Microblading, micropigmentare sau sprancene pudrate – ce este mai eficient și care este diferența

587

Majoritatea femeilor din prezent se confruntă cu o provocare dificilă: crearea unui machiaj perfect al sprâncenelor care necesită mult timp și produse cosmetice. Din fericire, însă, fiecărei femei i se oferă posibilitatea de a reduce semnificativ timpul petrecut în fața oglinzii, folosind tehnica microblading. Aceasta este o procedură de micropigmentare destul de populară care a captat atenția femeilor din întreaga lume. Pentru prima dată, microbladingul a apărut în Orientul Îndepărtat, iar în România a devenit cunoscut recent – acum 5 ani despre acest tip de machiaj semipermanent nu se cunoștea nimic.

Astăzi, printre serviciile de micropigmentare sprâncene, se numără și microbladingul. Studioul nostru de machiaj semipermanent a preluat imediat acest trend și suntem acum unul dintre cei mai importanți prestatori de servicii de microblading și diverse tehnici de micropigmentare. De aceea, în acest articol vom prezenta informații detaliate despre diferența dintre procedura de microblading și alte tehnici de machiaj semipermanent.

Care este diferența dintre microblading și tatuajul clasic al sprâncenelor

La prima vedere, diferența dintre microblading și tatuajul clasic nu este vizibilă. Într-adevăr, procesul de realizare al procedurii este foarte asemănător. Pentru început, esteticianul elaborează schema sprâncenelor, selectează culoarea acestuia, aplică anestezicul, și apoi efectuează procedura prin injectarea pigmentului sub piele. Astfel, se obține o formă conturată a sprâncenelor în culoarea și forma aleasă de clientă. Procesul de vindecare și recuperare al pielii este, de asemenea, identic. În perioada de recuperare apar cruste, culoarea se schimbă și devine mai deschisă. În cazul ambelor tipuri de tatuaje, se recomandă corecția la cel mult 4-5 săptămâni de la prima ședință.

Din moment ce ați înțeles specificul ambelor tipuri de machiaj semipermanent, este evident că microbladingul constituie o alternativă modernă la tatuajul clasic. Iar diferențele sunt destul de semnificative.

Important! Nu căutați informații despre diferențele dintre micropigmentare și microblading! Orice informație pe acest subiect vă poate induce în eroare. Micropigmentarea este denumirea uzuală a acestui trend, iar microbladingul este una dintre tehnicile sale.

Tehnica de aplicare a pigmentului

Principala diferență dintre cele două proceduri ține de tehnica de injectare a pigmentului. În cazul tatuajului clasic se utilizează un aparat cu vibrații și un ac, care pătrunde în piele pentru a introduce pigmentul. Acesta se distribuie haotic sub piele și se fixează în mod neuniform, în funcție de percepția individuală a organismului asupra pigmentului. De altfel, dacă nu se efectuează corecția, după un timp pigmentul devine mai deschis și poate avea nuanțe absolut surprinzătoare: de la gri și albastru la roșu, în funcție de calitatea pigmentului.

Tehnica de microblading se realizează cu ajutorul unui dispozitiv de manipulare, un mâner special cu ace interschimbabile, care seamănă cu o lamă (apropo, termenul microblading din limba engleză înseamnă „lamă mică”). Cu ajutorul dispozitivului de manipulare, masterul execută manual mici incizii în formă de fire de păr, care apoi sunt acoperite cu pigment. Astfel, pigmentul este introdus sub o anumită formă și se fixează.

Această diferență de aplicare a pigmentului generează un rezultat distinct. Prin tatuajul sprâncenelor, se creează un contur uniform colorat. În timp ce prin microblading se redă un aspect mult mai natural. Artistul tatuator trasează firele de păr sub un aspect identic cu cel natural. Sprâncenele devin arcuite în mod natural, cu formă și margini bine conturate. O astfel de tehnică de machiaj semipermanent va fi pe placul femeilor care iubesc machiajul strălucitor și expresiv.

Merită de menționat că diferența dintre tatuaj și microblading este evidentă atunci când se alege cea de-a doua tehnică. Microbladingul se efectuează în două tehnici: europeană și orientală. Tehnica europeană presupune crearea firelor de păr la aceeași lungime, grosime, direcție. Sprâncenele capătă o formă și o definire absolut uniformă care, de multe ori, arată foarte nefiresc. Această tehnică poate fi utilizată atunci când este necesară o corecție parțială a arcului sprâncenelor sau pentru a umple un mic gol cu fire de păr.

Tehnica orientală permite crearea unui contur natural al sprâncenelor cu fire de păr de diferite lungimi, grosimi și direcții. Această procedură necesită mai mult timp, în schimb se obține o sprânceană cu un aspect cât mai natural.

Diferențele dintre tehnicile de microblading permit alegerea celei mai potrivite opțiuni pentru tipul și aspectul fiecărei persoane.

Tipul și adâncimea de inserție a pigmentului

În cazul procedurii de micropigmentare, pigmentul este introdus doar în straturile superioare ale pielii. Iată de ce acesta nu preia o altă nuanță și în timp este eliminat în mod corespunzător de către organism. În cazul tatuajului, pigmentul este injectat mult mai adânc. Din acest motiv, efectul tatuajului durează mai mult de 2-3 ani. Totodată, există riscul ca efectul să se estompeze, să se deformeze și să își schimbe culoarea.

Există, de asemenea, o diferență semnificativă în ce privește agentul de colorare. Pigmenții pentru tatuaj și micropigmentare au compoziții diferite. Pigmenții folosiți pentru micropigmentare sunt pe bază naturală cu minerale și alge. De exemplu, pentru tehnica fir cu fir, microblading și tatuaj se folosesc pigmenți cu o textură mai fluidă. În schimb, pentru sprâncenele efect pudrat, pigmenți cu textură densă. Intensitatea culorii și aspectul general al micropigmentării depinde de acest factor.

Durata efectului și procesul de vindecare

Cu cât pigmentul este injectat mai adânc, cu atât procesul de reabilitare și recuperare al pielii este mai lung și mai dureros. În urma procedurii de tatuaj, care este considerată a fi cea mai traumatizantă, se formează cruste aspre după eliminarea lichidului limfatic. Apare o inflamație puternică, care poate fi însoțită de senzații destul de dureroase. Astfel, procesul de vindecare poate dura câteva săptămâni.

În cazul microbladingului, ca tehnică mai puțin traumatizantă a micropigmentării, de asemenea, apar cruste. Însă acestea pot acoperi doar parțial pielea. De fapt, procesul de vindecare implică descuamarea. Apariția inflamației este minimă și dispare după 1-2 zile. Perioada de recuperare nu durează mai mult de 5 zile.

Există, de asemenea, o diferență în ceea ce privește durata rezultatului tatuajului și a microbladingului. Efectul tatuajului este mult mai durabil și poate rezista mai bine de 4 ani, datorită injectării în adâncime a pigmentului. Însă, în timp pigmentul nu se menține, ci se estompează. Tatuajul poate fi îndepărtat doar cu ajutorul unui laser sau al unui dispozitiv special de îndepărtare. Pe de altă parte, în cazul microbladingului procedura poate fi repetată după 1,5-2 ani. Pigmentul se absoarbe treptat și devine invizibil.

Care este diferența dintre microblading și tehnica sprancene efect pudrat

Tehnica sprancene efect pudrat (pixel, umbrire, nano acoperire) este un know-how în domeniul micropigmentării. Procedura dată câștigă popularitate și este deja practicată de o serie de studiouri și artiști tatuatori. Fiind o variație a micropigmentării, sprâncenele pudrate și microbladingul, de asemenea, posedă diferențe semnificative.

Diferențe în efectuarea tehnicii

Tehnica sprâncene pudrat implică utilizarea unui aparat special cu vibrații. Cu ajutorul acestui aparat, pigmentul este distribuit sub straturile superioare ale pielii, fără a crea o umplere continuă (ca în cazul tatuajului) și o formă definită a sprâncenelor. Prin intermediul acoperirii nano, se realizează un efect de sprâncene vopsite. Pigmentul se fixează foarte lin, redând un aspect de umbrire fină și moale a sprâncenelor.

Diferențe privind efectul

Cu ajutorul microbladingului, se creează un efect de creștere a firelor de păr. Această tehnică de micropigmentare se potrivește ideal în cazul în care sprâncenele sunt foarte rare sau poate dintr-un anumit motiv au încetat să mai crească, sau au început să cadă. În acest caz, microbladingul devine o opțiune oportună, mai ales dacă doriți să vă modelați sprâncenele în așa fel pentru a asigura un aspect cât mai natural, redându-le volumul necesar.

Tehnica sprancene powder poate fi o alternativă bună în soluționarea problemei, camuflând căderea firelor de păr sau lipsa acestora. Astfel, va accentua sprâncenele, dându-le formă și expresivitate în culoare. Pigmentul este injectat sub piele în zona sprâncenelor, iar tehnica de microblading implică trasarea acestora.

Din punct de vedere al procesului și perioadei de vindecare, totul este identic. Atât în cazul sprâncenelor pudrate, cât și al microbladingului, pigmentul este injectat doar în straturile superioare ale pielii.

Fiecare domnișoară poate să decidă personal ce este mai bine pentru ea însăși: microblading sau sprâncene powder. După principiul de efectuare aceste tehnici de micropigmentare sunt diferite. Totuși, majoritatea artiștilor tatuatori adesea combină metodele, modelând în așa fel, ca sprâncenele să arate destul de estetic și cât mai natural posibil. Alegerea tehnicii de micropigmentare va depinde de densitatea sprâncenelor, de tipul facial și aspectul fizic și, bineînțeles, de preferințele personale ale femeii. De obicei, studiourile profesionale de machiaj semipermanent (inclusiv studioul nostru) oferă consultație detaliată pentru a găsi varianta optimă.

