Pigmenți
 • Anestezice (primar și secundar)
 • Șervețele uscate
 • Șervețele umede
 • Discuri demachiante de bumbac
 • Apă micelară
 • Săpun verde
 • Cearșafuri de unică folosință
 • Bonete de unică folosință pentru clienți
 • Mănuși
 • Barieră de protecție pentru aparatul de tatuaj
 • Bețișoare de bumbac
 • Set micro perii
 • Mască pentru artistul tatuator (poate fi de unică folosință sau reutilizabile)
 • Creioane pentru modelarea schemei
 • Stilou pentru modelarea schemei
 • Folie acoperire anestezie
 • Soluție pentru dezinfectare
 • Recipient pentru îndepărtarea acelor

Am prezentat o listă completă a tot ceea ce vă poate fi necesar pentru efectuarea procedurii. Totuși, pentru început puteți să cumpărați doar strictul necesar, iar mai târziu celelalte lucruri.

Când veți începe să obțineți un venit și să vă recuperați investițiile anterioare, s-ar putea să creșteți și să extindeți paleta de pigmenți, să vă procurați consumabile de o calitate superioară sau să cumpărați un aparat mai scump cu caracteristici mai bune.

Amenajarea locului de muncă al artistului de machiaj semipermanent

Pentru asigurarea confortului și siguranței clientului, este necesar să vă gândiți la amenajarea locului de muncă. În acest scop, se recomandă să achiziționați:

 • Canapea confortabilă cu o tetieră sau suport mobil pentru cap.
 • Lampă inelară profesională (aceasta va fi de ajutor pentru a vedea toate detaliile în timpul lucrului și pentru a face fotografii frumoase).
 • Dulap pentru păstrarea tuturor consumabilelor, a aparatului și a blocului de alimentare.
 • Pensetă pentru corecția sprâncenelor, farfurioară metalică.
 • Boxă pentru sterilizarea instrumentelor.
 • Cuptor de uscare, sterilizator UV, aparat de curățat cu ultrasunete.

Kit de inițiere performant pentru machiajul semipermanent – cheia unei cariere de succes

Piața este plină cu tot felul de oferte de diverse echipamente, pigmenți și consumabile pentru machiajul semipermanent. S-ar putea să cumpărați un kit exagerat de scump, dar puteți găsi și unul foarte ieftin. Principalul lucru este rezonabilitatea. Orientați-vă asupra calității materialelor și, respectiv, review-urile acestora. Aveți întotdeauna posibilitatea să vă adresați master-trainerului și vă consultați cu privire la un anumit produs. Mai mult ca atât, după ce veți urma cursul de micropigmentare în cadrul școlii noastre, noi vă oferim suport și asistență continuă online.

Rețineți. Anume, datorită unui kit de inițiere performant pentru machiajul semipermanent puteți fi siguri de rezultatul final al procedurii. Și, deși necesită o investiție financiară semnificativă, nu vă faceți griji – se va recupera în 1-2 luni.

Răspunsuri la întrebări frecvente

 • Prețul unui kit de inițiere depinde de cheltuielile tuturor materialelor achiziționate și de calitatea acestora. Costul minim al întregului kit va fi de aproximativ 500 $. Aici se include aparatul rotativ care costă aproximativ 150 de dolari, pigmenți și alte consumabile necesare. Aparatul de micropigmentare este cel mai scump dintre toate accesoriile. În orice caz, este foarte important să procurați din start echipamentul corespunzător pentru efectuarea procedurii.

 • Printre elementele de bază ale kitului se numără: aparat pentru machiajul semipermanent, pigmenți, anestezice, antiseptice, ace pentru aparat, tuburi cu pigmenți, materiale pentru scheme și produse de unică folosință, măști de unică folosință sau reutilizabile, șervețele și alte consumabile pentru procedură.

 • Fiecare kit pentru tatuaje conține un aparat pentru machiaj semipermanent și ace, pigmenți, anestezic, antiseptic, trusă pentru scheme și consumabile pentru a asigura siguranța și confortul clientului. Pentru început, vă puteți limita consumabilele doar la mască, șervețele și alte accesorii esențiale. Dar, în viitor, este recomandabil să cumpărați echipamente pentru sterilizarea instrumentelor (cuptor de uscare, lampă UV), instalații de iluminat pentru fotografii de înaltă calitate și alte echipamente care creează confort și accentuează profesionalismul masterului.

 • Depinde de zonele pe care artistul tatuator intenționează să aplice tatuajul. În cazul în care machiajul semipermanent urmează să fie aplicat pe toate zonele, pentru început se pot folosi 2 sau 3 pigmenți pentru fiecare zonă. Dacă se va micropigmenta doar o singură zonă (buze sau sprâncene), atunci puteți extinde numărul la 5-7 bucăți, alegând cele mai populare nuanțe.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor