Reguli pentru elaborarea schemei sprâncenelor cu marcare pe puncte

711

Elaborarea schemei pentru sprâncene este cea mai importantă etapă a procedurii. Aspectul sprâncenelor, rezultatul și imaginea de ansamblu a machiajului permanent depind de conturarea și modelarea corectă a sprâncenelor.

Schițarea sprâncenelor este o abilitate necesară pentru fiecare master și depinde nemijlocit de experiența acestuia. Masterul trebuie să fie nu doar un estetician și un make-up artist pentru a putea alege forma potrivită, ci și un bun psiholog. Deoarece scopul machiajului semipermanent este de a accentua look-ul și de a armoniza aspectul natural. Micropigmentarea sprâncenelor vă poate ajuta să obțineți o imagine complet nouă. Iar prin modelarea corectă și armonioasă a formei sprâncenelor, procedura de micropigmentare va evidenția cu ușurință trăsăturile feței, păstrând-o naturală și relaxată.

În acest aspect se necesită abordarea „psihologică” a masterului pentru a conveni asupra schemei în colaborare cu clienții. În fond, nu toți clienții sunt de acord cu schema corespunzătoare sprâncenelor pentru tatuaj. Adesea, forma propusă nu o aranjează pe clientă – nu-i evidențiază caracterul, temperamentul sau pur și simplu nu-i place. De aceea, pentru master este foarte important să învețe cum să modeleze sprâncenele nu doar pe baza regulilor, ci și să țină cont de cerințele clientei și de forma feței acesteia.

Cum se creează schema pentru sprâncene

Elaborarea schemei este, în mare parte, un exercițiu de geometrie. Aceasta trebuie să se bazeze în special pe forma feței și a ochilor. Pentru fiecare formă este potrivită o anumită curbură, lungime și grosime a sprâncenei. Acest subiect a fost prezentat anterior în articolul regulile de alegere a formei sprâncenelor. Datorită alegerii formei potrivite a sprâncenelor, veți putea accentua forma feței și obține o imagine armonioasă. Așadar, mai întâi se determină forma feței, iar apoi care trebuie să fie forma sprâncenelor și ce anume să se evidențieze: lățimea, înălțimea, lungimea etc.

În continuare, se realizează structura sprâncenelor. Aceasta este cea mai importantă și complexă metodă, dar, în același timp științifică, deoarece fiecare parte a formei sprâncenelor create ar trebui să respecte regulile simetriei.

Important! La elaborarea schemei, masterul se concentrează pe aspectul natural și firesc. Forma sprâncenelor nu trebuie să iasă puternic în evidență și nici nu trebuie să se remarce prea evident atunci când o privești.
Dacă forma accentuează corect fața și arată armonios, doar atunci se poate considera că a fost creată corect.

Cum se marchează corect sprâncenele

Pentru marcarea schemei sunt necesare o riglă sau o sfoară și un creion.

În principiu, sprânceana se împarte în trei părți:

  1. Punctul de pornire al sprâncenelor. Marcarea începe din această zonă și se face prin trasarea unei linii paralele cu nasul, astfel încât să treacă prin colțul interior al ochiului.
  2. Punctul de întrerupere al sprâncenelor. Definirea acesteia depinde de amplasarea ochilor. În cazul în care ochii sunt mari, linia trebuie trasată de la aripa nasului până la pupilă. Însă dacă sunt înguști, linia se trasează peste irisul ochiului.
  3. Coada sprâncenei (punctul final). Se trasează o linie dreaptă de la aripa nasului până la colțul exterior al ochiului.

Odată ce toate punctele au fost localizate, acestea se unesc și se creează forma sprâncenei. Este foarte important să păstrați liniile paralele și proporțiile. Liniile conturului sprâncenelor trebuie să fie drepte. Atunci când se desenează forma, este necesar să se țină cont de faptul că coada sprâncenei trebuie să fie mai scurtă decât lungimea acesteia (aproximativ o treime din întreaga lungime). Direcția și lungimea trebuie să fie alese corect. Un contur prea lung va face privirea să arate furioasă și capricioasă, în timp ce unul prea ridicat va crea un aspect ridicol. Atunci când trasați linia de pornire a sprâncenei, luați în considerare direcția acesteia. Punctul de pornire al sprâncenei nu trebuie să aibă un contur bine definit (un contur pătrat, rotund sau oval este o mare greșeală) și este, de asemenea, un dezavantaj ca linia de pornire să fie trasată prea sus sau prea jos în raport cu coada sprâncenei.

Cum să desenați sprâncene simetrice

Imediat ce forma sprâncenei este creată și corespunde tuturor cerințelor și regulilor de geometrie, trebuie desenată cea de-a doua sprânceană. În acest caz, respectarea simetriei este foarte importantă.

Trebuie menționat faptul că fața persoanei este asimetrică, chiar dacă nu este vizibil. Sprâncenele nu fac excepție de la această regulă. De aceea, este important să nu se accentueze asimetria naturală, ci să se încerce transformarea acesteia. Sarcina masterului este de a găsi distribuirea optimă, care să creeze un aspect armonios al înfățișării. Aceasta nu este ușor de realizat, având în vedere că există adesea unii factori contradictorii:

  • diferite forme ale arcadei sprâncenelor;
  • mijlocul puntei nasului este vizibil înclinat în partea laterală;
  • puntea nasului este înclinată într-o parte;
  • amplasare diferită a ochilor în raport cu linia orizontului;
  • panta de trecere de la partea frontală la cea temporală este diferită în dreapta și în stânga;
  • lungimea diferită a firelor de păr sau a marginilor ale ambelor sprâncene.

Factorii enumerați mai sus influențează dificultatea de a crea sprâncene simetrice.
Totuși, masterii profesionali folosesc o riglă flexibilă care ajută la poziționarea corectă și simetrică a sprâncenelor cu o precizie exactă.

Crearea schemei pentru sprâncene

Ce determină rezultatul reușit al procedurii? Impresia clientului, satisfacția morală și estetică a acestuia, concordanța dintre ceea ce își dorește și ce este în realitate posibil. De aceea, este foarte important să se elaboreze modelul sprâncenelor în colaborare cu clientul. Masterul trebuie să urmărească toate punctele și marginile sprâncenelor, lucru obligatoriu în timpul introducerii anestezicului și în special în timpul procedurii. Clientul trebuie să vadă schema finală și, de asemenea, să-și imagineze cum va arăta machiajul permanent sprâncene după vindecare, pentru a evalua aspectele estetice și a decide dacă îi place sau nu rezultatul, și dacă este necesară ședința de retuș. În acest scop va fi de ajutor un kit de instrumente conceput special pentru dezvoltarea schemei.

Pentru crearea liniilor și punctelor, cel mai bine este să folosiți un corector sau un creion cerat alb. Este ușor vizibil pe orice tip de piele și poate fi îndepărtat rapid. Pentru evaluarea viitoare a sprâncenelor clientei, se recomandă utilizarea unui creion identic, dar în culoarea sprâncenelor care urmează să fie obținută după vindecare. Nuanța și saturația culorii trebuie să fie alese cât mai exact posibil. După ce forma este desenată și clientul o acceptă, schema este aprobată. În continuare, înainte de aplicarea anestezicului, punctele cheie ale schemei create anterior trebuie trasate cu un marker permanent sau cu un stilou cu gel, care se fixează și nu se șterge, și nici nu se scurge. Apoi anestezicul poate fi aplicat fără probleme, iar pigmentul poate fi injectat.

Pentru ca schema sprâncenelor simetrice să fie realizată în mod corespunzător, trebuie folosite consumabile profesionale. Anterior am scris în acest articol despre materialele necesare. Rețineți, reputația dumneavoastră depinde în mod direct de siguranța procedurii și rezultatul final.

Să recapitulăm. Cum se desenează schema sprâncenelor?

Schema simetrică a sprâncenelor trebuie să fie:

  • elaborată cu un creion special cerat alb sau cu un stilou cu gel de culoarea cât mai apropiată de nuanța pigmentului și a sprâncenelor după vindecare;
  • desenată folosind diferite instrumente: o sfoară sau o riglă pentru a trasa linii egale în raport cu sprâncenele, nasul și ochii; o riglă flexibilă sau un șablon pentru a trasa sprâncene simetrice;
  • dezvoltată conform regulilor geometriei, respectând proporții egale;
  • bazată pe forma feței și a ochilor. Pentru fiecare formă este potrivit un anumit model al sprâncenelor;
  • cu aspect natural și firesc, să se armonizeze cu înfățișarea, să accentueze imaginea și să o înzestreze cu demnitate;
  • schițată în așa mod pentru a nu ieși în evidență și a nu atrage atenția.

Dacă doriți să învățați cum să vă modelați și să vă creați corect sprâncenele, folosind o sfoară sau un creion, puteți viziona diverse videoclipuri instructive pe internet. Dar cea mai eficientă metodă este urmarea unui curs de micropigmentare. Trainerul vă va explica și vă va arăta în detaliu cum să elaborați schema bazată pe toate regulile existente, precum și cum să dezvoltați formă universală a sprâncenelor. În timpul cursului veți putea exersa pe modele umane, ceea ce reprezintă o experiență mai valoroasă decât schițarea pe hârtie sau latex. Despre cum să deveniți un master profesional în domeniul machiajului permanent puteți citi în acest articol.

Răspunsuri la întrebări frecvente

  • În cazul în care schema sprâncenelor este desenată corect, viitorul machiaj permanent va arăta natural și armonios. Însă dacă forma este incorectă, geometria și asimetria nu sunt respectate, sprâncenele vor arăta urât, ridicol și vor afecta aspectul. Sprâncenele frumoase transformă complet înfățișarea. Forma necorespunzătoare poate face ca privirea să arate furioasă, încruntată.

  • Masterii profesionali folosesc creioane cerate de diferite culori. Cel mai adesea este de culoare albă pentru marcarea punctelor importante și de culoare mai închisă pentru modelarea aspectului sprâncenei după ședință și evaluarea rezultatului de către client. Pentru marcare se utilizează, de asemenea, o riglă și/sau un șablon.

  • De cele mai multe ori, masterii nu respectă proporțiile atunci când schițează forma. În cele din urmă, coada sprâncenei ajunge să fie mai lungă sau egală în raport cu baza sprâncenei. Astfel, sprâncenele arată neatractiv și lipsite de armonie. De asemenea, sunt frecvente erorile în direcția cozii și forma vârfului sprâncenelor.

  • Este important să se axeze pe cerințele clientului, dar și să se respecte regulile de geometrie, să se țină cont de forma feței și a ochilor și să se încerce să se creeze un aspect cât mai natural al viitorului machiaj permanent.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor