Micropigmentarea buzelor vă oferă avantaje uimitoare. Cu ajutorul acestei proceduri aparent necomplicate, puteți obține rezultate impresionante: corectarea formei buzelor, accentuarea conturului, reînnoirea culorii pielii și conferirea unor nuanțe noi și proaspete. Însă, uneori, s-ar putea ca micropigmentarea buzelor să nu fie suficientă și ar trebui să mai recurgeți la o procedură – mărirea buzelor cu acid hialuronic. Este un serviciu solicitat și apreciat pentru că dă rezultate bune: buzele devin pline și voluminoase. Dar se admite efectuarea procedurii de micropigmentare buze după mărirea acestora? Este posibil să se combine aceste două proceduri? Aceste aspecte vor fi analizate în articolul nostru.
Ce este mai eficient: procedura micropigmentare buze sau mărire buze?
Este imposibil de afirmat cu certitudine ce este mai avantajos: micropigmentarea buzelor sau folosirea produselor de umplere. De fapt, acestea sunt două proceduri separate cu principii de efectuare distincte și rezultate complet diferite.
Micropigmentarea buzelor: principiul de efectuare, avantaje și dezavantaje
În procesul de micropigmentare buze, masterul injectează pigmentul în straturile superioare ale pielii pe toată zona. În dependență de tehnica aleasă, se obțin diverse rezultate. Buzele pot să arate mai voluminoase prin crearea unui contur nou, mai atrăgătoare datorită nuanței alese sau mai naturale și cu o formă corectă prin prelucrarea asimetriei.
Dar micropigmentarea buzelor se face doar la nivelul suprafeței buzelor. Adică, chiar dacă tehnica are ca scop de a reda volum, buzele vor părea mai voluminoase doar vizual, dar nu și fizic. O astfel de opțiune se potrivește doar celor ce doresc doar puțin să-și mărească buzele cu ajutorul conturului sau prin tranziții de nuanțe. În celelalte cazuri, micropigmentarea buzelor nu va soluționa problema în mod semnificativ.
Totuși, micropigmentarea are o serie de avantaje deosebit de prețioase:
- Efectul durează cel puțin 1,5-2 ani. În funcție de caracteristicile organismului, acesta poate rămâne vizibil pentru o perioadă de 3 ani;
- Se poate camufla în mod eficient orice imperfecțiune din zona tatuajului. De exemplu, cicatrici post-acnee și alte leziuni fizice vizibile ale pielii;
- Poate să ascundă vizual asimetria ușoară a buzelor, să ridice colțurile coborâte, să evidențieze mult mai bine conturul și chiar să-l modeleze;
- Nuanța selectată rezistă o perioadă îndelungată de timp, dispărând treptat. În timp, culoarea se estompează puțin câte puțin. Însa se întâmplă atât de lin încât este imposibil de observat;
- Corecția poate fi efectuată oricând sau chiar deloc și puteți fi satisfăcuți de rezultatul obținut, doar după o singură ședință timp de mai mulți ani;
- De obicei, nu apar efecte adverse. Printr-o îngrijire corespunzătoare a tatuajului, pielea se vindecă în decurs de 5-10 zile de la procedură, după care este necesar încă 2-3 săptămâni pentru ca pigmentul să se fixeze. Însă nu apare nicio inflamație, durere sau înroșire a pielii.
Procedura în sine nu prezintă dezavantaje. Există doar anumite contraindicații. De exemplu, diabetul zaharat insulino-dependent, coagularea slabă a sângelui, epilepsia, cancerul și bolile inflamatorii. Contraindicațiile relative pot fi sarcina și alăptarea.
Mărirea buzelor cu acid hialuronic: principiul de efectuare, aspecte pro și contra
Procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic presupune injectarea soluției sub piele. În momentul în care acidul hialuronic, ajunge sub piele, buzele devin mult mai voluminoase. Aceasta este, de fapt, principala diferență dintre procedura respectivă și micropigmentare. Dacă tatuajul acționează la nivelul suprafeței buzelor, atunci acidul hialuronic conferă volum acestora.
Avantaje:
- Acidul hialuronic redă volum vizibil buzelor. Astfel, se poate prelucra doar o singură zonă, eliminând problema. De exemplu, buză superioară sau inferioară subțire, asimetrie foarte evidentă etc;
- Augmentarea oferă buzelor un aspect seducător și atrăgător. Volumul poate fi de orice dimensiune;
- Procedura nu durează mai mult de 1 oră;
- Nu provoacă reacții alergice și se absoarbe foarte bine de către organism.
Dezavantaje:
- Efectul nu durează mai mult de 1 an. În cele mai multe cazuri, repetarea procedurii este necesară după 6 luni;
- Procedura poate fi destul de dureroasă, deși se administrează analgezice;
- Pot apărea inflamații și hematoame în punctele de injectare a filerului.
Pot fi combinate procedurile și când este necesar?
Mărirea și micropigmentarea buzelor pot fi combinate, însă trebuie efectuate într-o anumită succesiune. Motivul combinării poate fi prezența unei asimetrii pronunțate, buze subțiri, piele palidă sau cianoza pielii, margini estompate sau pur și simplu dorința de a avea buze voluminoase și frumos vopsite pe termen lung.
Ce se recomandă mai întâi: procedura micropigmentare buze sau mărire buze?
De fapt, nu există interdicții categorice privind succesiunea procedurilor. Trebuie să acționați în funcție de situația și necesitățile individuale. Însă, de cele mai multe ori, artiștii tatuatori și cosmeticienii recomandă mai întâi aplicarea machiajului permanent, iar apoi mărirea buzelor. Iată care sunt unele motive:
Micropigmentarea buzelor este o muncă minuțioasă. Masterul desenează conturul cu cea mai mare precizie pentru a realiza margini fine și perfecte;
Efectul tatuajului durează mult mai mult decât cel de mărire a buzelor. În cazul în care mărirea buzelor se efectuează înainte de micropigmentare, odată ce acidul hialuronic s-a absorbit și volumul a dispărut, poate apărea o asimetrie foarte vizibilă.
Însă, dacă decideți să efectuați mai întâi micropigmentarea buzelor, iar apoi procedura de augmentare, e bine să rețineți câteva detalii:
- Mărirea buzelor cu acid hialuronic duce la întinderea pielii. Dacă procedura se efectuează după micropigmentare, este posibil ca nuanța buzelor să devină mai deschisă;
- În urma măririi buzelor, conturul natural al acestora devine mai invizibil. Acest lucru este valabil mai ales dacă tatuajul a fost făcut anterior într-o tehnică fără contur. Cel mai probabil va fi necesară efectuarea unei corecții.
Micropigmentarea buzelor conține un avantaj foarte important – aproape toate imperfecțiunile pot fi remediate prin ședința de corecție. Adică, dacă rezultatul tatuajului se modifică după ce efectul de mărire a buzelor a dispărut, acesta poate fi corectat oricând.
În ce situații este suficient doar machiajul semipermanent buze?
Puteți renunța la mărirea buzelor cu acid hialuronic dacă:
- Volumul buzelor este complet satisfăcător;
- Aveți o mică asimetrie care poate fi modificată vizual;
- Doriți să adăugați culoare buzelor, să le redați mai multă strălucire sau pur și simplu să le conferiți o nuanță proaspătă;
- Este necesar să camuflați imperfecțiunile. Prin augmentarea buzelor nu se va reuși realizarea acestui aspect. Dimpotrivă, procedura va face ca defectele să fie mai evidente;
- Doriți să obțineți un efect superb și de lungă durată de buzele colorate, fără a folosi make-up.
Tratament cu Botox și micropigmentare sprâncene: ce este și de ce?
De obicei, pentru mărirea buzelor se apelează la materiale de umplere. Botoxul este rar folosit în acest scop. Acesta este recomandat mult mai frecvent pentru atenuarea ridurilor de expresie. Deci, dacă folosiți Botox pentru a netezi ridurile verticale dintre sprâncene sau din zona respectivă, dar intenționați să efectuați un tatuaj, trebuie să fiți precauți.
Cosmetologii recomandă mai întâi procedura de micropigmentare și apoi injectarea de toxină botulinică, după ce pielea s-a vindecat, iar pigmentul s-a fixat complet. Această succesiune este considerată cea mai eficientă, deoarece, după ședința de micropigmentare, forma și imperfecțiunile vizibile vor putea fi corectate.
Însă, dacă din unele motive, s-a decis aplicarea botoxului înainte de procedura de micropigmentare sprâncene, este necesar să se aștepte 2-3 săptămâni după ședință, până la adaptarea completă a preparatului asupra țesuturilor musculare și crearea rezultatului final al acțiunii acestuia.
Consultați specialiștii atunci când combinați procedurile
Succesiunea de combinare a acestor două tipuri de proceduri este foarte individuală. De aceea, înainte de a le efectua, discutați ordinea de realizare cu artistul tatuator și cu cosmeticianul care va injecta toxina botulinică.
Rețineți că calitatea ambelor proceduri depinde în primul rând de nivelul de pregătire al specialiștilor. Așadar, nu economisiți pe proceduri și încredințați-vă frumusețea în mâinile masterilor profesionali.