Cât timp durează efectul machiajului semipermanent

324

Orice domnișoară care dorește să arate bine aranjată în fiecare zi, este familiarizată cu machiajul semipermanent. Acest serviciu s-a afirmat puternic în domeniul frumuseții încă din anii '90, însă a fost supus unor transformări enorme. Spre deosebire de efectul tatuajului, care durează 5-10 ani sau chiar o viață întreagă, machiajul semipermanent are o durată mai scurtă. În plus, în comparație cu tatuajul, procedura este mai puțin dureroasă, sigură, iar efectul este mai natural și mai firesc. În acest articol vă prezentăm informații despre cât durează tatuajul, de ce depinde efectul și cum îl puteți prelungi.

Cât timp durează efectul machiajului semipermanent?

Niciun master specializat în machiajul semipermanent nu va indica durata exactă a efectului, ci doar perioada aproximativă. Aceasta variază de la 1-3,5 ani, în funcție de zona în care se efectuează tatuajul. Efectul cel mai scurt este cel al micropigmentării sprâncene și buze. Micropigmentarea pleoapelor se menține pe o perioadă mai lungă. Aceasta se datorează faptului că zona sprâncenelor și a buzelor este frecvent expusă la factori externi: spălarea, ștergerea cu prosopul, atingerea și consumarea alimentelor în cazul buzelor. În schimb, aspectul exterior al ochilor este mult mai puțin expus, ceea ce duce la menținerea tatuajului pentru o perioadă mai lungă.

Există totuși o serie de factori care afectează în mod direct durata efectului machiajului permanent. Aceștia pot fi împărțiți în două categorii: cei care depind de master și cei care nu depind de acesta.

De ce factori depinde durata rezultatului?

Durata efectului machiajului permanent poate fi atât redusă, cât și prelungită. Aceasta depinde de anumiți factori care pot fi influențați de master:

 • Calitatea pigmenților utilizați. Pigmenții de calitate superioară, la preț ridicat își „valorifică” durabilitatea în mod corespunzător. Aceștia sunt bine absorbiți de organism, nu provoacă alergii, formează o nuanță frumoasă, se descompun ușor și fără probleme în timp și sunt eliminați în mod natural de către organism. Este imposibil de prevăzut evoluția pigmenților de calitate inferioară. Aceștia pot să nu fie absorbiți deloc de organism, să se elimine foarte repede sau să se preia o altă culoare. În plus, există riscul apariției reacțiilor alergice.
 • Adâncimea de introducere a pigmentului. În cadrul procedurii, adâncimea optimă de inserție a pigmentului este de 0,3-0,8 mm. Introducerea pigmentului în stratul mai adânc al pielii poate duce la decolorare, în timp ce inserția mai puțin adâncă poate reduce durata efectului;
 • Nivelul de pregătire în executarea tehnicii. Orice tip de tehnică a fiecărei zone are propriile nuanțe și particularități de execuție. Nerespectarea sau nerealizarea corectă a acestora va duce la un efect redus și la rezultate inestetice;
 • Sterilitatea și siguranța procedurii. Utilizarea echipamentelor nesterile, a consumabilelor uzate, crește riscul de infecție. Aceasta poate duce la infectare, descompunere și la eliminarea rapidă a pigmentului.
 • Atunci când vă alegeți masterul tatuator, acordați atenție prezenței diplomelor și certificatelor de calificare și cursuri de perfecționare, recenzii despre master și studioul unde activează, portofoliul și recenziile clienților. Nu vă decideți la servicii ieftine care riscă să reducă durata efectului machiajului semipermanent.

Există însă și factori care afectează perioada efectului, dar care nu depind de master. Printre aceștia se numără:

 • Cu cât persoana este mai în vârstă, cu atât efectul tatuajului va dura mai mult. Acest proces se datorează metabolismului și regenerării mai lente a pielii;
 • Tipul de piele. Pe pielea uscată, pigmentul se menține mai mult timp. În cazul pielii grase, puternic poroase, pigmentul se elimină mai repede datorită grăsimii subcutanate. Din acest motiv, procedura de microblading nu este recomandată femeilor cu pielea grasă, din cauza riscului de a modifica forma firelor de păr tatuate;
 • Frecvența băilor de soare. Dacă locuiți într-o țară/oraș cu clima caldă și însorită, fiți pregătită să vă reînnoiți machiajul permanent mai des. Soarele afectează negativ pigmentul și acesta se estompează mai repede;
 • Stilul de viață. Cu cât stilul de viață este mai activ, cu atât efectul tatuajului va fi mai scurt. Aici se include frecvența de vizitare a saunelor/piscinelor, solariului, practicarea sporturilor active, aplicarea diferitor proceduri cosmetice care produc traumatisme cutanate (peeling, exfoliere etc) și administrarea antibioticelor.

Cât durează efectul mictopigmentării fără retuș?

Efectuarea sau nu a retușului influențează în mod direct durata efectului machiajului permanent. Corecția ajută la prelungirea acestuia prin reintroducerea pigmentului. Cu ajutorul corecției, machiajul permanent va dura între 1 și 3,5 ani.

În cazul în care nu se efectuează retușul, după 6-12 luni poate fi necesară repetarea completă a micropigmentării, deoarece pigmentul va fi eliminat complet.

De regulă, corecția se efectuează la o lună după prima procedură. Costul este de 50% din prețul inițial al serviciului. În cazul anumitor tehnici, cum ar fi micropigmentarea sprancene pudrat, corecția este obligatorie, fiind considerată a doua etapă a unei singure proceduri.

Cum să prelungiți efectul tatuajului?

Durata vizibilității tatuajului este individuală. Există totuși unele modalități de a prelungi efectul în toate cazurile:

 • Evitați expunerea îndelungată la lumina directă a soarelui. Aplicați o cremă de protecție solară cu SPF ridicat pe zona tatuajului (sprâncene, pleoape);
 • Reduceți utilizarea serviciilor cosmetice, evitați traumatizarea pielii;
 • Evitați aburirea pielii cât mai puțin posibil. Aici se includ vizitarea saunei, șederea îndelungată în piscine și exercițiile fizice intense;
 • Apelați pentru micropigmentare doar la masteri profesionali care utilizează echipamente și consumabile de calitate;
 • Efectuați retușul machiajului semipermanent în termenul recomandat de master;
 • Acordați o atenție corespunzătoare îngrijirii machiajului semipermanent după procedură.

Vă recomandăm să ascultați întotdeauna sfaturile masterului tatuator și să le aplicați atunci când este necesar. Respectarea recomandărilor simple prezentate mai sus va contribui la prelungirea efectului tatuajului.

Cum se elimină machiajul semipermanent?

Machiajul semipermanent se efectuează cu pigmenți pe bază naturală. Pigmenții sunt bine absorbiți de organism și asigură nuanța necesară. Însă, în tot acest timp în care pigmentul rămâne sub piele, organismul încearcă în mod constant să scape de el ca de o substanță necunoscută. În acest mod, îl „respinge” încet. Pigmentul se descompune treptat în microparticule care pătrund în sistemul limfatic și sunt apoi eliminate prin tractul urinar.

Nu considerați că acest lucru se întâmplă brusc și că diferența de culoare devine foarte vizibilă. Procesul este treptat; culoarea se estompează ușor și apoi, după câțiva ani, dispare complet. Nu rămâne nicio urmă de machiaj permanent. Ulterior, puteți repeta procedura în aceeași tehnică sau să alegeți un alt model.

Nu este necesar să folosiți vreun produs de îndepărtare a pigmentului. Acesta se va elimina în mod natural. Complet sigur și nedureros. Însă, dacă, totuși, doriți să înlăturați machiajul permanent recent în timp ce culoarea este încă intensă sau vizibilă, se recomandă tehnica de îndepărtare tatuaj cu laser. Niciun alt mod de a-l elimina nu ar fi la fel de reușit.

Să recapitulăm

Așa după cum s-a menționat deja, este imposibil de precizat cât timp va dura efectul machiajului semipermanent. În activitatea noastră, am întâlnit cliente care aveau un machiaj permanent al pleoapelor de 5 ani și care arată foarte atractiv.

Durata efectului depinde de numeroși factori, inclusiv de caracteristicile organismului, de calitatea îngrijirii tatuajului după procedură etc. Cel mai important este să apelați la serviciile unui master profesional căruia să îi puteți încredința fața dvs. și să fiți sigure de obținerea unui rezultat excelent.

Răspunsuri la întrebări frecvente

 • În medie, machiajul permanent este vizibil timp de 1-3,5 ani. Totul depinde de zona și de tehnica aleasă. În cazul sprâncenelor și al buzelor, tatuajul se elimină mai repede, iar la nivelul pleoapelor se menține mai mult. Nici un master nu va putea spune cu siguranță cât timp va fi vizibil pigmentul pentru fiecare caz în parte. Întrucât fiecare organism este unic, pigmentul se elimină într-un ritm diferit.

 • În medie, machiajul permanent este vizibil timp de 1-3,5 ani. Totul depinde de zona și de tehnica aleasă. În cazul sprâncenelor și al buzelor, tatuajul se elimină mai repede, iar la nivelul pleoapelor se menține mai mult. Nici un master nu va putea spune cu siguranță cât timp va fi vizibil pigmentul pentru fiecare caz în parte. Întrucât fiecare organism este unic, pigmentul se elimină într-un ritm diferit.

 • Puteți prelungi efectul prin aplicarea în mod regulat a unei creme de protecție solară înainte de a vă expune la lumina directă a soarelui. De asemenea, efectul poate fi prelungit prin efectuarea unor proceduri de înfrumusețare adecvate și nu prea frecvente (de exemplu, exfolierea, curățarea pielii etc), folosind materiale delicate și de calitate.

 • Corecția asigură prelungirea rezistenței machiajului permanent prin reintroducerea pigmentului sub piele și saturarea culorii. Se recomandă la o lună după procedura inițială. Dar se poate face în orice moment, atunci când vă doriți. Singura diferență este prețul acesteia.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor