Orice femeie care își desenează conturul ochilor știe din propria experiență cât de dificil poate fi acest proces. Aceasta necesită cel puțin 10-20 de minute zilnic, conturul nu este întotdeauna reușit din prima încercare, iar pe parcursul zilei trebuie să verificați machiajul ochilor în continuu, pentru a-i retușa sau a-i vopsi. În schimb, pentru doamnele care doresc să economisească timp și să evite stresul, o alternativă excelentă poate fi micropigmentarea ochi eyeliner (pleoape). O ședință de micropigmentare ochi eyeliner, de o oră și jumătate, vă poate ajuta imediat să evitați machiajul zilnic al ochilor, precum să corectați forma și să camuflați imperfecțiunile, dacă e cazul.
Ce este micropigmentarea ochi eyeliner?
Practic, din punct de vedere tehnic, procedura de micropigmentare ochi eyeliner este identică cu cea a tatuajului clasic. Micropigmentarea se realizează cu ajutorul unui aparat standard pentru pigmenți și machiaj permanent. De obicei, pigmentul ales este negru, dar nu există nicio limită în ceea ce privește culorile. Puteți alege maro, albastru, bleu, absolut orice culoare doriți.
Ședința de micropigmentare ochi eyeliner presupune trasarea conturului. Acesta poate fi de diferite lungimi, grosimi și nuanțe. Se poate efectua micropigmentarea pleoapă superioară și inferioară. Alegerea modelului de eyeliner depinde nu doar de preferințele clientei. Acesta se stabilește, în primul rând, în funcție de forma și mărimea ochilor și chiar de culoarea și lungimea genelor. De obicei, forma este selectată de către master, care creează schema pentru a obține o armonie în aspectul clientei.
Cui i se potrivește?
Micropigmentarea ochi eyeliner poate fi efectuată la oricare persoană adultă (începând cu vârsta de 18 ani). Se poate realiza în cazul tinerilor cu vârsta de 16 ani, în prezența unui părinte. În rest, procedura de micropigmentare ochi eyeliner este universală și nu prezintă restricții de vârstă. Atât femeile tinere, cât și cele în vârstă pot să opteze pentru conturul ochilor. Trebuie doar să se aleagă forma care se potrivește cel mai bine fiecăreia. Procedura respectivă poate fi efectuată absolut oricui îi place efectul de eyeliner. În plus, oferă un avantaj incontestabil – efectul durează nu mai puțin de un an și jumătate și se poate menține până la 10 ani. În tot acest timp nu trebuie să vă desenați zilnic conturul ochilor și să vă faceți griji cu privire la aspectul fizic pe tot parcursul zilei. E minunat, nu-i așa?
Aspecte pro și contra
Micropigmentarea ochi eyeliner oferă numeroase avantaje. Acestea servesc, de asemenea, drept aspecte „pro” clare, pentru care puteți recurge la aceasta:
- eyeliner superb. Acesta definește eficient ochiul, conferă expresivitate, accentuează genele, le fac să pară vizibil mai întunecate și mai groase;
- corecția delicată a formei ochilor. Machiajul permanent al ochilor poate fi util pentru a corecta forma. De exemplu, ochii de formă rotundă pot arăta mai lungi, ochii apropiați pot părea vizual mai îndepărtați, iar cei oblici pot părea mai mari;
- camuflarea excelentă a defectelor. Puteți ascunde cicatricile mici, rănile și chiar ridurile de expresie;
- economisirea semnificativă de timp. Veți economisi timp pe parcursul zilei pentru trasarea conturului. Nu va trebui să vă faceți griji că creionul se va șterge dacă întâmplător vă atingeți ochii. În sfârșit, liniile conturate nu se vor scurge dacă veți fi prinși de ploaie. Puteți face sport, să mergeți la piscină, să vă scăldați în mare și chiar să vă distrați la petreceri cu spumă – machiajul ochilor va arăta întotdeauna minunat;
- economisirea bugetului. Atâta timp cât efectul machiajului permanent este vizibil, nu va fi necesar să cumpărați produse cosmetice decorative, reducând astfel utilizarea soluțiilor demachiante, discurilor din bumbac și bețișoarelor igienice;
- menținerea celulelor nervoase. În sfârșit, nu va mai trebui să vă agitați atunci când vă grăbiți la o întâlnire sau la serviciu, iar conturul ochilor nu vă reușește la fel de frumos;
- poate fi efectuată fără probleme chiar și în cazul în care aveți o vedere slabă și purtați în permanență lentile de contact. Se recomandă îndepărtarea lentilelor doar în timpul ședinței, iar apoi le puteți purta ca de obicei. Machiajul semipermanent nu afectează în niciun fel vederea și nici membrana ochiului.
Dezavantajele machiajului semipermanent
Trebuie menționat că, micropigmentarea ochi eyeliner, ca și orice altă procedură de tatuare care implică traumatizarea pielii, are unele contraindicații. Printre cele frecvente (acelea în care tatuajul este interzis) se numără diabetul zaharat insulino-dependent, boli hematologice sau coagularea slabă a sângelui, crizele de epilepsie, tulburările nervoase, HIV, cancerul.
Pentru a fi obiectivi, vom menționa aspectele „contra” ale procedurii micropigmentare ochi eyeliner:
- Nu se recomandă procedura respectivă femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Este vorba de o contraindicație relativă și nu poate fi încălcată decât pe propriul risc. În cazul ședinței de micropigmentare ochi se necesită aplicarea anestezicului pe bază de lidocaină, care este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează. În timp ce, de exemplu, micropigmentarea sprancene pudrat poate fi realizată fără a se recurge la anestezie, ședința de machiaj semipermanent ochi nu este permisă astfel. Procedura este destul de dureroasă, așadar pentru diminuarea durerii trebuie folosite geluri speciale;
- Persoanele cu piele grasă și cu un nivel ridicat de grăsime subcutanată în zona pleoapelor vor trebui să se limiteze în alegerea tatuajului ochi eyeliner sau să fie pregătite pentru un efect redus al tatuajului. Soluția alternativă ar putea fi micropigmentarea pleoape, al cărei efect va dura 1,5 ani sau mai mult;
- Este posibilă apariția unei mici inflamații a ochilor după micropigmentare, vizual asemănătoare unei inflamații. De aceea, nu este recomandat să o efectuați înainte de o întâlnire sau un eveniment important. Totuși, totul este individual și depinde în principal de organism, precum și de tehnica de micropigmentare pleoape (ochi). De exemplu, de obicei, după micropigmentarea pleoapă inferioară/superioară nu apar inflamații, deoarece tatuajul cuprinde doar o mică suprafață a pielii.
Este dăunătoare procedura de micropigmentare ochi eyeliner?
Micropigmentarea ochi eyeliner (pleoape) nu poate fi considerată dăunătoare. Da, are unele contraindicații, ca orice procedură de machiaj semipermanent. Aceasta nu este recomandată femeilor însărcinate și celor care alăptează. În rest, însă, procedura este absolut inofensivă. Mai mult, elimină necesitatea de fardare zilnică a pleoapelor, reduce reacțiile alergice și oferă un look impecabil în orice situație.
Tehnici de micropigmentare ochi
Dacă în trecut, în epoca tatuajului tradițional al ochilor, existau doar două tipuri de eyeliner: clasic și pleoapă inferioară/superioară, atunci în prezent se realizează într-o altă tehnică: eyeliner cu umbrire. Machiajul semipermanent modern se deosebește de tatuajul tradițional prin introducerea pigmentului, tipul de pigment și durata efectului. Anterior, pigmentul se injecta în stratul adânc al pielii, astfel încât, în timp, culoarea conturului devenea albastră, gri. Acesta arăta cel puțin urât, ca să spunem așa. Iar forma conturului se modifica puțin. Să analizăm în continuare fiecare tip și tehnică de micropigmentare ochi în varianta sa modernă.
Eyeliner clasic
Eyeliner uniform cu o trecere fină de la un contur mai îngust la unul mai lat, se potrivește oricărei femei. Accentuează forma ochilor, evidențiază privirea, genele și vă ajută să uitați pentru o perioadă lungă de timp de machiajul zilnic. Mai mult, eyelinerul clasic permite camuflarea eficientă a unor defecte. De exemplu, este posibilă corectarea ușoară a formei, lungirea sau rotunjirea ochilor, acoperirea ridurilor de expresie sau a imperfecțiunilor minore, cum ar fi cicatricile, petele pigmentare.
Forma modelului de eyeliner poate fi de orice grosime și lungime. Conturul poate fi trasat până la marginea ochiului sau poate fi continuat sub diferite unghiuri. De obicei, forma modelului de eyeliner este aleasă de master, în funcție de forma ochilor și de preferințele clientei.
Micropigmentare pleoapă inferioară/superioară
Modelul de eyeliner fin care se întinde pe întreaga lungime a genelor oferă un accent uimitor ochilor, prelungește genele și are un aspect frumos și discret. Micropigmentarea pleoapă inferioară/superioară nu are restricții de vârstă sau de tip de piele și se potrivește absolut tuturor. Eyelinerul subțire nu necesită vopsirea genelor; ochii sunt frumos conturați, chiar și fără machiajul facial.
Micropigmentarea pleoapelor (eyeliner) nu corectează imperfecțiunile, ci evidențiază delicat forma ochilor și poate înlocui parțial extensiile de gene, prelungindu-le vizual. Procedura de micropigmentare pleoape poate fi efectuată atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară, deși aceasta din urmă este un trend demodat. În cazul persoanelor cu ochi mari se poate realiza tatuajul ambelor pleoape, dar pentru cele cu ochii înguști și rotunzi cel mai bine este să se opteze pentru micropigmentarea pleoapei superioare. Aceasta este cea mai rapidă procedură. În medie, durează 40 de minute. Iar efectul se menține de la 1,5 la 7-10 ani, în funcție de organism.
Eyeliner cu umbrire
Aceasta este o opțiune excelentă dacă doriți să arătați întotdeauna elegant. Tehnica eyeliner cu umbrire oferă o accentuare incredibilă a conturului ochiului și, de asemenea, ascunde perfect pleoapele lăsate și ridurile asociate vârstei.
Crearea modelului de eyeliner în această tehnică are o denumire suplimentară: micropigmentare efect pudrat. Aceasta presupune trasarea unui eyeliner clasic de o anumită formă și o umbrire ușoară cu pigment la marginea ochiului. Umbrirea se realizează pe puncte marcate, masterul aplică cu grijă pigmentul, astfel încât întinderea culorii să redea un aspect îngrijit și discret.
De remarcat că acest tip de tatuaj poate fi clasificat ca fiind obligatoriu. Ochii sunt întotdeauna evidențiați printr-un eyeliner superb și plăcut – un look frumos care te va înfrumuseța mulți ani. Pentru a arăta armonios, va trebui să vă vopsiți mereu genele cu rimel. Rețineți acest detaliu.
Micropigmentarea pleoapelor conține avantaje și dezavantaje, indiferent de tehnica aleasă. Pe de o parte, conturul vă transformă privirea și îi conferă expresivitate, eliminând necesitatea de a desena zilnic linii, dacă un astfel de machiaj a devenit un ritual pentru Dvs. Pe de altă parte, efectul micropigmentării ochi eyeliner se menține o perioadă îndelungată, așa că uneori ar putea deveni plictisitor. În plus, odată cu vârsta, pleoapele au tendința de a-și pierde elasticitatea și de a-și schimba forma. Iar ca urmare, aspectul general al machiajului semipermanent are de suferit.
În cazul în care tatuajul vă plictisește, oricând poate fi înlăturat. Acesta poate fi ușor îndepărtat cu laser.
Ce implică pregătirea pentru procedură?
Ședința de micropigmentare este complet sigură, dar este important să vă pregătiți pentru aceasta. În fond, rezultatul final și imaginea dvs. depind de acest aspect. Așadar, cu 2-3 zile înainte de ședința de micropigmentare pleoape se recomandă să:
- Nu efectuați nicio procedură pentru gene. Nu recurgeți la Botox, laminare și alte proceduri cosmetice;
- Nu vă faceți extensii de gene înainte de ședință. În timpul acestei proceduri, masterul atinge în mod repetat pleoapa, ceea ce poate duce la căderea genelor false;
- Evitați să administrați antibiotice sau medicamente care favorizează coagularea slabă a sângelui;
- Luați antihistaminice dacă aveți alergii;
- Amânați programarea pentru o altă zi dacă prezentați inflamații, înroșirea pielii, lăcrimare sau conjunctivită.
- Orice eventuală afecțiune este un motiv de amânare a procedurii de micropigmentare sau, cel puțin, de consultare a masterului pentru a stabili ce urmează să faceți în continuare.
Cât timp durează ședința de machiaj semipermanent ochi?
Durata întregii proceduri de machiaj semipermanent ochi variază între 1,5-2,5 ore. O mare parte a timpului este alocată elaborării schemei, aducând-o la perfecțiune. Iar acest proces este individual. În această perioadă se include, de asemenea, consultația masterului și pregătirea pentru procesul de lucru.
Este dureroasă procedura de micropigmentare ochi?
Multe femei sunt preocupate de cât de dureroasă este procedura de micropigmentare ochi și dacă provoacă durere în general. În cele mai multe cazuri, factorul psihologic joacă un rol important: cu cât frica este mai mare, cu atât durerea este mai accentuată. Așa că, dacă aveți încredere în masterul dvs., cel mai bine este să vă relaxați și ședința se va desfășura fără probleme.
Deși pielea din zona pleoapelor este subțire și sensibilă, tehnicile moderne de tatuaj implică introducerea pigmentului la suprafața pielii.
Evident, dermul este traumatizat de ac, astfel încât senzațiile dureroase nu pot fi evitate dacă nu se aplică geluri anestezice. Din fericire, rareori există artiști tatuatori (cu excepția cazului în care este începător sau vreun sadic) care nu folosesc anestezice.
În majoritatea cazurilor, inclusiv în studioul nostru, anestezicele sunt aplicate de două ori: inițial pe pielea nevătămată pentru a reduce durerea și apoi după ședința de micropigmentare pentru a diminua disconfortul după traumatizarea pielii. Anestezia secundară acționează aproximativ 3-4 ore. Acest timp este suficient ca pielea să se calmeze și durerea să dispară.
Etapele de vindecare a pielii după micropigmentarea ochilor
Îngrijirea după ședința de micropigmentarea ochilor este necesară și obligatorie. Procesul de vindecare și de recuperare a pielii, precum și înfățișarea dvs. depind de corectitudinea și oportunitatea procedurii.
Procesul de vindecare și reacția organismului la pigment variază și depinde de fiecare persoană în parte. Unele persoane se simt foarte bine spre seară după ședința de micropigmentare, în timp ce altele prezintă inflamații în zona pleoapelor.
Cum să tratați inflamația ochilor
Experiența arată că, în cea mai mare parte, inflamația este doar o senzație de inflamare care dispare în decurs de 1-2 ore după ședința de micropigmentare ochi eyeliner. În cazul în care inflamarea este vizibilă și apare o durere puternică, iar inflamația ochilor nu se diminuează, aceasta ar putea indica prezența următorilor factori:
- Reacție alergică. Aceasta se poate întâmpla dacă sunteți predispus la alergii. Pentru ameliorarea inflamației trebuie luate medicamentele antihistaminice prescrise de medicul curant;
- Boli infecțioase. Inflamația ochilor poate fi diminuată treptat prin folosirea clorhexidinei sau a altor produse specializate prescrise de medic sau de master;
- Hipersensibilitate. Inflamarea va dispărea dacă se aplică gheață sau comprese reci pe pleoape. Gheața sau obiectele reci trebuie învelite într-o cârpă groasă, curată și uscată, rulată în mai multe straturi;
- Lipsa de profesionalism al artistului tatuator. Inflamația ochilor poate apărea dacă artistul a efectuat ședința de machiaj semipermanent în mod incorect (vătămarea severă a pielii, injectarea adâncă a pigmentului) sau a făcut economii în ce privește calitatea pigmenților și a anestezicului. În astfel de situații, trebuie să se aștepte ca pielea să se vindece și apoi să se apeleze la un alt master pentru corecția tatuajului, dacă este necesar. Pe parcursul vindecării pielii, inflamarea trebuie supravegheată și să se acționeze în funcție de situație. Este posibil să puteți trata inflamația ochilor cu antihistaminice sau va fi necesar să luați medicamente cu acțiune specifică. Nu recurgeți la automedicație și adresați-vă medicului.
Vindecarea pielii pe etape după micropigmentarea pleoapelor
Să analizăm în detaliu procesul de recuperare a pielii pe zile după procedura de micropigmentare, astfel încât să fiți informați cu privire la ce vă puteți aștepta și cum să fiți pregătiți.
Pielea poate fi considerată vindecată la 28 de zile după ședința de micropigmentare. În primele 7-10 zile are loc vindecarea dermului afectat de inserția acului, iar în restul timpului continuă restabilirea și fixarea pigmentului.
Ziua a 1-a
La ieșirea din salon, după ședința de micropigmentare, modelul eyeliner tatuat în zona ochilor va arăta accentuat și strălucitor. Este posibil să apară o ușoară inflamație și înroșire la nivelul ochilor – aceasta este o reacție normală a organismului. Nu putem afirma cu siguranță cât timp va dura inflamarea în urma micropigmentării, totul este individual. Însă, de regulă, perioada respectivă nu durează mai mult de câteva ore după ședință. Din motivul că dermul este afectat și, în consecință, sistemul imunitar este activizat, din rănile deschise deseori se poate elimina lichidul limfatic, de aceea este foarte important să vă îngrijiți în mod corespunzător pielea după micropigmentarea pleoapelor (ochi). Se recomandă să ștergeți într-un mod delicat și permanent zona tatuată, folosind dischete demachiante din bumbac și clorhexidină. Odată ce lichidul limfatic începe să se elimine mai rar, puteți aplica vaselină sau un alt produs special cu proprietăți de vindecare și antiseptice recomandat de master.
Ziua a 2-a
A doua zi după micropigmentare, culoarea pigmentului va deveni mai luminoasă, iar acest lucru este un proces normal. Astfel, pigmentul începe să fie absorbit, nuanța este în formare, iar organismul încearcă să elimine pigmenții ca fiind elemente străine.
Lichidul limfatic poate continua să se elimine și este necesar, de asemenea, să fie îndepărtat. Procesul de îngrijire a tatuajului pleoape (ochi) continuă. De asemenea, se necesită aplicarea vaselinei sau a altor soluții antiseptice de vindecare, dar nu mai mult de 3-4 ori pe zi. De menționat că unguentele sau cremele uleioase îngreunează pielea și nu-i permit să respire. De aceea, aplicați produsul pentru 2 ore, în continuare clătiți cu apă și permiteți ca pielea pleoapelor să respire câteva ore și apoi din nou aplicați soluția.
Ziua a 3-7-a
Pielea treptat se vindecă și se formează așa-numitele cruste. Dacă ați făcut totul corect, îndepărtând în permanență lichidul limfatic și nu ați traumatizat dermul, atunci crustele vor fi sub forma unei descuamări abia vizibile.
S-ar putea să simțiți senzații de mâncărime în regiunea pleoapelor. Aveți răbdare! Evitați să vă scărpinați, pentru a nu traumatiza pielea care este încă subțire și vulnerabilă. Dacă simțiți o mâncărime puternică, apăsați ușor cu vârful degetelor (preventiv cu mâinile spălate!) în zona pleoapelor (ochilor), deasupra conturului.
Ziua a 10-14-a
Pielea deja s-a vindecat, dar este încă subțire și sensibilă la traumatisme. Descuamarea treptat se diminuează. Senzațiile de mâncărime au dispărut, сuloarea eyelinerului a devenit mai deschisă.
În continuare, deocamdată, nu vi se recomandă să faceți careva proceduri cosmetice, să vă vopsiți genele, să vizitați sauna, piscina.
Peste 2 săptămâni
Dermul s-a restabilit, deja puteți folosi rimel pentru gene, fard pentru ochi (pleoape) și alte produse cosmetice decorative. În această perioadă, are loc fixarea și absorbția pigmentului, de aceea culoarea se poate schimba, poate fi deschisă, intensă sau ar putea complet dispărea. Aceasta depinde de organismul fiecăruia, totul este în mod individual. De asemenea, ar putea apărea defecte sub forma unor goluri sau conturul ar putea ușor devia. Toate aceste imperfecțiuni vor fi remediate prin corecție, care ar trebui efectuată la o lună de la prima ședință de micropigmentare.
Aspecte importante privind alegerea artistului tatuator
În jur de 30% din succesul și calitatea rezultatului depind de îngrijirea pielii după micropigmentare, iar 70% de nivelul de pregătire a masterului, de calitatea materialelor și a consumabilelor utilizate, de experiența și de folosirea cu măiestrie a mâinilor acestuia. Așadar, nu faceți economii în privința alegerii masterului și a serviciilor de tatuaj.
Vă recomandăm să vă adresați la studiouri specializate, care monitorizează prelucrarea suprafețelor de lucru și dezinfectarea echipamentelor, și folosesc consumabile profesionale de înaltă calitate. Nu acceptați efectuarea procedurii de tatuaj într-o încăpere neechipată și nu apelați la un artist tatuator începător cu puțină experiență.
Înainte de a beneficia de micropigmentare pleoape (ochi), consultați portofoliul artistului tatuator și citiți recenziile de pe forumurile și site-urile tematice. Adresați-vă doar profesioniștilor și astfel veți obține un rezultat excelent de micropigmentare ochi eyeliner, cu un efect de lungă durată.