Totul despre acoperirea tatuajelor vechi/nereușite

867

Machiajul semipermanent a devenit, în prezent, una dintre cele mai solicitate proceduri. Prin urmare, există multe oferte pentru efectuarea serviciului respectiv de la artiștii tatuatori din București. Însă, cu părere de rău, la studioul nostru de machiaj semipermanent LBar, adesea clientele apelează pentru procedura de acoperire a tatuajului nereușit al sprâncenelor. Există mai multe motive în acest scop: lipsa de experiență, neglijența sau greșelile masterului, îngrijirea necorespunzătoare a sprâncenelor, sau pur și simplu tatuajul este demodat, și-a schimbat forma/culoarea sau doresc să-și acopere tatuajul sprâncenelor gri.

Acoperirea tatuajelor vechi este o procedură actuală, dar nu întotdeauna oportună. În special atunci când urmează să ascundeți o culoare intensă, nenaturală. Să analizăm împreună cum să corectăm tatuajul vechi al sprâncenelor, când aceasta este posibil și când nu.

Când este necesară corectarea unui tatuaj vechi?

Pentru început, să definim conceptul de acoperire și modul în care acesta diferă de corecție. Retușul este o procedură prin care nuanța existentă este îmbunătățită, menținând sau corectând parțial, ușor, forma. Mai exact, forma și culoarea sprâncenelor vă aranjează, însă vă doriți doar să le saturați cu nuanță. În acest caz, corecția trebuie efectuată nu mai târziu de 2 luni de la ședința inițială.

Acoperirea tatuajului sprâncenelor este o procedură complet diferită. Aceasta implică ascunderea totală a desenului anterior prin introducerea unui pigment de o nuanță diferită. Astfel, scopul este de a acoperi tatuajul nereușit, vechi și inestetic al sprâncenelor. Acest principiu este valabil și pentru celelalte zone tatuate. Prin procedura de acoperire se poate corecta tatuajul pleoapelor sau al buzelor, dar nu întotdeauna e suficient.

Situații în care se poate efectua acoperirea tatuajului vechi al sprâncenelor

  • forma existentă permite trecerea de limitele admise. Astfel, în cazul în care sprâncenele sunt extinse sau alungite, rezultatul final va avea un aspect armonios și natural;
  • pigmentul vechi are o nuanță ușor palidă, neuniformă, abia vizibilă;
  • pigmentul a căpătat o altă culoare – albastru, roșu, roșiatic sau orice altă nuanță. Acoperirea sprâncenelor de culoare roșie sau albastră este posibilă, însă foarte dificil. În cazul în care culorile sunt destul de înțepătoare, acoperirea nu este posibilă;
  • forma sprâncenelor nu are granițe definite, în special marginea superioară și vârful sprâncenei.

Există 3 etape privind starea sprâncenelor și dificultatea de acoperire:

  1. Cea mai simplă etapă este cea în care starea sprâncenelor permite acoperirea vechiului tatuaj cu un alt pigment, fără a recurge la corecție. Nu este necesară schimbarea formei (este satisfăcătoare), iar nuanța pigmentului este bună.
  2. Etapa în care doar forma sprâncenelor necesită a fi schimbată: pot fi făcute mai late, mai lungi.
  3. Etapa în care atât nuanța, cât și forma trebuie să fie schimbate. Acesta este cel mai dificil și mai lung proces, care presupune utilizarea atât a corectorului cât și a pigmentului. Corectorul poate fi folosit ca instrument individual, deoarece poate fi utilizat pe parcursul întregii ședințe, în timp ce pigmentul doar pe parcursul celei de-a doua ședințe. De asemenea, se poate combina corectorul și pigmentul – totul depinde de aspectul tatuajului vechi.

Când nu este posibilă acoperirea tatuajului vechi?

Înainte de a vă programa pentru acoperirea microbladingului sau unui tatuaj vechi, este imperios necesar să vă consultați în prealabil cu masterul. Acesta va trebui să analizeze starea tatuajului vechi și să decidă dacă poate fi acoperit sau nu. Adesea, masterul va refuza să efectueze acoperirea din următoarele motive:

  • forma sprâncenelor nu poate fi schimbată prin procedura de acoperire. Aceasta este neuniformă, nefirească și puternic asimetrică;
  • culoarea pigmentului a căpătat un aspect artificial și foarte accentuat;
  • tatuajul a fost efectuat cu pigmenți de calitate inferioară, care s-au decolorat;
  • pigmentul a fost injectat adânc și prea dens.

Acoperirea, în versiunea modernă, presupune injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii. Pigmentul introdus este absorbit și eliminat treptat, iar vechiul tatuaj devine din ce în ce mai vizibil. De aceea, acoperirea tatuajelor vechi puternic accentuate nu constituie o soluție, ci un rezultat temporar.

Ce puteți face dacă vechiul tatuaj nu poate fi acoperit

Dacă doriți să corectați tatuajul pleoapelor, sprâncenelor sau buzelor, dar acest lucru nu este posibil prin acoperirea standard, vă recomandăm să îndepărtați mai întâi vechiul tatuaj cu laser și apoi să aplicați un machiaj semipermanent modern și frumos.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser oferă o serie de avantaje:

  • îndepărtează complet pigmentul vechi. Numărul de ședințe poate fi stabilit în funcție de scopul și de aspectul inițial al tatuajului vechi. De exemplu, o nuanță foarte vizibilă poate fi atenuată în mod semnificativ astfel încât acoperirea să devină cât mai eficientă. Sau este posibil îndepărtarea completă a vechiului desen;
  • nu va fi necesar mai multe corecții după acoperire. Tatuajul vechi este îndepărtat, apoi se efectuează un nou machiaj semipermanent, urmat de o ședință de corecție obligatorie după o lună și aici totul se încheie până când va fi necesară repetarea machiajului semipermanent;
  • procedura de îndepărtare este sigură pentru piele și oferă un rezultat excelent. Prin îndepărtare se poate elimina culoarea nefirească a pigmentului. De fapt, acesta și este singurul răspuns corect la întrebarea cum să acoperiți sprâncenele roșii și să corectați tatuajul nereușit al buzelor.

În cazul în care designul învechit al sprâncenelor, al buzelor sau al pleoapelor arată înțepător și inestetic, înlăturarea acestuia poate fi adevărata soluție. De îndată ce pielea s-a recuperat complet după ultima ședință de îndepărtare cu laser, puteți realiza un nou machiaj semipermanent în orice tehnică.

Este posibilă efectuarea sprâncenelor pudrate peste tatuajul vechi

Sprâncenele powder este una dintre cele mai apreciate tehnici de micropigmentare sprâncene. Iată de ce, dorința de a obține sprâncene pudrate peste vechiul tatuaj este atât de des întâlnită. Iar noi refuzăm întotdeauna procedura fără a îndepărta mai întâi vechiul tatuaj.

Principiul de realizare a sprâncenelor powder este de a introduce pigmentul pe puncte marcate, astfel un mic decalaj poate fi vizibil între punctele inserate cu pigment. Iar pentru că procedura implică injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii, sprâncenele pudrate se luminează în timp și apoi complet se elimină. De aceea, nu folosim tehnica respectivă pentru acoperirea tatuajelor vechi înțepătoare și vizibile. În cazul în care vă doriți sprâncene pudrate, singura soluție potrivită este să eliminați modelul învechit și inestetic și apoi să efectuați procedura modernă pe pielea curată.

Cum se realizează procedura de acoperire tatuaje

Acoperirea tatuajelor se realizează în același mod ca și machiajul permanent clasic, despre care puteți citi în detaliu în acest articol, însă folosindu-se un corector de culoare. De obicei, corectorii au rolul de a modifica nuanțele nedorite. Astfel, culoarea potrivită a corectorului se alege în funcție de nuanța inițială, în conformitate cu regulile de colorare:

  • măsliniu pentru neutralizarea culorii roșii;
  • galben pentru atenuarea nuanței violet intens;
  • portocaliu și roșu pentru eliminarea nuanțelor de gri și albastru.

Un aspect esențial în procesul de realizare a acoperirii îl constituie elaborarea schemei. În acest caz, masterul acordă timp necesar creării unei forme noi care să arate îngrijit și frumos, dar totodată natural. Forma se creează și se discută împreună cu clienta.

Cum să vă pregătiți pentru ședința de acoperire tatuaje

  • evitați consumul băuturilor energizante și a alcoolului cu 2-3 zile înainte de ședință, iar cafeaua și ceaiul tare cu 5-6 ore;
  • renunțați la administrarea antibioticelor și a aspirinei;
  • excludeți orice procedură care traumatizează pielea, inclusiv vizitarea solariului și contactul cu lumina directă a soarelui.

Mai multe informații despre pregătirea pentru această procedură puteți citi aici.

Rețineți că procedura de acoperire are unele contraindicații. Printre acestea se numără diabetul insulino-dependent, epilepsia, tulburările psihice, bolile virale, cancerul, bolile dermatologice în stadiu progresiv și tulburările de coagulare a sângelui.

Îngrijirea pielii după procedură

Despre metodele de îngrijire a pielii am descris în detaliu aici. Prezentăm câteva informații succinte:

  • evitați expunerea directă la razele UV, folosiți creme protectoare cu o valoare ridicată de SPF;
  • evitați traumatizarea pielii;
  • folosiți soluție de clorhexidină pentru eliminarea înroșirii pielii și, ulterior, pentru prevenirea și dezinfectarea acestea;
  • nu îndepărtați pielea descuamată;
  • folosiți produsele recomandate de către master.

Este necesară efectuarea corecției după acoperirea tatuajului vechi și de câte ori?

Corecția după procedura de acoperire este obligatorie. Aceasta presupune accentuarea saturației noii culori a pigmentului și extinderea efectului de acoperire. Având în vedere că, după vindecarea pielii nuanța pigmentului devine întotdeauna mai deschisă, poate fi necesară o ședință de corecție sau mai multe. Totul depinde de tipul de acoperire după vindecarea pielii. Masterul va stabili numărul de ședințe necesare.

Acoperirea tatuajelor: Merită de făcut sau nu?

Procedura de acoperire a tatuajului este oportună doar în cazul în care vechiul desen este palid și abia vizibil. Însă și în acest caz, procedura este complexă și solicitantă și necesită o abordare îndelungată și atentă. Cu toate acestea, cu experiența corespunzătoare a artistului tatuator, acoperirea poate ajuta să camufleze tatuajul vechi nedorit pentru o perioadă de câțiva ani.

Însă în cazul tatuajelor vechi și strălucitoare, procedura de acoperire nu se aplică. În astfel de situații, soluția ideală ar fi îndepărtarea desenului și, ulterior, realizarea unui nou machiaj semipermanent.

De fapt, specialistul va decide dacă merită de făcut acoperirea tatuajului sau nu după examinarea stării vechiului tatuaj. La fel, masterul vă va recomanda cea mai bună opțiune și vă va ajuta cu siguranță să obțineți rezultatul dorit.

Răspunsuri la întrebări frecvente

  • Corecția se efectuează în scopul de a împrospăta culoarea machiajului semipermanent, de a îmbunătăți și de a corecta forma, dacă este necesar. Rolul acoperirii este de a ascunde complet tatuajul, iar la necesitate, de a schimba culoarea și forma acestuia.

  • Acoperirea vechiului tatuaj se realizează în cazul în care:

    • forma tatuajului permite modificarea acestuia, fără a trece de limitele admise, păstrând totodată un aspect natural;
    • culoarea vechiului tatuaj este ușor palidă, naturală sau apropiată de aceasta;
    • tatuajul a căpătat o nuanță nenaturală, iar acesta este abia vizibil.
  • Artistul tatuator va refuza să efectueze acoperirea vechiului tatuaj în cazul în care:

    • există o asimetrie puternică;
    • forma vechiului desen este prea mare și nu poate fi modificată deoarece există riscul de a deveni nenatural;
    • pigmentul a fost injectat adânc, iar culoarea este foarte intensă.
  • Soluția cea mai eficientă – îndepărtarea tatuajul cu laser și apoi efectuarea machiajului semipermanent în orice tehnică modernă. Astfel, veți obține cel mai frumos și mai natural rezultat posibil.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor