Micropigmentare buze aquarelle: detalii despre tehnica modernă

1572

Aspectul natural – tendința ultimilor ani. Orice domnișoară care își dorește să poarte un machiaj modern folosește culori nude, pastelate și discrete care pot fi folosite pentru a-și accentua frumusețea și a-și ascunde unele imperfecțiuni. Tocmai de aceea, machiajul permanent al buzelor este o soluție excelentă. În locul buzelor dens colorate a apărut o nouă tehnică – micropigmentare buze aquarelle. Se potrivește perfect pentru femeile care apreciază aspectul natural, dar vor să arate elegant. În acest articol vom prezenta informații detaliate despre tehnica respectivă.

Ce este micropigmentarea buze aquarelle? Caracteristicile tehnicii

Micropigmentarea buze aquarelle (efect pudrat) este succesorul tatuajului clasic, care umple cu pigment întreaga suprafață a buzelor. Tehnica de micropigmentare se efectuează, de asemenea, cu ajutorul unui aparat pentru tatuaj, însă există 4 aspecte care o deosebesc semnificativ de tehnica clasică:

  • Pigmentul se introduce în straturile superioare ale pielii, la adâncimea de până la 1 mm. În cazul tatuajului clasic, adâncimea de inserție a pigmentului este de 1 mm sau chiar 1,5 mm.
  • Buzele aquarelle se realizează prin folosirea pigmenților de culoare deschisă. Se potrivesc culorile pastelate, nude, nuanțe deschise de roz și coral.
  • Tehnica buze aquarelle presupune umplerea întregii suprafețe a buzelor și apoi umbrirea pigmentului. Însă există o trecere a densității pigmentului: mai aproape de contur, nuanța este mai deschisă, iar mai aproape de interiorul buzei se „diminuează” treptat.
  • Micropigmentarea buze aquarelle se consideră cea mai puțin traumatizantă tehnică, datorită introducerii pigmentului în straturile superioare ale pielii.
  • După ce tatuajul s-a vindecat și pigmentul devine mai deschis, culoarea buzelor nu mai este atât de strălucitoare, dar continuă să fie accentuată. Spre deosebire de tatuajul clasic, în care se folosește o acoperire densă de culoare cu pigmenți strălucitori, foarte denși, machiajul permanent în tehnica aquarelle face ca buzele să pară pufoase, ușor voluminoase și fresh. Buzele aquarelle arată simplu și relaxat, subliniază naturalețea și pune în valoare feminitatea.

În prezent, buzele aquarelle este cea mai populară și mai solicitată tehnică. Această popularitate se datorează nu doar procedurii practic nedureroase, ci și efectului extraordinar, buzele par a fi vopsite, dar totodată păstrându-și naturalețea fără a fi pretențioase.

Cui i se potrivește tehnica micropigmentare buze aquarelle?

Micropigmentarea buze aquarelle are un aspect natural și fresh datorită posibilității de a combina mai multe nuanțe și umbrire fină. Prin urmare, această tehnică arată superb atât pe buzele domnișoarelor, cât și ale doamnelor mai în vârstă. Nu contează culoarea naturală a buzelor sau particularitățile aspectului, deoarece alegerea nuanțelor este așa de variată încât este posibil să obțineți orice nuanță, de la roz intens la culori nude moderne. Astăzi, tot mai multe doamne optează pentru buze bej, întrucât efectul este cu adevărat superb.
De asemenea, puteți alege această tehnică dacă:

  • v-ați săturat să aplicați ruj sau luciu de buze la fiecare oră, iar acesta se șterge, se consumă sau se lipește de haine și păr;
  • doriți să camuflați micile defecte din zona buzelor: cicatrici, pete pigmentare specifice vârstei, semne, urme de herpes;
  • doriți să vă modificați ușor forma buzelor: să ridicați vizual colțurile gurii, să le faceți să pară mai pline;
  • doriți să vă schimbați culoarea naturală a buzelor, să le conferiți o culoare proaspătă, moderat strălucitoare sau să acoperiți un contur de buze neuniform.
  • Trebuie menționat faptul că micropigmentarea buze aquarelle nu este potrivită, în cazul în care :
  • aveți cianoza albăstruie a pielii;
  • vă doriți să acoperiți tatuajul vechi al buzelor.

În primul caz, atunci când doriți să ascundeți complet buzele albastre, este mai bine să optați pentru micropigmentarea buzelor în tehnica ombre. În cel de-al doilea caz, tehnica aquarelle pur și simplu nu poate ajuta la acoperirea tatuajului vechi. Pentru soluționarea situației date, fie alegeți o altă tehnică de tatuare, fie mai întâi îndepărtarea tatuajul vechi cu laser și apoi aplicați micropigmentarea buze aquarelle, ceea ce ar fi mai eficient și mai frumos.

Contraindicațiile procedurii micropigmentare buze aquarelle

  • La fel ca orice tehnică de machiaj permanent, micropigmentarea buze aquarelle prezintă unele contraindicații:
  • diabet zaharat;
  • HIV;
  • probleme oncologice;
  • epilepsie;
  • tulburări psihologice și mentale.

Orice disconfort poate fi un motiv pentru a amâna sau a refuza procedura. În cazul în care nu vă simțiți bine sau aveți o problemă medicală, trebuie să consultați medicul și masterul. Ascunderea prezenței unor afecțiuni care sunt contraindicate poate duce la consecințe negative și la înrăutățirea stării de sănătate.

Procedura de micropigmentare buze aquarelle este strict interzisă în cazul apariției unor probleme dermatologice în zona buzelor: eczeme, acnee, herpes, orice fel de iritații și inflamații ale pielii. Procedura trebuie amânată până când pielea se vindecă și se regenerează complet.

În cazul în care aveți herpes la nivelul buzei sau dacă pielea nu s-a vindecat după un proces inflamator, masterul va refuza să efectueze procedura. Machiajul permanent al buzelor în această situație poate agrava starea pielii, provocând o nouă inflamație. De asemenea, rezultatul tatuajului va fi afectat, ceea ce va duce la necesitatea efectuării mai multor corecții. Anterior, am descris mai multe despre herpes și tatuajul buzelor aici.

Cum să vă pregătiți pentru procedura de micropigmentare buze aquarelle?

Există recomandări de bază privind pregătirea pentru machiajul permanent. Puteți citi despre acestea în articolul respectiv – vă sugerăm să le respectați pentru a obține cel mai bun rezultat. De asemenea, sunt recomandări în ce privește modul de pregătire pentru ședința de micropigmentare buze aquarelle. Pentru a obține o nuanță uniformă, începeți să vă pregătiți cu 1-2 săptămâni înainte de procedură:

  1. Buzele trebuie să fie catifelate și fără piele cheratinizată. Prin urmare, cu 1-1,5 săptămâni înainte de ședință, începeți să curățați ușor pielea de zonele afectate de condițiile meteorologice și de stratul de cheratină. Puteți face aceasta prin folosirea unor exfoliante moi speciale sau a unor exfoliante naturale pe bază de cafea, miere sau sare de mare.
  2. Hidratați-vă buzele pentru a le menține suple și netede. Folosiți balsamuri speciale de calitate pe bază de aloe sau uleiuri naturale. Sunt potrivite uleiul de cânepă, uleiul de măsline sau alte uleiuri cu efect hidratant.
  3. Evitați traumatizarea buzelor. Orice mică leziune va afecta negativ rezultatul machiajului permanent al buzelor aquarelle. De aceea, se recomandă să vă protejați buzele de efectele condițiilor meteorologice și să folosiți balsamuri cu un conținut ridicat de substanțe nutritive și vitamine.

Evitați lumina directă a soarelui și nu vizitați solariu.

Etapele procedurii micropigmentare buze aquarelle

Procedura cuprinde 5 etape esențiale:

  1. Consultația masterului, discutarea detaliilor. Masterul trebuie să înțeleagă ce rezultat, culoare vă doriți, ce nuanță vi se potrivește cel mai bine. Ideal ar fi să prezentați poze cu tatuajul buzelor aquarelle care vă place.
  2. Elaborarea schemei. Masterul va desena schema pentru a nu depăși conturul și pentru a prezenta clientului rezultatul final. Se alege nuanța potrivită a pigmentului.
  3. Aplicarea unui anestezic în vederea eliminării durerii în timpul ședinței.
  4. Efectuarea tatuajului conform schemei stabilite și convenite.
  5. Dezinfectarea zonei tatuate și aplicarea produselor de vindecare cu efect cicatrizant, care ameliorează inflamația și înroșirea ușoară a pielii.

Nu vă alarmați în caz de culoarea buzelor vi se pare prea strălucitoare și saturată. Culoarea buzelor aquarelle se va deschide după vindecare, iar nuanța va deveni exact așa cum v-ați dorit. Peste o lună, trebuie efectuat retușul pentru a reîmprospăta culoarea și a obține rezultatul perfect.

Vindecarea și îngrijirea buzelor după micropigmentare

În primele câteva ore/zile după procedură, se poate secreta lichidul limfatic. Acesta trebuie îndepărtat prin ștergerea buzelor cu un disc din bumbac înmuiat în clorhexidină.

Este important să mențineți buzele hidratate și să nu lăsați pielea să se usuce. Aplicați un balsam hidratant de calitate superioară sau o vaselină cosmetică.

Ca măsură de prevenire, puteți începe să luați medicamente antivirale.

Pielea se va vindeca și se va recupera complet în decurs de 3-4 săptămâni. În această perioadă sunt interzise orice proceduri cosmetice care ar putea traumatiza pielea. Produsele cosmetice pentru buze pot fi aplicate la 2 săptămâni după ședință.

Cum să prelungiți durata efectului buze aquarelle? Recomandările masterului

Efectul tatuajului buze aquarelle durează de la 1 la 2 ani, în funcție de caracteristicile pielii și ale organismului, de calitatea materialelor și de nivelul de pregătire al masterului. Totuși, menținerea efectului depinde și de client. Cu cât îngrijirea este mai eficientă, cu atât buzele vor arăta mai bine pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru a asigura o vindecare rapidă și corectă a tatuajului, trebuie să evitați vizitarea saunelor, a solariilor și să nu vă expuneți buzele pentru o perioadă îndelungată la lumina ultravioletă. În cazul în care este necesar să vă aflați la soare pentru o perioadă mai lungă de timp, aplicați pe buze o cremă cu un factor SPF ridicat.

În primele câteva săptămâni, nu se recomandă să folosiți produse cosmetice decorative sau să aplicați proceduri cosmetice: exfoliere, peeling etc.

În cazul în care doriți să combinați procedura de tatuaj cu augmentarea buzelor, este esențial să vă consultați cu masterul și cosmeticianul, iar apoi să urmați toate recomandările. Despre acest subiect am descris în detaliu aici.

Și, bineînțeles, adresați-vă la masterii profesionali. Machiajul permanent nu este procedura pentru care ar trebui să economisiți bani. Alegerea corectă a adâncimii de introducere a pigmentului, precum și utilizarea unor materiale consumabile de calitate garantează un rezultat impecabil. Aveți încredere în masterul dvs. și urmați recomandările acestuia.

Răspunsuri la întrebări frecvente

  • Machiajul permanent clasic presupune introducerea pigmentului la adâncime (cel puțin 1-1,5 mm). Acesta se efectuează cel mai adesea în tehnica contur+umplere. Micropigmentarea buze aquarelle se realizează prin introducerea pigmentului în straturile superioare ale pielii (la adâncimea de 1 mm) și umbrirea acestuia. Cel mai des sunt folosite nuanțele nude, fine și moderat intense pentru a obține un efect natural.

  • Pentru realizarea tehnicii ombre, cel mai adesea nuanțele pigmenților sunt intense, saturate și luminoase, întrucât scopul principal al tehnicii este de a camufla imperfecțiunile, de a crește vizual volumul buzelor și de a le conferi strălucire. În cazul tehnicii aquarelle se folosesc culori și nuanțe fine, deoarece scopul principal al tehnicii este de a le conferi buzelor strălucire și puțin volum, păstrând în același timp un aspect natural.

  • Este necesar cu 1-2 săptămâni înainte de ședință să vă pregătiți buzele. Acestea trebuie să fie catifelate și hidratate. Pentru îndepărtarea pielii cheratinizate se recomandă o procedură de exfoliere delicată. Cel mai bine este să folosiți exfoliante naturale, cum ar fi cafeaua, mierea etc. Hidratați-vă buzele timp de o săptămână înainte de ședință. Puteți folosi atât balsamuri de calitate superioară, cât și uleiuri naturale. Cu 1-3 zile înainte de machiajul permanent, excludeți orice proceduri cosmetice care implică traumatizarea pielii și nu consumați alcool.

  • Îngrijirea machiajului permanent al buzelor în tehnica aquarelle este minimă. Aceasta presupune îndepărtarea lichidului limfatic pe parcursul primei zile după ședință. În continuare, trebuie evitată orice traumatizare a pielii, inclusiv vizitarea solariului, saunei sau expunerea prelungită la soare sau la frig. Puteți aplica rujul sau luciul de buze la 10-14 zile după procedură.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor