Cum să deveniți master de machiaj semipermanent. Avantajele și dezavantajele profesiei

270

Profesia master de machiaj semipermanent a fost și continuă să fie foarte solicitată. Zilnic sunt organizate diverse cursuri de pregătire pentru artiștii tatuatori. Dar poate orice participant să devină nu doar un master, ci și un adevărat profesionist? Cum poți deveni un specialist în acest domeniu? Cum să învățați să câștigați bani prestând un serviciu de calitate? Despre cum să deveniți un master de machiaj permanent, unde să găsiți un loc de muncă pentru un artist tatuator începător și care sunt avantajele și dezavantajele profesiei, citiți în acest articol.

Instruire în domeniul machiajului permanent

Primul lucru care trebuie reținut este că masterul are nevoie de instruire. Este posibil ca pregătirea pe cont propriu la domiciliu obținută prin videourile din YouTube să vă sporească încrederea în sine, dar va duce cu siguranță o serie de dificultăți. La urma urmei, machiajul permanent nu este doar o procedură care implică lucrul cu oamenii. Există anumite reguli, o serie de nuanțe importante: de la alegerea echipamentului și a pigmenților până la definirea adâncimii corecte de introducere a pigmentului, de care depinde în mod direct rezultatul final al lucrării și impresia clientului. Iar cel mai important este că atunci când începeți instruirea, trebuie să fiți monitorizat de un trainer master care vă va îndruma și va coordona procesul.

Există două categorii de cursuri pentru începători: cursul de bază și cursul specific unei zone. Cursul de bază cuprinde toate zonele de tatuaj: sprâncene, pleoape și buze, abordând cele mai populare tehnici. Cursul destinat unei singure zone prezintă toate tehnicile populare din prezent, efectuate pe o singură zonă.

Durata cursului variază în funcție de tipul acestuia. Cursul de bază durează 5-7 zile, iar cursul de tatuaj specific unei zone durează până la 3 zile. Acest timp este suficient pentru a învăța și a exersa abilitățile pe care le-ați dobândit. Cursurile sunt împărțite în mod convențional în două părți: teorie și practică. În instruirea performantă, care aduce eficiență și rezultate, exersarea durează mai mult timp – cel puțin 70% din totalul cursului, deoarece principala provocare a muncii este anume executarea procedurii în sine. Este foarte important ca masterul să învețe cum să-și poziționeze mâna, să mânuiască cu încredere aparatul de tatuaj și să simtă adâncimea introducerii pigmentului.

Totuși, pentru masterul stagiar nu este suficient doar instruirea de la cursuri. El trebuie să înțeleagă cum să devină un bun artist tatuator, beneficiind în același timp de avantajele meseriei respective.

Importanța de a vă promova serviciul

Ați absolvit cursul de micropigmentare. Aceasta e bine. Ce urmează? În continuare, trebuie să exersați și să exersați din nou. Unde să găsiți clienți? În cadrul cursului ar trebui să vi se explice acest lucru. Pentru a vă desfășura activitatea fără probleme, a primi un flux de clienți și a vă dezvolta și practica în mod constant, trebuie să învățați cum să vă promovați serviciile prin diverse metode de publicitate. Promovarea pe rețelele de socializare, definirea corectă a ofertei, comunicarea cu clienții și capacitatea de a vă prezenta ca master și serviciile prestate – toate acestea sunt principalele secrete ale succesului în etapa inițială de lucru. Dacă nu cunoașteți toate secretele promovării de marketing și nu le aplicați, pur și simplu nu veți atrage niciun client. Iar atunci instruirea devine inutilă.
Foarte puține școli de machiaj permanent acordă atenție acestei părți de marketing. Așadar, atunci când alegeți instruirea, nu uitați să analizați programul.

Aspecte financiare privind instruirea în domeniul micropigmentării

Înainte de a vă înscrie la curs, costul constituie un aspect important. Nu vă puteți aștepta la prețuri mici. Cursurile de calitate, cu pregătire profesională și eficientă, sunt destul de costisitoare. În medie, costul variază între 8000-20000 RON în București. Dar nu vă lăsați intimidați de o asemenea sumă. În fond, există un avantaj uriaș – recuperarea rapidă a investiției.

Prețul de cost al procedurii

Prețul de cost al procedurii sprâncene efect pudrat, cea mai populară tehnică de tatuare a sprâncenelor, este de până la 100 RON. Prețul mediu al micropigmentării sprâncene efect pudrat în București este de 500 RON. Profitul obținut de la o ședință este de cel puțin 400 RON. Despre formarea costului serviciilor și prețului de cost puteți citi aici.
Nu este dificil de calculat cât de mult se vor recupera cursurile printr-un flux constant de clienți. Odată cu achiziționarea unui kit de inițiere pentru machiajul permanent (nuanțe populare de pigmenți, aparat pentru tatuaj și consumabile), cursul se va rambursa după 10-12 ședințe.

Cât de solicitată este această profesie

Industria de beauty nu-și pierde niciodată amploarea și este întotdeauna populară. Machiajul semipermanent prezintă interes pentru multe femei datorită beneficiilor pe care le oferă acest serviciu. Multe femei își doresc să arate frumoase și bine aranjate, să economisească timp pentru aplicarea machiajului și să fie în trend. În fond, machiajul semipermanent a fost și încă este o tendință la modă.
În plus, concepția serviciilor este în continuă evoluție. În fiecare an apar noi tehnici, pigmenți și echipamente noi. Masterii își perfecționează competențele și dobândesc noi abilități și cunoștințe. Acest lucru face posibilă îmbunătățirea procedurii, pentru a obține noi efecte și rezultate excelente care vor atrage întotdeauna clientele. În acest sens, se poate afirma că profesia de artist tatuator nu este doar interesantă și profitabilă, ci și actuală.

Avantajele profesiei master de machiaj semipermanent

Ce avantaje vă așteaptă în urma instruirii ca artist tatuator? Pentru mai multe informații, citiți în continuare.

Rentabilitate

Aceasta nu înseamnă că veți începe să câștigați mulți bani din prima zi. La fel ca orice alt loc de muncă, prestarea unui serviciu necesită perseverență și muncă asiduă.
Doar prin acumularea unei baze de clienți și devenind un artist tatuator profesional și competent puteți începe să câștigați bani decenți. Mult mai mult decât ați lucra cu normă întreagă într-un oficiu sau orice alt specialist în domeniul frumuseții. Partea bună este profitul serviciului. Prețul de cost scăzut al procedurii la un preț destul de ridicat vă permite să obțineți un profit net ridicat. Iar acesta va fi vizibil după primul client.

Satisfacție estetică

Veți fi mândri de voi înșivă, bucurându-vă de rezultatul realizat cu propriile mâini. Vă veți bucura să știți că eforturile, abilitățile și munca grea pe care le depuneți v-au adus, în mod cinstit, aprecierea sub forma încântării clientului care se bucură să-și vadă aspectul tatuajului în oglindă. Astfel de emoții sincere și luminoase sunt încurajatoare și motivante pentru dezvoltarea ulterioară.

Muncă pe cont propriu

Puteți închiria un oficiu într-un salon sau într-un alt local și să lucrați exclusiv pentru Dumneavoastră. Vă puteți organiza propriul program și grafic, stabili propriul preț și atrage singuri clienții. Sunteți propriul șef. Fără reproșuri din partea superiorilor pentru că ați întârziat sau ați comis unele greșeli la serviciu. Nu va exista niciun patron! Timpul va lucra doar pentru Dvs. Veți avea parte de weekenduri oricând și cât timp doriți.

Dezvoltare profesională continuă

Puteți continua să vă dezvoltați profesional ca master, dacă vă doriți, în orice moment. Sunt disponibile numeroase cursuri și webinare diferite care vă pot ajuta să vă perfecționați cunoștințele și abilitățile. Puteți învăța cum să efectuați machiajul permanent pe orice zonă (dacă sunteți specializat doar într-un domeniu), orice tehnică. De asemenea, puteți să vă îmbunătățiți cunoștințele în privința colorării, la dorință puteți urma cursuri de medicină, pentru a aprofunda cunoștințele despre structura pielii. Puteți deveni cel mai bun master din orașul și din domeniul dvs. Eforturile și aspirațiile vă vor fi cu siguranță recompensate de numărul de clienți și de recenziile pozitive despre lucrările realizate.

Serviciu actual în orice țară

Puteți lucra ca artist tatuator oriunde doriți. Această tendință în industria frumuseții este relevantă în orice țară. Așadar, dacă planificați să vă mutați într-o altă țară și aveți nevoie să lucrați, puteți să o faceți fără probleme.

Dezavantajele profesiei

Înainte de a vă decide să învățați profesia de tatuator, rețineți că această profesie are unele dezavantaje.

Investiții financiare

Calculați bugetul înainte de a urma cursul de machiaj semipermanent. Prețul cursului + costul unui kit de inițiere pentru machiaj semipermanent + costul de organizare a locului de muncă + cheltuielile pentru publicitate = un total de trei zerouri. Fiecare afacere necesită o investiție inițială, iar tatuajul nu face excepție.

Concurență mare

Fiți pregătiți pentru faptul că serviciul de tatuaj este foarte concurențial. În special în orașele mari. La fiecare colț de stradă există fie un master, fie un studiou de machiaj semipermanent. Așadar, va trebui să concepeți o strategie completă pentru propria performanță. Va fi necesar să învățați cum să atrageți clienții și cum să îi câștigați de la concurenți. Nu este suficient să știți cum să efectuați bine procedura. Trebuie să aveți propriul stil.

Sentimente personale

Starea emoțională are un rol important în activitatea de artist tatuator. Veți fi îngrijorați de modul în care se vindecă pielea clientei, dacă respectă recomandările privind îngrijirea tatuajului și dacă va fi mulțumită de rezultatul final. În cazul în care ceva nu decurge bine, în cele din urmă, vina este a masterului.

Situații conflictuale

Acestea nu sunt excluse, chiar dacă deveniți un master de top. Este posibil ca atunci când clientul apelează la serviciile dvs. Să-și dorească o anumită formă a sprâncenelor sau o anumită nuanță de pigment. Sau poate că și-a imaginat rezultatul cu totul altfel, după ce a vizualizat multe imagini pe internet. Îl puteți convinge pe client să aleagă o altă opțiune care i se potrivește mai mult (vă bazați pe competența și experiența proprie). Acesta poate fi de acord, dar nu-i va plăcea rezultatul. Sau invers, sunteți de acord să efectuați acel model care își dorește clientul și tot nu va rămâne mulțumit.
Va trebui să învățați cum să aplanați situațiile conflictuale. Chiar și în cazurile în care nu este vina dumneavoastră.

Probleme de sănătate

Puteți deveni un bun artist tatuator dacă:

 • Sunteți încrezut în sine și puteți colabora bine cu alte persoane;
 • Aveți un fond emoțional stabil;
 • Sunteți pasionat de munca creativă și doriți să vă încercați talentul;
 • Vă place machiajul permanent și doriți să creați frumusețe pe fețele femeilor, făcându-le mai atrăgătoare și mai fericite.

Nu vi se potrivește această meserie dacă:

 • Vă este teamă că veți provoca durere. Datorită caracteristicii corpului, unele cliente pot simți o senzație neplăcută de furnicături sau înțepături în timpul ședinței. În cazul în care vă faceți griji cu privire la producerea durerii, atunci acesta nu este jobul care vi se potrivește;
 • Nu sunteți sigur că veți reuși. Sunteți o persoană excesiv de emotivă și nesigură;
 • Aveți convingerea că banii cad din cer și că imediat după urmarea cursului, clienții vor apărea în număr mare și nu va fi necesar să întreprindeți ceva în acest scop.

Despre importanța instruirii medicale și a abilităților de desenare

Tatuajul este un serviciu care nu necesită pregătire medicală. În timpul procedurii nu sunt vizate organele vitale, ci doar straturile superioare ale pielii. Prin urmare, pregătirea medicală nu este necesară, dar va fi un avantaj.

Abilitatea de a desena este, de asemenea, un avantaj pentru artistul tatuator, dar nu este decisivă. În timpul cursului, master trainerul explică și prezintă elementele de bază ale desenării schemei, care sunt necesare pentru realizarea unei anumite tehnici într-o anumită zonă. Veți învăța totul și veți putea să aplicați aceste cunoștințe în activitatea dvs., dobândind în același timp experiență.

Cum să alegeți școala de machiaj semipermanent?

Alegerea cursului de micropigmentare este un factor decisiv. Depinde foarte mult de calitatea și nivelul de pregătire. Așadar, atunci când alegeți școala de micropigmentare, acordați atenție la:

 • Programul de instruire. Acesta ar trebui să cuprindă informații detaliate, incluzând subiectul privind atragerea clienților, organizarea locului de muncă. Acordați atenție raportului dintre teorie și practică. Lecțiile practice ar trebui să ocupe cel puțin 70% din timpul total;
 • Modalități de exersare a abilităților și numărul de modele. Aplicarea tatuajului ar trebui să se efectueze în diferite moduri posibile: pe hârtie, pe latex (piele artificială) și pe modele umane. Numărul de modele umane este foarte important. Nu sunt suficiente doar 1 sau 2 modele. Școala de machiaj semipermanent trebuie să pună la dispoziție nu mai puțin de 6 modele umane cu diferite tipuri de culori și forme ale feței pentru a practica diferite tehnici de sprâncene sau eyeliner;
 • Suport pentru absolvenții cursului de micropigmentare. Pentru începători, este foarte important să beneficieze de sprijinul trainer masterului, care să-i ajute în anumite situații cu sfaturi sau îndrumări;
 • Exemple de lucrări ale masterilor ucenici. Evaluați gradul de pregătire profesională a lucrărilor masterilor ucenici. Aceasta este o dovadă a nivelului de instruire al trainerului, a artiștilor tatuatori și a școlii în general;
 • Recenzii despre școala de machiaj semipermanent.

Merită să urmați un curs de machiaj semipermanent?

Dacă doriți să încercați un nou job, profitabil și cu perspectivă, care să vă valorifice potențialul creativ, merită cu siguranță să urmați un curs de machiaj semipermanent. În pofida dezavantajelor, profesia de artist tatuator vă oferă posibilitatea de a lucra din plăcere și de a obține un venit ridicat.

Important este să alegeți școala potrivită pentru formarea profesională. Puteți să vă înscrieți la curs la Studio LBar, accesând acest link. Oferim diverse tipuri de training, program bazat pe metodologie proprie, cu până la 9 modele umane pentru fiecare ucenic, certificat de calificare recunoscut la nivel internațional.

Răspunsuri la întrebări frecvente

 • Profesia este într-adevăr profitabilă datorită diferenței financiare mari dintre prețul de cost și costul final al procedurii. În medie, venitul net de la o ședință poate fi de până la 600 RON. În plus, serviciul de machiaj permanent este foarte popular în București și în România, astfel încât puteți câștiga sume semnificative de bani, în timp ce lucrați din propria plăcere. Dar pentru a obține câștiguri mari va fi posibil doar respectând anumite condiții: trebuie să urmați cursuri de pregătire profesională de calitate, să reușiți să atrageți clienți, să efectuați procedura în mod profesionist și să vă dezvoltați continuu, îmbunătățind abilitățile.

 • Avantajele acestei profesii sunt numeroase. În primul rând, obținerea unui profit ridicat. Prin efectuarea unei proceduri de machiaj permanent se poate câștiga de mai multe ori mai mult decât lucrând într-un oficiu sau ca master al altor servicii de înfrumusețare. Serviciul pe cont propriu constituie un mare avantaj. Nu există un grafic de lucru rigid, masterul însuși își formează propriul program în funcție de dorințele sale. Puteți să plecați în vacanță și să vă luați zile libere oricând doriți. Printre avantaje se numără relevanța profesiei. Este posibil să lucrați nu doar în România, ci și în orice altă țară. Machiajul semipermanent este foarte popular în întreaga lume. Un astfel de serviciu vă aduce plăcere morală și emoții pozitive. Întotdeauna este plăcut să vezi clienții mulțumiți. Din acest motiv, se poate spune că profesia de artist tatuator este benefică în toate privințele: atât moral, cât și financiar.

 • Dezavantajele profesiei vizează mai mult aspectele psihologice. În special, îngrijorările personale cu privire la rezultatul final, lucrul cu persoanele care pot transmite stări neplăcute și atitudine negativă față de master, precum și posibile situații conflictuale care nu pot fi evitate. Printre alte dezavantaje se numără durerile de spate și de brațe, deoarece masterul se află în poziție aplecată pentru perioade lungi de timp, ținând aparatul de tatuaj strâns în mâini. Ca urmare, va fi necesar masajul spatelui și al brațelor.

 • Elementele de bază ale profesiei de succes sunt cursurile eficiente de micropigmentare. În principiu, cel mai bine este să începeți cursul de bază pentru a vă familiariza cu machiajul semipermanent. Iar apoi, aprofundați-vă în tatuarea zonei, care vă simțiți confortabil. Este foarte important să vă instruiți la școala care poate transmite cât mai multe informații utile și să le integreze în practică. De asemenea, important este raportul dintre teorie și practică, la fel ca și numărul de modele umane puse la dispoziție pentru practică. Cu cât mai mult veți exersa, cu atât mai bine. Deci, atunci când alegeți școala de machiaj semipermanent, acordați atenție tuturor detaliilor, precum și comentariile despre instituție.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor