Adesea, multe femei care se pregătesc prima dată pentru micropigmentare își formează un adevărat ritual înainte de ședință. Își iau concediu, aleg perioade speciale, în weekend, astfel ca organismul să fie cât mai bine pregătit și să nu apară unele consecințe. Printre cele mai mari temeri ale clientelor sunt inflamația pielii, crustele aspre care le fac să se simtă jenate sau rezultatul inestetic al tatuajului dacă este efectuat în timpul menstruației. Pentru mai multe informații despre procesul de vindecare a machiajului semipermanent sprancene, puteți citi aici. În acest articol, vom discuta dacă se recomandă efectuarea micropigmentării în timpul menstruației sau este mai bine să amânați procedura respectivă pentru o săptămână mai târziu.
Cele mai răspândite concepții greșite despre micropigmentare în timpul menstruației
Majoritatea femeilor care au recurs, cel puțin o dată, la extensia genelor și a unghiilor sau la tratamente de înfrumusețare sunt de părere că procedurile cosmetice nu ar trebui efectuate în timpul menstruației. Este posibil să fi citit despre aceasta pe internet sau să fi auzit de la unii masteri. Totuși, în momentul în care cineva încearcă să recurgă la extensia unghiilor în timpul menstruației, constată că rezultatul nu este diferit de cel obținut într-o altă perioadă. Aceasta se datorează faptului că posibilele pericole a procedurilor de înfrumusețare în timpul menstruației nu sunt nimic altceva decât mituri.
Aceeași situație este și în cazul procedurii de micropigmentare sprancene, buze sau pleoape când este realizată în timpul menstruației.
Multor femei le este teamă că, dacă recurg la acest serviciu în această perioadă, vor:
- Simți dureri mari din cauza pragului scăzut al durerii, a acțiunii insuficiente a anestezicului etc;
- Obține un rezultat oribil: Nuanța pigmentului se va depune parțial, cu goluri sau nu va fi absorbit deloc, iar rezistența și elasticitatea pielii se vor modifica, și compoziția sângelui se va schimba;
- Fi expuse riscului de a contracta vreun virus din cauza imunității reduse;
- Obține o culoare complet diferită a pigmentului din cauza schimbării profilului hormonal.
Astfel de concepții greșite există din plin și uneori depășesc limitele rezonabile.
Într-o zi, ne-a sunat o doamnă și s-a interesat dacă își poate tatua sprâncenele în timpul menstruației și dacă îi va fi mai dificil masterului să efectueze procedura din cauza sângerării excesive ca urmare a traumatizării pielii. A trebuit să o convingem pe femeie că aceasta este pur și simplu un mit neîntemeiat. Din fericire, istorioara respectivă are un final pozitiv și totul s-a realizat cu succes.
De asemenea, multe concepții greșite apar în ce privește efectuarea micropigmentării în ajunul menstruației. Cea mai răspândită ține de culoarea finală a machiajului permanent. Se presupune că pe fondul schimbărilor hormonale, culoarea poate să se modifice și să devină complet imprevizibilă. Un astfel de efect este posibil doar în două situații: dacă pigmentul a fost injectat foarte adânc sau s-a folosit pigment de culoare neagră. Doar în astfel de situații este posibilă modificarea nuanței, însă nicidecum din cauza schimbărilor hormonale în organismul femeii.
Cum stau lucrurile în realitate?
Tehnicile moderne de machiaj semipermanent provoacă puține traumatisme asupra pielii, astfel încât nu au practic nicio reacție adversă asupra organismului. Prin urmare, micropigmentarea sprâncenelor sau în orice altă zonă în timpul menstruației poate fi realizată fără rețineri. În plus, micropigmentarea sprancene pudrat poate fi efectuată chiar și în cazul femeilor însărcinate și care alăptează, întrucât procedura este nedureroasă și poate fi aplicată fără utilizarea anestezicelor.
În jur de 99,9% dintre femei consideră că tatuajul nu se recomandă în timpul menstruației, oricare ar fi motivul, aceasta este o concepție greșită.
Ședința de micropigmentare poate fi amânată doar în câteva situații:
- Vă simțiți slăbit;
- Aveți dureri abdominale severe și dureri în regiunea lombară;
- Aveți migrene, stare de greață și de slăbiciune.
În asemenea situații, cel mai bine este să programați procedura pentru o altă zi. Și doar pentru că e neplăcut să vă faceți un machiaj semipermanent atunci când nu vă simțiți bine.
Când nu este indicat să vă faceți machiaj semipermanent?
Există, de fapt, anumite contraindicații în cazul cărora se interzice tatuarea oricărei zone:
- Virusul imunodeficienței umane (HIV), SIDA;
- Diabet zaharat insulino-dependent;
- Boli asociate cu coagularea slabă a sângelui;
- Crize de epilepsie;
- Boli virale;
- Afecțiuni oncologice (doar la recomandarea medicului);
- Procese inflamatorii ale feței.
Micropigmentarea în ajunul sau în timpul menstruației poate fi o contraindicație relativă, dacă organismul dvs. reacționează diferit în această perioadă. De exemplu, în cazul în care aveți schimbări bruște de temperatură, tensiune arterială, procedura poate fi efectuată cu succes. Chiar dacă în timpul procesului de vindecare apar mici defecte, acestea pot fi remediate prin ședința de corecție. În practica noastră nu am avut niciun incident cu rezultate nereușite în urma machiajului semipermanent realizat în timpul menstruației.
Vom demonstra că este posibil micropigmentarea în timpul menstruației
Stimate doamne! Dacă aveți anumite întrebări sau îndoieli în ce privește machiajul semipermanent, cel mai bine este să vă adresați unui artist tatuator profesional care vă va oferi răspunsuri clare. Pe internet circulă o mulțime de informații eronate sau depășite care generează mituri, temeri și concepții greșite.
În cazul în care doriți să deveniți mai frumoasă, să vă faceți un tatuaj într-o anumită zi, nimic nu ar trebui să vă împiedice. Procedura de micropigmentare este posibilă în timpul menstruației. Nu vă temeți de consecințele negative. Și nu uitați că orice defect poate fi întotdeauna remediat prin ședința de corecție.