Machiajul semipermanent și herpesul: informații detaliate despre ce trebuie să știți, cum să evitați și să tratați

1254

Micropigmentarea buzelor prezintă avantaje considerabile: corectează forma, culoarea și camuflează imperfecțiunile. Dar, în același timp, cauzează adesea unul dintre cele mai frecvente dezavantaje – virusul herpes. Aceasta este o infecție virală care se manifestă sub formă de răni și vezicule localizate pe buze sau în jurul acestora. Orice femeie care află despre aceste efecte ale procedurii va fi îngrijorată. Ce se poate de întreprins? Cum să scăpați de herpes? În ce constă prevenirea herpesului înainte de ședința de micropigmentare buze? Citiți mai multe informații despre aceasta în articolul nostru.

Cauzele apariției herpesului în urma procedurii de micropigmentare buze sau sprâncene

Infecția este cauzată de virusul de tip 1. Din moment ce sistemul imunitar slăbește, agentul infecțios devine activ. În organism, agentul patogen este localizat în trunchiul nervului trigemen, așa că nu se manifestă când organismul este sănătos și nu se produce nicio acțiune de scădere a imunității.
În timpul procedurii, aparatul pentru micropigmentare poate să atingă celulele nervoase care irită virusul. Ca urmare, acesta se activează, provocând apariția rănilor în regiunea buzelor sau a feței. În funcție de zona tatuată, rana poate apărea anume acolo. Dacă s-a efectuat ședința de micropigmentare buze, vor fi afectate buzele, dacă în zona sprâncenelor – sprâncenele. Cel mai adesea, declanșarea virusului se datorează acțiunii combinate a mai multor factori. Pe lângă acțiunea acului asupra celulelor nervoase, virusul este provocat de:

  • Creșterea sau scăderea excesivă a temperaturii corpului. De exemplu, supraîncălzirea, hipotermia;
  • Diverse afecțiuni (infecții respiratorii acute, răceală), de asemenea, boli cronice;
  • Sarcină;
  • Modificări ale profilului hormonal;
  • Stres;
  • Consumul frecvent de alcool;
  • Leziuni în zona tatuată.

În cazul în care herpesul începe să se manifeste după ședința de micropigmentare, simptomele pot fi:

  • Febră, indicând nu mai mult de 37,5 grade Celsius;
  • Arsură, mâncărime sau durere în zona de localizare a viitoarei răni;
  • Formarea rapidă de vezicule, care se sparg ulterior și formează cruste.
  • În cazul machiajului semipermanent buze, pot apărea simptome suplimentare:
  • Inflamația parțială a buzelor;
  • Stări de slăbiciune.

Însăși procedura de micropigmentare nu este cauza infecției virale, ci doar agentul cauzal. Doar că singurele excepții ar putea deveni utilizarea de echipamente nesterile sau refolosirea consumabilelor de unică folosință (în studioul nostru categoric este exclus aceasta!!!). Virusul pătrunde în organism prin intermediul picăturilor mici din aer sau prin folosirea ustensilelor și a altor obiecte de uz casnic după persoana care este purtătoare a virusului. În jur de 95% dintre oameni din întreaga lume sunt purtători ai virusului herpetic. Însă, în cazul multora nu se activează și chiar este posibil nici să nu se manifeste pe parcursul vieții.

Impactul herpesului asupra tatuajului

Probabil că vă întrebați: Poate fi efectuat machiajul semipermanent și va rezista în urma apariției herpesului?

În cazul în care cunoașteți că virusul este localizat în organismul dvs. și intenționați să recurgeți la machiaj semipermanent, herpesul nu este un obstacol. Ar fi necesar să luați măsuri preventive în prealabil. Dar despre acest aspect mai târziu.

Dacă în urma micropigmentării buzelor sau a sprâncenelor se formează vezicule, nu intrați în panică. Desigur, organismul va lupta cu virusul cu toată puterea și va încerca să respingă pigmentul. Prin urmare, după ce crustele de herpes vor dispărea, în zona tatuată pigmentul va fi eliminat. Însă prin ședința de retuș totul poate fi corectat.

Important! La întrebarea „Poate fi efectuată micropigmentarea dacă aveți herpes?” răspunsul categoric este: Nu! Adică, dacă există deja o rană pe buze, ședința de micropigmentare trebuie amânată până la momentul complet de vindecare a acesteia. Micropigmentarea buzelor în cazul virusului herpes nu este permisă!

Ședința de micropigmentare nu ar trebui să fie efectuată în timpul unui proces inflamator din mai multe motive:

  • Aparatul de tatuaj poate deteriora rana. Tatuarea făcută pe o rană deschisă ar fi cel puțin stupid. Iar în cel mai rău caz – periculos;
  • Veți simți durere;
  • Rana fiind deteriorată poate sângera, formând cruste aspre.
  • În celelalte cazuri, machiajul permanent poate și trebuie să fie efectuat pentru a deveni mai frumoasă și mai feminină.

Măsuri de prevenire a herpesului înainte de micropigmentare

Pentru a vă proteja, a menține efectul tatuajului după procedură și a preveni formarea herpesului, este necesar să se ia măsuri preventive în prealabil. Acestea includ:

  • Administrarea medicamentelor antiherpetice cu 1-3 zile înainte de ședință;
  • Renunțarea la alcool și la fumat;
  • Evitarea vizitării saunelor și piscinelor timp de 2-3 săptămâni înainte de ședință. Excludeți complet aburirea pielii, întrucât ar putea provoca iritații;
  • Utilizarea minimă a produselor cosmetice decorative în zona care urmează să fie tatuată;
  • În cazul în care urmează să efectuați micropigmentarea sprâncenelor, nu corectați forma cu 3-5 zile înainte de procedură;
  • Evitarea locurilor publice, în special în sezonul rece, când infecțiile virale respiratorii acute și alte viroze respiratorii sunt mult mai frecvente;
  • Dacă un membru al familiei are herpes, evitați să atingeți tacâmurile, prosoapele sau alte obiecte folosite de către acesta.
  • Este foarte important, de asemenea, să verificați dacă se utilizează ace de unică folosință pentru aparatul de machiaj permanent (esteticianul trebuie să deschidă setul nou de ace în prezența dvs.), consumabile de unică folosință etc. Desigur, este puțin probabil să puteți urmări întregul proces de utilizare a instrumentelor. Totuși, pentru a fi sigur că instrumentele sunt complet prelucrate și că nu sunteți în zona de risc, ar trebui să vă adresați întotdeauna la acele studiouri de tatuaj, unde activează artiști tatuatori profesionali cu revew-uri pozitive.

Rețineți! Masterii particulari, care activează la domiciliu, nu au condițiile necesare pentru prelucrarea absolută și calitativă a instrumentelor. Aceasta se datorează faptului că dezinfectarea nu se poate realiza în condiții casnice. Economisind pe serviciul de machiaj semipermanent și adresându-vă unor astfel de artiști tatuatori, riscați să contactați virusul herpes și toate consecințele acestuia.

Reamintim că tratarea virusului trebuie să fie complexă. Administrarea medicamentelor antivirale cu câteva zile înainte de procedură reduce riscul de infecție. Pentru eliminarea acesteia, trebuie să luați medicamente antiherpetice, precum și suplimente de stimulare a imunității. Însă tratamentul trebuie să fie prescris DOAR de către medicul curant. Așadar, nu recurgeți la automedicație, ci adresați-vă specialiștilor.

Cum să tratați herpesul după micropigmentare?

Continuați să luați 2-3 pastile antivirale după ședința de micropigmentare. În cazul în care aveți simptome de formare a rănilor în zona tatuată, urmați aceste recomandări:

  • Aplicați local unguent. Lista medicamentelor autorizate și descrierea acestora sunt prezentate mai jos. Unguentul poate fi utilizat conform instrucției;
  • Respectați regulile de igienă, nu atingeți zona tatuată cu mâinile;

  • Nu scărpinați și nu îndepărtați crustele formate după deschiderea rănii;

  • Schimbați periuța de dinți;

  • Nu consumați alimente sărate și acre în perioada infecției herpetice;

  • Evitați vizitarea piscinelor sau a saunelor până la vindecarea completă a rănii.

De asemenea, este vital să evitați să vă uscați pielea. În acest scop se recomandă utilizarea unguentelor hidratante cu efect de protecție solară. Aceste unguente trebuie să fie hipoalergenice și cu o consistență redusă, astfel încât să se absoarbă rapid, fără să lase urme de grăsime pe piele. Pot fi folosite infuzii de plante cu efect antiinflamatoriu, antiviral și cicatrizant. De exemplu, tinctură de mușețel. Vă puteți spăla fața cu aceste infuzii de plante înainte de culcare, calmând astfel pielea.

Rețineți că utilizarea produselor cosmetice decorative și a produselor medicinale uleioase pot agrava situația. De asemenea, solariul, pasta de dinți, gelul de duș, șamponul, alcoolul și alimentele nesănătoase. Toate acestea drenează organismul și usucă pielea. În perioada evoluției herpesului, cel mai bine este să renunțați la fumat. În cazul în care terapia nu vă ajută în decurs de 2-3 săptămâni, consultați medicul.

Recomandări după procedură

Pentru a urgenta procesul de vindecare, se pot aplica antiseptice pe rănile formate. De exemplu, clorhexidină, dexpanthenol, miramistin și alte preparate analogice. De asemenea, acestea pot fi aplicate pe întreaga suprafață a zonei tatuate în perioada de vindecare a pielii.

Însă, unguentele antiherpetice trebuie aplicate doar local, evitând contactul cu pielea sănătoasă. Astfel, există probabilitatea ca pigmentul să se elimine și zona tatuată să se decoloreze.

În cazul în care nu doriți să folosiți medicamente, puteți recurge la terapia naturistă. Uleiurile esențiale de arbore de ceai, de portocale și de măsline nu vor acționa asupra pigmentului, dar vor hidrata bine pielea.

Toate măsurile de tratare a herpesului trebuie continuate până la vindecarea completă a pielii. Pe parcursul vindecării și după aceasta, este necesar să depuneți eforturi pentru a întări sistemul imunitar. Aceasta ar putea include administrarea unui complex de vitamine, a tincturii de echinaceea, activități fizice etc.

Să recapitulăm. Ce trebuie să știți despre herpes?

Acest tip de infecție virală este foarte răspândit în întreaga lume. În general, poate genera riscuri mari pentru sănătate. De aceea, este mult mai bine să eliminați virusul din timp decât să tratați consecințele acestuia mai târziu.

În general, herpesul asociat cu machiajul semipermanent nu este periculos. Este adevărat, rănile și leziunile pot afecta efectul acestuia și poate crea un contur neuniform și lacune. Însă, odată ce pielea s-a vindecat, corecția poate remedia totul.

Aveți grijă de propria sănătate. Iar în cazul formării herpesului după ședința de micropigmentare buze sau sprâncene, urmați cu atenție recomandările specialiștilor.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor