Asemenea altor proceduri cosmetice, machiajul semipermanent presupune o anumită pregătire. Dacă, în privința îngrijirii pielii după micropigmentare, veți fi îndrumați de artistul tatuator, atunci cât privește pregătirea pentru această procedură va trebui să vă informați personal. Însă noi vom remedia această situație în acest articol, care prezintă în detaliu procesul de pregătire pentru ședința de micropigmentare.
Rețineți! Rezultatul micropigmentării va depinde de cât de serios veți aborda pregătirea pentru procedură. Niciun master, chiar și unul cu experiență, precum este cel de la studioul nostru de machiaj semipermanent, nu vă va putea garanta rezultatul 100% așteptat în cazul în care interdicțiile impuse înainte de ședință nu au fost respectate. Prin urmare, vă recomandăm să urmați sugestiile noastre.
Contraindicații privind procedura de micropigmentare
Indiferent de tehnica aleasă, micropigmentarea conține unele contraindicații generale. De aceea, înainte de a face o programare pentru ședință, asigurați-vă că luați în considerare restricțiile și interdicțiile specifice procedurii de micropigmentare. Este important să solicitați sfatul medicului în cazul în care aveți unele afecțiuni medicale și nu sunteți sigur că vă puteți face un machiaj semipermanent.
Printre contraindicațiile categorice se numără următoarele afecțiuni:
- Tumori maligne;
- Coagularea slabă a sângelui;
- Anomalii somatice;
- Inflamații acute;
- HIV;
- Tulburări psihice;
- Prezența sau tendința de formare a cicatricilor cheloide. Epilepsie. Boli virale sau infecții fungice.
Printre contraindicațiile relative se numără:
- Hipertensiunea arterială;
- Sarcina;
- Perioada de alăptare;
- Stresul;
- În timpul menstruației.
În cazul în care sunt prezente alte afecțiuni medicale care pot afecta starea generală a organismului și, prin urmare, rezultatul tatuajului, vă recomandăm să solicitați consultația medicului.
Aspecte importante privind pregătirea pentru micropigmentare
Pe lângă analiza contraindicațiilor, este esențial să știți și cum să vă pregătiți pentru micropigmentare. Există anumite reguli și recomandări pentru obținerea unui rezultat cât mai eficient după procedură.
Ce nu se recomandă să faceți înainte de micropigmentare
Există o serie de băuturi, alimente și medicamente care nu se recomandă înainte de ședința de machiaj semipermanent.
Renunțarea la alcool
Renunțați complet la alcool pentru câteva săptămâni înainte de ședință. În această situație, contează chiar și o cantitate mică. Motivul este că alcoolul prezent în sânge are un efect foarte puternic asupra tensiunii arteriale. În acest caz tensiunea arterială va urca, coborî și va complica astfel procesul de efectuare a machiajului semipermanent. În plus, alcoolul diminuează funcțiile de apărare și imunitatea organismului, fapt care poate duce la formarea procesului inflamator.
Combaterea herpesului
Dacă suferiți frecvent de infecții herpetice, ar trebui să luați măsuri în prealabil. În special, pregătiți medicamentele antiinflamatorii necesare și administrați-le cu 1-1,5 luni înainte de ședință. În cazul în care herpesul prezintă semne de inflamație, micropigmentarea nu este recomandată. Astfel, procedura se va amâna până când vă veți însănătoși complet.
Renunțarea la băuturile energizante
La fel ca și în cazul alcoolului, ar trebui să evitați consumul tuturor formelor de băuturi energizante: cafeaua, Coca-Cola și alte lichide care conțin cofeină. Asemenea lichide dilată vasele sanguine, fapt care poate provoca o sângerare abundentă în cazul în care pielea este vătămată. Excludeți, de pe lista alimentelor, fructele de mare, precum și alimentele grase, consistente, picante și prăjite. Acestea vă pot înrăutăți starea generală a sănătății.
Evitarea medicamentelor
Nu luați aspirină sau medicamente care conțin aspirină (care subțiază sângele) cu câteva zile înainte de ședința de machiaj semipermanent.
De asemenea, nu se recomandă folosirea peroxidului de hidrogen, a medicamentelor pe bază de alcool, a antibioticelor și a altor preparate care conțin aceste substanțe. Acest tip de medicamente poate afecta machiajul permanent, cauzând inflamații și decolorarea tatuajului.
Dacă planificați să vă faceți micropigmentarea buzelor, faceți provizii de medicamente pe bază de aciclovir sau herpesvir, deoarece pot apărea infecții herpetice. De fapt, virusul herpetic este prezent aproape în organismul fiecăruia, dar din cauza imunității, nu se manifestă. Totuși, la cea mai mică traumă a pielii buzelor, acesta se poate activa. Prin urmare, se recomandă administrarea de antihistaminice (indiferent de zona care urmează să fie tatuată) cu o zi înainte și a doua zi după ședință, la intervale de 2 ori pe zi. În scopul întăririi sistemului imunitar, începeți să luați vitamina C cu o săptămână înainte de ședința de machiaj semipermanent.
Se interzice, în mod categoric, administrarea medicamentelor hormonale cu o săptămână înainte de ședința de micropigmentare planificată. Administrarea unor astfel de medicamente sporește riscul de absorbție slabă a pigmentului, iar ca rezultat va forma o nuanță puțin vizibilă. Însă, totul este individual și depinde doar de caracteristicile organismului fiecăruia.
Planificați momentul potrivit pentru micropigmentare
În primele câteva zile după micropigmentare, culoarea pigmentului devine mai strălucitoare și mai intensă, nu așa cum a fost aleasă inițial. De aceea, în general, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lookul dvs. dacă tatuajul a fost efectuat în ajunul unui eveniment important.
Totuși, trebuie reamintit faptul că procesul de recuperare a pielii după machiajul permanent variază de la o persoană la alta, în funcție de caracteristicile individuale ale organismului. Unele persoane nici măcar nu prezintă inflamații după ședința de micropigmentare, în timp ce altele pot simți o înroșire a zonei tatuate timp de o jumătate de zi. De asemenea, este important de menționat că procesul de formare a crustelor este individual. Cel mai adesea, crustele apar sub formă de descuamare, însă în cazul unei îngrijiri necorespunzătoare, acestea pot fi mai aspre și mai vizibile. Iată de ce, nu recomandăm efectuarea machiajului permanent cu 3-10 zile înainte de vreun eveniment, astfel încât să arătați impecabil și să nu vă faceți griji cu privire la înfățișarea dvs.
Există unele recomandări specifice privind pregătirea pentru micropigmentarea diferitor zone ale feței?
Da, există unele recomandări generale privind pregătirea pentru micropigmentare și sfaturi specifice privind modul de pregătire pentru un anumit tip de machiaj semipermanent. În acest caz, absolut totul este important: utilizarea produselor cosmetice și a procedurilor de îngrijire a pielii, frecvența de utilizare a cosmeticelor faciale și multe alte aspecte. Pentru ca rezultatul micropigmentării să nu vă dezamăgească, urmați recomandările noastre.
Pregătirea pentru ședința de micropigmentare ochi
Pregătirea pentru ședință include:
- Alegerea modelului de micropigmentare ochi. Atunci când apelați pentru micropigmentare, trebuie să știți deja ce tehnică de tatuare a pleoapelor ați prefera. Deși artiștii tatuatori vor sugera propriile recomandări și vor alege opțiunea cea mai potrivită, totuși ei întotdeauna vor lua în considerare opinia dvs;
- Îndepărtarea genelor alungite false. Genele false vor trebui să fie dezlipite până când va ajunge momentul ca pielea să se recupereze și să se vindece complet. Deci ar trebui să îndepărtați genele false cu câteva zile înainte de ședință, așa veți permite pielii să se calmeze;
- Îndepărtarea lentilelor de contact. Deși în timpul procesului de micropigmentare în zona ochilor nu sunt atinse lentilele, este totuși mai bine să le îndepărtați și să folosiți ochelari pe o perioadă chiar și după procedură;
- Evitați orice proceduri în zona genelor (laminare, fixare) cu 3-4 zile înainte de ședința de micropigmentare.
Înainte de a merge la salon trebuie să vă demachiați pleoapele. În cazul în care aveți conjunctivită este bine să programați ședința pentru o altă zi.
Pregătirea pentru micropigmentare sprancene și efect pudrat
Pentru început, este necesar să vă decideți exact ce tehnică de micropigmentare veți folosi. Când veniți la studioul de micopigmentare, trebuie să fiți siguri ce model vă doriți pentru tatuarea sprâncenelor.
În prezent, cele mai populare tehnici sunt microbladingul și sprâncenele efect pudrat. Despre principalele diferențe dintre cele două tehnici puteți afla aici.
Pe scurt, microbladingul este o metodă specifică de trasare a firelor de păr, datorită căreia poate fi corectată sau modelată forma sprâncenelor, pentru a le face să pară mai dense și a ascunde vizual orice fel de imperfecțiuni. Micropigmentarea efect pudrat reprezintă total opusul microbladingului. Metoda constă în principiul de umbrire a pigmentului fără crearea unei forme delimitate. Sprâncenele arată natural, astfel vizual par ca și cum ar fi vopsite cu fard de ochi și umbrite cu acuratețe.
Tehnica se alege în funcție de preferințele clientei și de sarcinile care trebuie realizate prin micropigmentare, pe lângă crearea unui model estetic. De cele mai multe ori, recomandăm sprâncenele powder, deoarece este o soluție optimă pentru a crea sprâncene frumoase, îngrijite și cu aspect natural. Mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele acestei tehnici sunt prezentate aici.
Indiferent de tehnica aleasă, înainte de micropigmentarea sprâncenelor nu se recomandă efectuarea ședinței de corecție a formei. Dimpotrivă, ar fi mai bine să permiteți ca firele de păr să crească, astfel încât artistul tatuator va putea în mod exact să modeleze forma și culoarea sprâncenelor în dependență de densitatea și direcția de creștere a firelor naturale.
Nu se recomandă să efectuați proceduri cosmetice, cum ar fi: curățarea, peeling facial și vopsirea sprâncenelor. Trebuie să rețineți că starea generală a organismului poate afecta în mod direct rezultatul tatuajului și modul în care are loc fixarea pigmentului. În cazul în care nu vă simțiți bine nu se recomandă efectuarea machiajului semipermanent.
Pregătirea pentru ședința de micropigmentare buze
Buzele trebuie să fie uscate, să nu prezinte semne de crăpături, herpes, orice afecțiuni a buzelor, răni etc. Se recomandă, cu o săptămână înainte de ședință, să aplicați pe buze măști, creme și balsamuri hidratante. Puteți recurge la peeling, însă nu mai târziu de 7 zile înainte de micropigmentare.
Este bine să începeți să administrați medicamente antiherpetice cu 3 zile înainte de procedură. De asemenea, dacă sunteți alergic, este indicat să luați antihistaminice. În cazul în care aveți piercing trebuie îndepărtat cu 1-2 ore înainte de vizita la studioul de machiaj semipermanent.
Ce probleme pot apărea dacă nu vă pregătiți pentru micrpopigmentare?
Într-o astfel de situație, rezultatul este imposibil de anticipat. Pigmentul poate să se elimine complet, să se extindă, să capete un aspect neuniform. În timpul perioadei de vindecare a pielii se pot forma cruste aspre, iar după îndepărtarea acestora, efectul machiajului semipermanent este posibil să nu mai fie deloc vizibil. Însăși procesul de recuperare a pielii poate fi mai lung și mai dureros. În consecință, nu doar că veți irosi bani pe serviciul de micropigmentare, dar vă puteți dăuna atât personal, cât și înfățișării dvs. Așadar, nu fiți neglijenți în privința pregătirii pentru micropigmentare. Urmați recomandările oferite de noi și de esteticianul dvs.
Ce nu se recomandă să faceți după ședința de micropigmentare
În timpul efectuării procedurii de micropigmentare, traumatizarea pielii nu poate fi evitată. Pentru a garanta vindecarea și recuperarea eficientă a pielii, iar efectul micropigmentării să nu fie deteriorat și să nu vă dezamăgească, există o serie de interdicții privind acțiunile interzise după procedură.
Este important să rețineți că aceste interdicții se aplică pe întreaga perioadă de vindecare a pielii – timp de 1 lună. Totodată, este util să respectați regulile de îngrijire a pielii după retuș, necesare pentru întreținerea efectului tatuajului. Pentru ca rănile să se vindece mai rapid și efectul micropigmentării să se mențină frumos, nu se permite:
- Transpirația excesivă, ce presupune excluderea exercițiilor fizice intense, a activităților sportive și vizitarea saunelor și a piscinelor;
- Aplicarea produselor cosmetice decorative pe zona unde s-a efectuat machiajul semipermanent;
- Utilizarea produselor cosmetice: creme, exfoliante, peelinguri, geluri, spume și alte produse;
- Spălarea zonei tatuate cu apă în prima săptămână;
- Băile de soare. Evitați expunerea directă la soare, iar după vindecarea pielii se recomandă folosirea cremelor cu protecție solară.
Acordați atenție sfaturilor și recomandărilor masterilor! Doar astfel, machiajul semipermanent va arăta perfect pe toată perioada.