Care este diferența dintre microblading și tehnica hybrid

Odată cu apariția noilor tehnici de micropigmentare a sprâncenelor, care desigur au propriile avantaje și dezavantaje, artiștii tatuatori nu s-au oprit, ci au avansat în acest domeniu. Astăzi, doamnelor frumoase li se oferă tehnica hybrid de micropigmentare. Așa după cum reiese din denumirea tehnicii, în realizarea acesteia sunt folosite mai multe metode simultan.

Tehnica hybrid, de asemenea, poate fi numită 3D și 6D. În esență, unica deosebire constă în saturația și accentuarea sprâncenelor. Tehnica respectivă include atât microbladingul, cât și sprâncenele powder. În cazul dat, microbladingul constituie adesea modelul de bază al tatuajului, iar metoda de umbrire a pigmentului printre firele de păr este selectată în funcție de preferința fiecăruia. De fapt, corelația dintre cele două tehnici se stabilește de master și de client, de regulă, înainte de ședință și se bazează pe mai mulți factori.

Diferența dintre microblading și tehnica hybrid este evidentă. Aceasta constă în efectul pe care îl produce. Dacă în cazul microbladingului, printre firele de păr trasate a sprâncenelor rămân spații goale, atunci tehnica hybrid acoperă aceste goluri, prin crearea volumului. Ca rezultat, se obține efectul de sprâncene vopsite.

Această metodă poate fi o opțiune ideală pentru cei care:

  • Doresc să adauge volum sprâncenelor:
  • Intenționează să corecteze forma, curbura;
  • Doresc să camufleze imperfecțiunile, să redea sprâncenelor un aspect cât mai natural posibil.

Tehnica hybrid conferă sprâncenelor un aspect estetic și mai multă naturalețe. Dacă vă adresați unui profesionist și totul se realizează perfect, atunci, chiar și fiind privite de aproape, va fi dificil de sesizat că sprâncenele obținute sunt doar efectul micropigmentării. Tehnica hybrid este foarte populară în prezent și este cea mai solicitată în București și în studioul nostru de machiaj semipermanent.

Ce este mai eficient: microblading sau alte tehnici de micropigmentare sprancene

Alegerea unei anumite tehnici de micropigmentare este individuală. Aceasta depinde direct de aspectul sprâncenelor: densitatea, forma, culoarea și preferințele personale.

Dacă aveți sprâncenele rare și există spații cu goluri sau dacă vrei să modelați o formă clară sau să o corectați, atunci microbladingul este varianta cea mai bună. Tehnica respectivă vă permite să acoperiți spațiile goale din zona sprâncenelor. În plus, faptul că unele fire de păr fusese create prin machiajul semipermanent, practic va fi de neobservat. La dorința de a obține un efect de sprâncene vopsite, tehnica powder poate deveni o alegere excelentă. Cu ajutorul acesteia se realizează o tranziție fină și intermediară a nuanței culorii, accentuând sprâncenele. Aceasta este o modalitate optimă dacă doriți să uitați de sprâncene prea deschise sau decolorate. Tehnica hybrid este o alternativă în cazul în care vă doriți mult să aveți sprâncene conturate și luminoase, să le accentuați forma și să le redați un aspect cât mai fresh.

Sugestie! Înainte de a vă hotărî ce tehnică să alegeți, puteți citi informațiile și recenziile privind fiecare și neapărat apelați la consultația masterului. Veți putea afla despre avantajele și dezavantajele tehnicilor și veți primi recomandări și ajutorul necesar pentru a selecta tehnica de micropigmentare în funcție de aspectul și preferințele dvs.

Ce au în comun toate tehnicile de micropigmentare sprâncene?

Nu contează tipul machiajului semipermanent pe care îl veți alege. În orice caz, veți putea beneficia de avantaje importante, pe care le conțin toate tehnicile:

  • Stabilitatea culorii și claritatea formei timp de 1-2 ani;
  • Economisirea timpului pentru micropigmentare și a banilor pentru produse cosmetice;
  • Evitarea reacțiilor alergice care pot fi cauzate prin folosirea produselor cosmetice de proastă calitate;
  • Nu există restricții legate de vârstă;
  • Beneficiați de un aspect îngrijit și un look elegant în orice situație.

Microbladingul și alte tehnici de micropigmentare arată fermecător și elegant. Este un trend în industria frumuseții, la care apelează femeile de toate vârstele. Și nu e de mirare, pentru că machiajul semipermanent este convenabil, avantajos și, cel mai important, deosebit de frumos.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor