Totul despre corecție după micropigmentare sprâncene

4343

Micropigmentarea sprâncenelor a devenit o bună alternativă la produsele cosmetice decorative. Astfel, se elimină complet necesitatea de a folosi creionul, fondul de ten, eyelinerul cu gel și alte produse pentru a vă modela și farda sprâncenele. Totuși, în pofida tuturor beneficiilor tatuajului, acesta necesită efectuarea retușului. Se recomandă la o lună de la prima ședință de machiaj semipermanent și, de asemenea, la dorință sau necesitate, în timpul perioadei vizibile. În acest articol vom explica în detaliu despre procedura respectivă: dacă este necesară corecția tatuajului sprâncenelor, când este esențială și caracteristicile acesteia.

Este necesară corecția după micropigmentarea sprâncenelor și de ce este esențială

Corecția – a doua etapă a procedurii de micropigmentare prin introducerea parțială sau completă a pigmentului sub piele, pentru a rafina ușor rezultatul inițial. Contribuie la adăugarea intensității culorii sprâncenelor, la corectarea formei prin modificarea grosimii și a lungimii, precum și la îndreptarea defectelor apărute în urma perceperii pigmentului de către organism. Procedura de micropigmentare nu este considerată finalizată după prima ședință.

În cele mai multe cazuri, corecția este o procedură indispensabilă. Aceasta este obligatorie pentru sprâncenele pudrate datorită principiului special de efectuare a procedurii – pigmentul este injectat prin marcarea pe puncte la nivelul superior al pielii, astfel încât, în termen de 1 lună de la recuperarea pielii, culoarea pigmentul se va deschide și sprâncenele trebuie să fie din nou colorate. Uneori, masterul alege în mod intenționat o nuanță deschisă de pigment și o introduce sub piele pentru a determina reacția organismului (evaluarea fixării pigmentului, pentru unele persoane nuanța poate fi de 20%, iar pentru altele de 90%). În acest caz, corecția este obligatorie.

Corecția este necesară în cazul tuturor tehnicilor. Excepție sunt tehnicile care implică o umbrire densă a pigmentului (de exemplu, tatuajul clasic). Cu toate acestea, corecția nu este obligatorie și fiecare are dreptul de a o refuza dacă este satisfăcut de rezultatul final. Însă este dificil să obții un rezultat excelent după prima ședința, având în vedere că trebuie să coincidă cu următorii factori:

  • Organismul a suportat bine pigmentul și procesul de deteriorare a pielii, care nu a avut niciun efect negativ asupra rezultatului machiajului semipermanent;
  • În perioada de recuperare a pielii, zona sprâncenelor a fost îngrijită în mod corect și în timp util, conform recomandărilor masterului;
  • Culoarea și nuanța pigmentului sunt absolut suficiente. Nu a devenit mai deschisă (și dacă a devenit, se potrivește complet), nu există lacune, imperfecțiuni vizibile;
  • Forma, lățimea, saturația, arcuirea, lungimea sprâncenelor create sunt satisfăcătoare.

În cele mai multe cazuri, corecția este necesară deoarece acești factori nu se combină sau pur și simplu doriți să reîmprospătați culoarea sprâncenelor, întrucât, fără aceasta, pigmentul se va estompa peste un an.

În cazul în care tatuajul a fost realizat într-un mod neprofesional și necalitativ, retușul poate fi modalitatea optimă de a corecta rezultatul.

Corecția va ajuta să:

  • Aplicați culoarea în mod uniform. Este ceva obișnuit ca masterii începători să nu reușească să răspândească pigmentul sub piele cu aceeași intensitate, ceea ce face ca tranziția de culoare să fie ilogică, inestetică sau ridicolă;
  • Schimbați culoarea. Aceasta este important în cazul în care nuanța este prea estompată sau culoarea sprâncenelor a devenit nenaturală (roșie, roșcată, gri) din cauza utilizării de către master a unor pigmenți de proastă calitate;
  • Alegeți nuanța cea mai potrivită;
  • Schimbați forma dacă aceasta nu vă convine. Mărimea, lungimea, lățimea, asimetria vor fi complet îmbunătățite;
  • Perfecționați tehnica aleasă. Acest lucru este posibil doar în cazuri unice. De exemplu, dacă anterior a fost aplicată tehnica de microblading sprâncene, dar nu vi se potrivește sau nu vă place. Cu ajutorul corecției, este posibil să se modifice modelul prin alegerea tehnicii hybrid.
  • Menționăm că retușul nu este întotdeauna soluția la toate problemele. De exemplu, pentru a face sprâncenele mai late ar fi dificil dacă la ședința inițială masterul a folosit un pigment foarte întunecat sau dacă tehnica a fost efectuată prin introducerea densă a pigmentului. În acest caz, cel mai bine este să eliminați tatuajul prin îndepărtarea cu laser, iar după ce pielea s-a vindecat, trebuie aplicat machiajul permanent redând forma și culoarea optimă a sprâncenelor.

Prin urmare, este important să înțelegeți că procedura de corecție se deosebește de prima ședință a micropigmentării. Corecția are rolul de rafinare al tatuajului atunci când forma și culoarea de bază vă satisface, trebuie doar să le modificați ușor. În cazul în care sunt necesare schimbări majore, atunci munca masterului va presupune o ședință completă de micropigmentare.

De ce în cazul tatuajului corecția nu e necesară, dar în cazul micropigmentării e esențială

Există o mare diferență între procedura de tatuaj și micropigmentare. În primul rând, se folosesc diferite tipuri de coloranți. În cazul tatuajelor, se folosesc nuanțe speciale care sunt injectate adânc sub piele. Organismul nu reușește să o distribuie sau să o elimine complet. Astfel, colorantul rămâne sub piele pentru toată viața, decolorându-se doar parțial. În cazul micropigmentării se folosesc pigmenți speciali pe bază naturală care sunt injectați în straturile superioare ale pielii, astfel încât aceștia sunt bine absorbiți de organism și eliminați treptat. Prin urmare, corecția este obligatorie pentru a prelungi vizibilitatea efectului și pentru a conferi tatuajului culoarea și saturația necesară.

Se poate renunța la corecție?

Decizia de a recurge la corecție sau nu este la alegerea fiecăruia; nimeni nu este obligat să facă procedura de corecție. În special dacă rezultatul după prima ședință este complet satisfăcător. Însă dacă doriți să corectați sau să modificați parțial tatuajul sau să extindeți efectul prin saturarea culorii, corecția este obligatorie.

Ce se poate întâmpla dacă renunțați la corecție?

Lipsa corecției accelerează descompunerea și eliminarea pigmentului, astfel încât perioada efectului tatuajului este redusă considerabil. În funcție de vârsta pielii persoanei și de metabolism, este posibil ca machiajul semipermanent să devină complet invizibil în 1 an sau mai puțin fără corecție, în loc de 1,5-2 ani, ceea ce presupune reînnoirea tehnicii la preț întreg. Este mult mai ușor, mai convenabil și mai avantajos să efectuați corecția la timp și să vă bucurați de avantajele micropigmentării decât să vă supuneți din nou unei proceduri complete.

În special corecția este importantă în cazul tehnicii sprâncene efect pudrat. Fără aceasta, efectul se poate estompa mult mai repede decât după alte tehnici.

La cât timp după ședința de micropigmentare sprâncene se recomandă corecția

Uneori este posibil ca procedura de micropigmentare să nu aducă efectul sau rezultatul dorit și să nu fie pe placul clientei (adesea se întâmpla când se apelează la masteri fără experiență), de aceea unii solicită corecția la câteva zile după prima ședință. Scopul procedurii este de a îmbunătăți forma, culoarea și de a elimina defectele. Dar puțini clienți iau în considerare faptul că machiajul semipermanent nu doar schimbă aspectul, ci produce și schimbări în organism. Pielea este traumatizată, pot apărea inflamații, reacția organismului la acțiunea pigmentului, iar sistemul imunitar se activează. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la impactul procedurii – cel puțin 4 săptămâni.

Nu se recomandă efectuarea mai devreme a corecției sprâncenelor, deoarece în această perioadă are loc regenerarea pielii, se fixează pigmentul și se formează culoarea finală. În această perioadă, afectarea din nou a pielii poate duce la formarea cicatricilor, inflamații și la un rezultat inestetic din cauza excesului de saturație a culorii pigmentului.

Durata optimă pentru efectuarea procedurii de corecție este de 1 lună pentru persoanele cu pielea tânără și de 2 luni pentru cele în vârstă. Rețineți că, de asemenea, nu se recomandă amânarea corecției, întrucât trecerea unui interval de timp îndelungat va afecta aspectul sprâncenelor și culoarea pigmentului. În acest caz, nu veți avea nevoie de corecție, ci de o nouă procedură completă, la costul integral al acesteia.

Cum se desfășoară ședința de corecție?

Procesul procedurii respective nu diferă de cel al ședinței inițiale. Cu ajutorul aparatului de tatuaj și a nuanței alese, masterul acoperă zona micropigmentată. Se acordă atenție defectelor care trebuie corectate. Dacă se dorește doar să se confere intensitate, masterul va face o trecere pe întreaga lungime a sprâncenei, umplând cu pigment. În cazul în care este necesară retușarea defectelor, masterul se ocupă mai întâi de acestea și apoi corectează nuanța finală.

De câte ori trebuie efectuată corecția sprâncenelor?

Cel mai adesea este necesară doar o singură ședință de corecție. În cazuri excepționale, două la intervale de 4-5 săptămâni, când pielea s-a vindecat și s-a recuperat complet. Totul depinde de caracteristicile organismului și de reacția acestuia la procedură. De asemenea, veți avea nevoie de mai multe corecții, dacă în momentul vindecării, pielea nu a fost îngrijită corespunzător sau crustele și descuamările au fost îndepărtate intenționat.

Masterul va decide individual câte corecții sunt necesare pentru a obține rezultatul ideal. El evaluează aspectul sprâncenelor în momentul în care pielea este vindecată și analizează, de asemenea, reacția organismului (de exemplu, formarea crustelor, reacții alergice etc).

Caracteristicile procedurii

Caracteristica de bază a corecției după micropigmentarea sprâncenelor constă în durata acesteia. Deși urmează aceleași etape ca și în cazul machiajului semipermanent, timpul alocat este mult mai scurt. Aceasta se datorează faptului că masterul nu dedică timp desenării schemei, selectării nuanțelor, discutării tehnicilor, consultării etc. Ca urmare, corecția nu durează mai mult de 1 oră. Iar dacă există doar mici defecte, atunci poate fi nevoie de aproximativ o jumătate de oră.

Există, de asemenea, diferențe de cost. În cazul în care procedura se efectuează în termen, prețul va fi de 50% din costul inițial al tehnicii alese pentru micropigmentarea sprâncenelor.

Cât timp se vindecă tatuajul sprâncenelor după corecție

Având în vedere că ședința de corecție nu este diferită de cea a micropigmentării sprâncene, perioada de vindecare și regenerare a pielii este aceeași, adică 28 de zile. Dar această perioadă poate fi scurtată, în funcție de lucrările efectuate. În cazul în care este necesară doar o corecție parțială pentru obținerea unui rezultat ideal cu îmbunătățirea unei mici zone, aceasta nu va dura mai mult de 3 săptămâni.

Procesul de vindecare a sprâncenelor după corecția tatuajului poate fi monitorizat de master, la solicitarea clientului. Suntem întotdeauna dispuși să vă oferim consultanță online cu privire la orice întrebare pe care o aveți, inclusiv în ce privește vindecarea și starea pielii în timpul perioadei de recuperare.

Cum să îngrijiți zona micropigmentată după procedura de corecție

Îngrijirea pielii după corecție este similară cu îndrumările recomandate după micropigmentare. După corecție, pielea sa va înroși ușor, proces normal, deoarece pielea a fost afectată. Inflamația va dispărea de la sine în 1-2 ore. De asemenea, poate exista o senzație de disconfort sau o mică durere după ședință (în special după ce efectul anestezicului trece). În decurs de o zi sau două, disconfortul va dispărea complet.

Perioada de recuperare a pielii durează aproximativ o lună. În acest timp este important:

  • Îndepărtarea lichidului limfatic cu o dischetă de bumbac înmuiată în clorhexidină. În primele două zile, acesta trebuie îndepărtat cât mai des posibil, pe măsură ce lichidul limfatic este excretat. Cu cât acest lucru se face mai rar, cu atât este mai probabil să se formeze cruste groase ca urmare a limfei amestecate cu pigmentul uscat pe zona tatuată. De regulă, în a doua zi limfa încetează să mai fie secretată;
  • Evitarea aburirii pielii, în prima zi, prin spălarea feței cu apă fierbinte. Se recomandă spălarea cu apă călduță și săpun pentru copii, ștergând cu atenție zona sprâncenelor cu o cârpă moale sau cu un prosop de hârtie;
  • Începând cu a doua zi, nu se permite umezirea zonei tatuate timp de o săptămână;
  • Se interzice cu strictețe folosirea oricărui produs cosmetic sau de make-up până la vindecarea completă a pielii. Aceasta durează cel puțin două săptămâni;
  • Să nu se atingă în niciun caz crustele care s-au format. Încercați să limitați acoperirea zonei micropigmentate cu îmbrăcăminte (de exemplu, în timp ce purtați un pulover sau un tricou cu guler) și în niciun caz nu îndepărtați singuri pielea. Însă dacă crusta s-a îndepărtat din greșeală, tratați zona cu clorhexidină sau cu un alt antiseptic;
  • Să nu încercați să vă scărpinați sprâncenele, în caz de apare o ușoară mâncărime. Cel puțin, puteți atinge ușor cu degetul zona din jurul tatuajului;
  • În timpul perioadei de recuperare a pielii, se interzice aburirea pielii, așadar nu mergeți la piscină, solariu, saună, nu stați într-o cadă cu apă fierbinte;
  • Nu se recomandă schimbările bruște de temperatură, așa că este mai bine să nu ieșiți în aer liber în primele zile pe vreme rece. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să acoperiți zona sprâncenelor cu o glugă. În timpul verii, acoperiți zona de lumina directă a soarelui cu o pălărie, o bonetă sau ochelari de soare de dimensiuni mari. Odată ce pielea s-a regenerat, trebuie aplicată o cremă de protecție solară cu un factor SPF ridicat pe zona sprâncenelor.

Masterul vă va oferi mai multe informații detaliate privind îngrijirea tatuajului în funcție de starea pielii după prima ședință. Deseori, nu este necesar de nicio întreținere, în special după tehnica sprâncene pudrat. Dacă apar unele complicații în timpul recuperării pielii, contactați imediat masterul sau adresați-vă la medic.

Corecția machiajului semipermanent sprâncene – parte esențială a procedurii

Corecția după micropigmentarea sprâncenelor este considerată obligatorie și necesară dacă se dorește obținerea unui rezultat perfect și de lungă durată. Totuși, aceasta nu este o procedură obligatorie, astfel că se poate renunța la ea dacă doriți. În acest scop, este bine să anunțați din timp masterul că nu intenționați să efectuați corecția în viitor. Atunci, masterul va alege o nuanță mai închisă de pigment pentru ca sprâncenele să obțină o culoare frumoasă după ce pielea se va recupera complet.

Vă recomandăm să efectuați corecția după orice procedură de machiaj semipermanent sprâncene, în special după acoperirea cu efect pudrat. Doar astfel se pot garanta sprâncene impecabile, care să ofere deținătoarei acestora toate beneficiile.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor