Industria de beauty dictează în mod constant noi trenduri. Până nu demult, buzele roșii, strălucitoare și apetisante, erau in mare vogă. În prezent, accentul se pune însă pe sprâncene. Fâșia subțire este deja de domeniul trecutului. Astăzi sunt la modă sprâncenele groase, cu aspect natural. Însă, din păcate, nu toate femeile se bucură de sprâncene dese și frumoase. Cele mai multe sunt nevoite să le machieze zilnic, să le corecteze forma și să le penseze, irosind timp, energie și efort pentru aceste proceduri. Din fericire, această sarcină poate fi simplificată prin procedura de micropigmentare sprancene. În acest context, micropigmentarea sprâncenelor este o nouă abordare a așa-numitului tatuaj. În timp ce tatuajul este o amintire a trecutului, cu o mulțime de dezavantaje, micropigmentarea este un nou trend despre care vom discuta în continuare.
Majoritatea clientelor noastre afirmă că înainte de a face o programare pentru un tatuaj natural al sprâncenelor, au cântărit mult timp toate argumentele pro și contra, au analizat consecințele și au citit recenzii despre artiștii tatuatori din București. În fond, noile sprâncene se vor menține aproximativ 2 ani și astfel va fi dificil să modifici unele erori. Pe de altă parte, posibilitatea de a obține un machiaj semipermanent perfect este foarte atrăgătoare – o mare economie de timp și de bani. Iar dacă la acest avantaj adăugăm sprâncene frumoase și bine îngrijite, atunci micropigmentarea devine un adevărat panaceu pentru femei. Tocmai din acest motiv, în acest articol vom prezenta în mod obiectiv toate avantajele și dezavantajele tatuajului sprâncenelor în versiunea sa modernă, astfel încât în final să puteți decide personal dacă merită sau nu să recurgeți la această procedură.
Scurtă prezentare privind micropigmentarea sprancenelor. Ce este și ce tehnici sunt disponibile?
Înainte de-a compara argumentele pro și contra ale procedurii, să prezentăm pe scurt caracteristicile sale speciale. Procedura de micropigmentare sprâncene presupune injectarea pigmentului natural în stratul superior al pielii cu ajutorul unui aparat. Există mai multe tehnici de tatuare a sprâncenelor, însă cele mai de bază sunt microblading (micropigmentare), sprâncene efect pudrat (powder, nano, ombre) și tehnica hybrid – o combinație a tehnicii microblading și sprâncene pudrate. Să analizăm fiecare tehnică în detaliu.
Microblading
Aceasta este una dintre cele mai populare tehnici de micropigmentare, care este folosită și în prezent. În varianta clasică, microbladingul se realizează folosind un aparat (un mâner mic dotat cu o lamă), cu ajutorul căruia artistul tatuator face crestături puțin adânci sub forma unui fir de păr, apoi introduce pigmentul în nuanța selectată. Astfel, rezultatul fiind o imitație a creșterii părului. Totuși, în ultimul timp, microbladingul în varianta tradițională este folosit destul de rar din cauza numărului de riscuri. Cel mai frecvent este efectuată tehnica fir cu fir. Efectul obținut este similar, doar că se realizează cu un aparat de tatuaj standard prin care se trasează firele de păr.
Avantajele tehnicii:
- Trasarea exactă a fiecărui fir de păr, care permite imitarea creșterii naturale a acestuia. Tehnica respectivă se potrivește ideal pentru persoanele care doresc să acopere lipsa parțială sau totală a sprâncenelor, sau au sprâncene rare din cauza unei leziuni etc;
- Permite modelarea arcului sprâncenelor, lărgirea acestora, corectarea formei, găsirea grosimii optime, ridicarea marginilor inestetice ale sprâncenelor;
- Contribuie la crearea volumului, dacă este necesar;
- Oferă un aspect îngrijit și ordonat.
Dezavantaje:
- În cazul în care se utilizează aparatul de tatuaj clasic, există riscul ridicat de incizie prea adâncă, ceea ce poate cauza eliminarea pigmentului;
- Nu se recomandă pentru tipurile de piele grasă;
- Provoacă leziuni atunci când este efectuată cu aparatul de tatuaj clasic;
- Număr limitat de specialiști profesionali, dar cu o solicitare mare în sectorul frumuseții.
Puteți citi o prezentare mai detaliată a acestei tehnici aici.
Sprancene powder
Cea mai de top și solicitată tehnică la acest moment datorită unui număr semnificativ de avantaje. Tehnica presupune injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii prin metoda pixel și umbrire și nu implică crearea unor margini definite. Rezultatul arată fin, fresh și foarte natural. Creează impresia unui machiaj ușor conturat, fără efect înțepător, ci delicat. Citiți o prezentare generală a tehnicii sprâncene efect pudrat în articolul respectiv.
Avantajele tehnicii sprancene powder:
- Se potrivește tuturor, indiferent de vârstă și de tipul de piele;
- Unica tehnică care poate fi efectuată fără anestezie datorită traumatizării și durerii minime a pielii. Din acest motiv, este singura tehnică care poate fi efectuată de către femeile însărcinate și de mamele care alăptează;
- Soluție ideală pentru persoanele cu sprâncene blonde sau cu fire de păr care se ard rapid la soare;
- Rezultatul este foarte frumos, are un aspect natural și fin;
- Singurul dezavantaj ar fi necesitatea de a vopsi firele naturale de păr, întrucât tehnica presupune crearea unui fond. De asemenea, va trebui să efectuați o corecție.
Pentru a afla cât costă o ședință de misropigmentare sprâncene în această tehnică, accesați acest link.
Tehnica hybrid
Tehnica dată combină două tipuri de micropigmentare: fir cu fir și umbrire. Ca urmare, aceasta include toate avantajele și dezavantajele ambelor tehnici. Printre avantaje se numără posibilitatea de a crea sprâncene voluminoase, dense și saturate. Totodată, acestea arată natural datorită efectului pudrat. În principiu, nu există dezavantaje, în cazul în care procedura este efectuată de artiști tatuatori profesionali.
În ce situații se recomandă micropigmentarea sprâncenelor?
Puteți recurge la micropigmentarea sprâncenelor dacă:
- aveți reacții alergice la produsele cosmetice sau dacă pielea se înroșește sau se descuamează după aplicarea acestora;
- doriți să vă eliberați de folosirea zilnică a cosmeticelor decorative, dar să aveți sprâncene frumoase și bine îngrijite în orice situație;
- nu vă puteți vopsi singuri sprâncenele frumos din cauza lipsei abilităților necesare;
- sprâncenele vă sunt neuniforme, cresc haotic, au un aspect cioplit sau sunt asimetrice;
- doriți să vă scutiți de stresul și efortul de a vă machia zilnic sprâncenele.
5 argumente „pro” obiective ale procedurii de micropigmentare sprancene
Așadar, să examinăm motivele pentru care merită de efectuat micropigmentarea sprâncenelor.
Primul argument „pro”: sprâncene frumoase oricând și oriunde
Imaginați-vă cum vă vor arăta sprâncenele conturate cu creionul după vizitarea saunei sau piscinei? Probabil că aveți mereu în trusa de machiaj un fard de ochi sau un gel eyeliner în caz de „urgențe” pentru a vă aranja sprâncenele.
Micropigmentarea remediază imediat problema aspectului sprâncenelor. În continuare, vor arăta mereu aranjate și frumoase, nu va mai fi necesar să le fardați și să le conturați, ci veți putea merge la saună sau la sala de sport fără teamă și stres, știind că arătați îngrijită. Tot ce va trebui să faceți este să pensați periodic firele de păr care cresc deasupra sau sub forma de bază. Această procedură nu durează mai mult de cinci minute și poate fi efectuată cel mult o dată la două săptămâni. O nimica toată în comparație cu faptul că anterior trebuia să vă controlați machiajul de câteva ori pe zi, aplicându-l din nou.
Al 2-lea argument „pro”: spuneți adio alergiilor la produsele cosmetice
Reacțiile alergice la produsele cosmetice nu este ceva neobișnuit. Adăugarea diverselor ingrediente chimice alergene în produsele cosmetice pot provoca iritații severe, înroșirea pielii, mâncărimi și disconfort.
Odată cu micropigmentarea sprâncenelor, puteți spune adio machiajului. Este inutil să-l aplici, deoarece sprâncenele vor arăta întotdeauna ca și cum tocmai au fost fardate cu creion sau cu fond de ten. Ca urmare, reacțiile alergice sunt excluse.
Al 3-lea argument „pro”: economisirea timpului
Amintiți-vă cât de mult timp vă ia să vă machiați frumos sprâncenele? Astfel încât să arate identic, să aibă aceeași formă și o culoare frumoasă. Probabil nu mai puțin de 20 de minute. În cazul în care întârziați la serviciu sau la vreun alt eveniment, aceste 20 de minute devin o adevărată provocare. Vă grăbiți și rezultatul nu este satisfăcător. În astfel de situații începeți să vă simțiți prost, deveniți nervoasă, iar sprâncenele lasă de dorit.
Iar acum imaginați-vă că nu mai trebuie să pierdeți timp pentru machiajul sprâncenelor. Dimineața vă treziți, iar acestea arată perfect. Nu-i așa că e minunat? Și totul datorită micropigmentării.
Al 4-lea argument „pro”: economisirea banilor
Doar la prima vedere, procurarea unui creion de sprâncene pare o achiziție banală. Totuși, atunci când vă confruntați cu diverse opțiuni, vă dați seama că produsele cosmetice de calitate sunt scumpe. În plus, aveți nevoie de mai mult decât un creion de sprâncene. În mod ideal, trebuie să cumpărați fard de ochi, eyeliner, pensule și produse demachiante. Ținând cont că produsele cosmetice au un termen de maximum șase luni, se ajunge la o sumă considerabilă.
Serviciul de micropigmentare în București, în medie, costă aproximativ 400 RON, dacă apelați la masterii profesionali. Efectul tatuajului durează o perioadă lungă – aproximativ 2 ani. În acest timp nu veți cheltui niciun ban pe produse cosmetice. Veți face economii de 100%.
Al 5-lea argument „pro”: sunteți în trend
Vă puteți alege forma sprâncenelor care este în prezent în vogă. Datorită duratei efectului, este posibilă modificarea sprâncenelor peste câțiva ani, în funcție de tendințele modei. Aceasta înseamnă că tatuajul dvs. nu se va demoda niciodată și veți continua să arătați elegantă și frumoasă.
6 argumente „contra” obiective ale procedurii de micropigmentare sprancene
Nu există pădure fără uscături. La fel, și ședința de micropigmentare sprâncene are unele dezavantaje, care pot influența asupra deciziei de a o efectua.
Primul argument „contra”: risc sporit de a vă adresa la masteri neprofesionali
Tehnicile moderne de tatuare presupun pregătire specială. Artistul tatuator care execută micropigmentarea trebuie să stăpânească și să cunoască bine tehnica și să o îndeplinească cu strictețe, pe baza principiilor de micropigmentare.
Din păcate, în București sunt foarte puțini specialiști buni. Deși, în prezent, fiecare studiou de înfrumusețare și mulți masteri particulari oferă servicii de tatuaje, însă artiști tatuatori profesionali sunt foarte puțini. Mai mult, majoritatea nu dețin măcar o diplomă de formare, pregătire profesională sau experiență în domeniu. Așadar, odată ce ați decis să vă faceți un machiaj semipermanent, ați analizat avantajele și dezavantajele procedurii de microblading sprancene sau alte tehnici, v-ați decis la ce master veți apela, nu ezitați să-i studiați lucrările din portofoliu (care este o cerință obligatorie!), să citiți recenziile reale pe forumuri sau rețele sociale și abia după aceea să faceți o programare pentru procedură.
Al 2-lea argument „contra”: pigmenți de calitate inferioară
Adesea, rezultatul tatuajului devine dezamăgitor atunci când acesta își schimbă culoarea. Evident că nimeni nu și-ar dori să își vadă sprâncenele într-o nuanță gri, roșie sau roșiatică atunci când se privește în oglindă. Problema este cauzată de pigmenții de calitate inferioară care sunt folosiți de unii artiști. De cele mai multe ori, motivul pentru care se folosesc astfel de pigmenți este economisirea, deoarece începătorii nu sunt dispuși să investească mulți bani în materiale, pentru că nu au o bază de clienți, nu cunosc brandul materialelor sau pur și simplu nu știu cum și în ce proporții să combine pigmenții pentru a obține nuanța dorită. Însă, cel mai adesea, întreaga problemă se datorează lipsei de experiență. Cu cât experiența este puțină, cu atât rezultatul tatuajului poate fi neplăcut.
Al 3-lea argument „contra”: dorința puternică de a vă schimba look-ul
Femeia este o ființă schimbătoare. Astăzi îi place o anumită formă de sprâncene, iar mâine alta. Însă micropigmentarea sprâncenelor nu poate fi schimbată oricând se dorește. Va fi necesar să așteptați până când tatuajul se va estompa (în medie 1,5 ani) sau să mergeți la studiou pentru retușare. Uneori, există momente în care femeile disperate recurg chiar la îndepărtarea tatuajului. Așadar, înainte de a vă decide la micropigmentare, analizați bine toate detaliile, pentru a nu regreta apoi.
Al 4-lea argument „contra”: există unele contraindicații
Micropigmentarea are unele contraindicații, care pot fi divizate în două categorii: absolute și relative. Printre contraindicațiile absolute se numără:
- SIDA, HIV, boli imunologice;
- Diabet zaharat insulino-dependent;
- Tulburări psihice, epilepsia;
- Bolile virale în progresie;
- Boli dermatologice.
Printre contraindicațiile relative se numără alăptarea și sarcina. Puteți citi mai multe despre acest subiect aici. De asemenea, nu se recomandă efectuarea procedurii în cazul unor afecțiuni generale. Vă recomandăm să consultați medicul curant înainte de procedură și, dacă este necesar, să o programați pentru o altă zi.
Al 5-lea argument „contra”: riscul de infectare
În cazul în care apelați la un master începător sau unul neglijent în activitatea sa, există riscul crescut de infecție a pielii. Aceasta se poate întâmpla atunci când rana deschisă intră în contact cu instrumentele care nu au fost dezinfectate după un client anterior, când consumabilele de unică folosință sunt folosite în mod repetat sau când se lucrează fără mănuși. De aceea, cel mai bine este să nu vă adresați la masteri începători. În special, dacă lucrează la domiciliu și nu au portofoliu sau recenzii.
Al 6-lea argument „contra”: limite impuse înfățișării
Micropigmentarea sprâncenelor impune bariere în ce privește schimbarea culorii părului. În cazul în care doriți să vă schimbați culoarea părului, va fi necesar să schimbați și culoarea sprâncenelor pentru a păstra armonia look-ului. De asemenea, merită de menționat că nuanțele prea strălucitoare pot adăuga vizual vârstă și evidenția imperfecțiunile feței.
Cum se desfășoară ședința de micropigmentare sprancene
Indiferent de tehnica selectată, masterul desfășoară lucrarea în etape:
- Consultare detaliată. Masterul vă va răspunde la întrebări, vă ajută să vă relaxați, dacă este necesar, și la fel vă ajută să vă risipiți temerile sau diverse mituri. Se selectează nuanța pigmentului;
- Elaborarea schemei. Cu ajutorul unei machete și al unui creion, artistul estetician elaborează schema bazată pe forma feței și a nasului, precum și în funcție de preferințele clientului;
- Artistul tatuator începe lucrarea. Se aplică anestezic suplimentar (în timpul ședinței), deoarece la injectarea inițială a pigmentului nu se simte durere. După ce are loc efectul anestezicului, masterul își va continua munca;
- La finalul ședinței, masterul prelucrează zona cu antiseptice și, dacă este necesar, aplică soluție pentru vindecare;
- Consultație privind îngrijirea pielii, prezentarea unui mementou cu instrucțiuni și programarea pentru corecție.
- Perioada ședinței durează, în medie, o oră și jumătate sau două ore. Ședința de bază durează aproximativ o oră, iar restul timpului este alocat pentru consultație și elaborarea schemei.
Cum să vă îngrijiți sprâncenele după ședința de micropigmentare
Mai multe informații despre modul de îngrijire a pielii după ședință au fost deja prezentate aici. La finalul ședinței, masterul vă va oferi recomandări exacte în funcție de tipul de piele. Noi vă vom prezenta pe scurt ce se permite, ce urmează să faceți și ce este interzis în timpul recuperării dermului. De remarcat, că această perioadă este individuală și depinde de metabolismul fiecăruia, de factorul de recuperare a pielii și de modul cum este absorbit pigmentul. În medie, pielea se vindecă timp de 3-10 zile, iar pigmentul urmează să se fixeze complet și se absoarbe în termen de o lună.
În primele 10 zile trebuie să:
- Dezinfectați pielea cu clorhexidină pentru a evita infecțiile;
- Aplicați în mod frecvent pe zona sprâncenelor un produs cicatrizant și hidratant, recomandat de master (sau nu se necesită, în funcție de recomandările primite);
- Evitați să umeziți cu apă sprâncenele în primele ore, iar după aceea, spălați-le atent și aplicați din nou soluția cicatrizantă;
- Ștergeți atent lichidul limfatic, ce se elimină, cu un burete exfoliant pentru față;
- Protejați sprâncenele cu o pălărie sau cu ochelari, atunci când vremea este însorită.
Nu se permite:
- Scărpinarea sau masarea zonei tatuate;
- Îndepărtarea crustelor după ședința de micropigmentare sprâncene sau pielea descuamată;
- Aplicarea machiajului sau efectuarea unor proceduri cosmetice în zona sprâncenelor;
- Vizitarea saunei sau a piscinei;
- Efectuarea de exerciții fizice intense și transpirație excesivă.
Cum se vindecă sprâncenele după micropigmentare
În acest articol, am descris detaliat procesul de vindecare a sprâncenelor pe zile. Însă în articolul dat, vom prezenta doar pe scurt modul cum se desfășoară, pentru a ști la ce vă puteți aștepta în continuare, după ce părăsiți salonul de machiaj semipermanent.
În prima sau în a doua zi, sprâncenele se pot întuneca. Acest lucru se datorează amestecului dintre pigmentul excretat parțial și lichidul limfatic. De obicei, limfa se elimină în decurs de o jumătate de zi sau o zi și este o reacție normală a organismului. De fapt, trebuie de îndepărtat cu dischete din bumbac umezite cu clorhexidină sau cu un alt antiseptic. În a 4-7-a zi, este posibil să se formeze descuamarea (nu există cruste, în cazul unei proceduri profesioniste) și să apară senzații de mâncărime. În această situație nu este necesar să întreprindeți nicio acțiune. Mâncărimea va dispărea în câteva zile, iar descuamarea în câteva săptămâni. Nu îndepărtați pielea descuamată și nu încercați s-o înlăturați prin careva efort mecanic. Pielea trebuie să se desprindă în mod natural. După ce descuamarea va dispărea, nuanța sprâncenelor ar putea să devină mai deschisă. Intensitatea culorii sprâncenelor este determinată de factorul de fixare a pigmenților între 20-90%, de aceea nuanța sprâncenelor va fi individuală. Rezultatul final va putea fi apreciat la o lună după ședința inițială și apoi se poate efectua corecția.
Cele mai răspândite 3 mituri despre micropigmentarea sprâncenelor
Dacă încă nu ați încercat niciodată procedura de micropigmentare sprâncene, este normal să aveți temeri. Nu intrați în panică! Pentru „începători” acest lucru este firesc. Necunoașterea nuanțelor machiajului semipermanent și tot felul de informații neadevărate de pe internet creează incertitudine. Însă noi vă vom risipi temerile, dezvăluind cele mai răspândite 3 mituri despre micropigmentare.
Mitul 1: Procedura de micropigmentare sprancene este dureroasă
Cel mai probabil, această teamă s-a transmis încă din perioada tatuajelor. Tatuajul în varianta sa clasică, într-adevăr, provoacă durere din motiv că acul este introdus adânc (mai mult de 1 mm) sub piele.
Machiajul semipermanent după principiul de efectuare diferă foarte mult de tatuaj. Pigmentul nu este injectat foarte adânc, așa că pielea este puțin afectată. În plus, în cadrul ședinței se folosesc întotdeauna anestezice. De aceea, procedura se desfășoară în condiții de confort absolut și fără durere. În activitatea noastră folosim anestezic în 2 etape, astfel că unele cliente chiar adorm și se odihnesc în timpul ședinței de micropigmentare a sprâncenelor.
Mitul 2: Pigmentul își modifică nuanța în timp
Din nou, această teamă provine din perioada tatuajului clasic. În fine, oricine știe că după 3-5 ani, sprâncenele tatuate își schimbă culoarea, nuanța devine puțin naturală: albastru, roșu, gri. Aceasta se datorează faptului că, în timpul tatuajului clasic, pigmentul este introdus în straturile adânci ale pielii. Organismul încearcă să se opună, să îl elimine, dar îi reușește doar parțial. În plus, pigmentul nu are capacitatea de a se absorbi și de a se elimina. Acesta și este motivul pentru care tatuajul își schimbă culoarea.
În cazul micropigmentării, se folosesc pigmenți pe bază de minerale. Aceștia sunt bine absorbiți de organism și au proprietatea de a se estompa, fără a-și schimba culoarea. În plus, pigmentul este introdus în stratul de suprafață al pielii, astfel nu rămâne mult timp în organism – doar câțiva ani. Ulterior, se elimină complet, permițându-vă să reînnoiți procedura de micropigmentare în orice tehnică.
Mitul 3: Corecția pentru tatuaj sprâncene este necesară permanent
Este adevărat, corecția se recomandă de efectuat la o lună după prima ședință de micropigmentare pentru a corecta anumite defecte și a conferi sprâncenelor mai multă culoare și intensitate. Totuși, corecția nu este obligatorie. Dacă la o lună de la ședință sunteți complet satisfăcută de rezultat, puteți alege să renunțați la aceasta.
Și viceversa. În această perioadă de 1,5-2 ani puteți, la dorință, să apelați la corecție, pentru a prelungi efectul și a reda culoare sprâncenelor. Însă nu este obligatoriu. După câțiva ani, efectul tatuajului se estompează și este posibil să-l efectuați din nou.
Evaluarea argumentelor pro și contra ale micropigmentării. Merită?
Micropigmentarea sprâncenelor are o serie de avantaje semnificative, care sunt deja apreciate de numeroase femei din întreaga lume. Efectul micropigmentării vă permite să obțineți sprâncene bine îngrijite și să uitați de produse cosmetice și alte incomodități pentru o perioadă lungă de timp.
Totuși, toate avantajele serviciului de micropigmentare vor fi evidente doar dacă este efectuat în mod profesionist. De aceea, nu trebuie să economisiți și să vă zgârciți. Adresați-vă exclusiv la artiști tatuatori profesionali, la studiouri specializate în machiaj semipermanent, unde aceștia se preocupă de condițiile sterile, siguranță și rezultatul final.
Am prezentat avantajele și dezavantajele obiective ale fiecărei tehnici de micropigmentare sprâncene. Evaluați și trageți concluzii, pentru a decide dacă sunteți pregătită să recurgeți sau nu la această procedură.