Cât durează vindecarea sprâncenelor după microblading? Prezentare detaliată a etapelor de recuperare a pielii după procedură

2243

Micropigmentarea sprâncenelor este populară nu doar pentru că este în trend. Înainte de toate, este un serviciu convenabil și practic. În doar 1,5-2 ore de muncă asupra sprâncenelor, se pot obține mai multe beneficii printr-o singură procedură – economisirea timpului pentru machiajul zilnic al sprâncenelor, precum și camuflarea acelor imperfecțiuni neplăcute care provoacă jenă și disconfort și eliberarea de iritații și descuamări cauzate de produsele cosmetice decorative pentru o perioadă lungă de timp.

Printre numeroasele tehnici existente de micropigmentare a sprâncenelor, microbladingul a fost și rămâne foarte solicitat. Mulți sunt deja familiarizați cu tehnica respectivă, însă subiectul vindecării pielii, din cauza specificului efectuării acesteia, rămâne în suspans. În acest articol, vom prezenta în detaliu cât timp este suficient pentru vindecarea sprâncenelor după microblading și ce nu se recomandă să faceți în timpul perioadei de recuperare a pielii.

Pentru cei care încă nu cunosc. Ce include serviciul de microblading?

Procedura de microblading presupune lucrul manual al masterului care folosește un dispozitiv cu o microlamă pentru a face incizii sub forma firelor de păr. Apoi pigmentul se injectează în micile incizii, imitând astfel firele de păr naturale. Anterior am descris despre această tehnică, puteți citi aici.

Microbladingul solicită profesionalism și o îndemânare cu iscusință a mâinii. Este important să se determine tipul de piele (această tehnică nu se recomandă pentru tipurile de piele grasă sau mixtă), adâncimea inciziei și distanța dintre firele de păr. De acești factori depinde în mod direct procesul de vindecare și regenerare a pielii, precum și rezultatul ulterior. Până și o mică greșeală comisă de tehnician poate provoca probleme mari: întinderea pigmentului sau modificarea acestuia în roșu, cicatrici greu de acoperit, forma deformată a sprâncenelor etc. Așadar, pentru a obține rezultate bune cu un efect superb și de lungă durată, în primul rând, nu economisiți bani pentru serviciile masterului și adresați-vă la profesioniști.

Este dureroasă procedura de microblading?

Procedura de microblading este relativ dureroasă (mai dureroasă decât sprâncenele powder). Deși inciziile sunt făcute superficial, afectând doar straturile superioare ale pielii, traumatizarea acesteia este semnificativă. Din acest motiv, folosirea anestezicelor este obligatorie. Este esențial să aplicați geluri anestezice în două etape: înainte și în timpul procedurii. Astfel, senzațiile de durere vor fi reduse.

Ținând cont de faptul că folosirea anestezicelor este obligatorie, microbladingul nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează. În cazul în care acestea doresc să-și modeleze sprâncenele, cel mai bine este să opteze pentru sprâncene pudrate. Această tehnică implică un disconfort minim și, în multe cazuri, este efectuată fără anestezice.

Senzațiile de durere sunt un subiect destul de subiectiv. Aceasta depinde în mare măsură de pragul de durere al persoanei. În cazul unora, procedura este mai dureroasă decât în cazul altora. Indiferent de situație, anestezicele vor acționa, reducând durerea la minim.

Cum arată sprâncenele după procedura de microblading?

În timp ce părăsiți salonul de machiaj semipermanent veți observa că sprâncenele vă sunt de culoare foarte închisă, mai închise decât v-ați așteptat. Dar nu există niciun motiv de îngrijorare, întrucât acesta este un proces normal.

Pigmentul este introdus sub straturile superioare ale pielii în micile incizii, astfel încât culoarea acestuia este mult mai închisă. Cu timpul, pe măsură ce se absoarbe și se depune, culoarea se va stabiliza, va deveni mai deschisă și va fi exact așa cum vă doriți. Totuși, în perioada primelor câteva zile, sprâncenele vor fi întunecate.

De aceea, este recomandabil să evitați microbladingul în ajunul unor evenimente importante. Dacă aveți planificat un eveniment, este bine să vă faceți microblading cu 5-10 zile înainte de acesta. In acest interval de timp, pigmentul se va depune mai mult, iar sprâncenele vor deveni mai deschise. De asemenea, nu uitați că în primele câteva zile, din inciziile deschise, se secretă limfa, astfel încât combinarea evenimentului cu supravegherea continuă a sprâncenelor vă va crea, cel puțin, disconfort.

Cât durează vindecarea sprâncenelor după microblading?

Procesul de regenerare a pielii și de absorbție a pigmentului necesită 28 de zile. În această perioadă, culoarea pigmentului se modifică, devenind mai deschisă. În mod ideal, nuanța pigmentului va fi de 60-70 %, însă acest aspect este individual. Uneori se poate depune în jur de 20%, iar alteori nu se va fixa deloc. Totul depinde de organismul fiecăruia și de modul în care percepe pigmentul, care este o substanță străină pentru acesta.


Pregătirea pentru procedură, precum și calitatea îngrijirii post-procedură sunt extrem de importante. Puteți citi mai multe informații despre îngrijire aici și despre pregătire aici. De asemenea, este important să urmați recomandările masterului, deoarece acesta poate identifica tipul de piele și va recomanda măsuri concrete pentru asigurarea vindecării cât mai rapide a sprâncenelor.

Încercați să urmați toate recomandările privind pregătirea pentru procedură și îngrijirea pielii post-procedură și astfel vă veți asigura că pielea se va reface complet și că pigmentul va da nuanța potrivită în doar 28 de zile.

Procesul de vindecare a sprâncenelor după microblading: etapele principale

Deci, la ce vă puteți aștepta după procedură? În continuare vom descrie despre vindecarea sprâncenelor după microblading pe zile.

Ziua a 1-a

Cu siguranță, veți fi îngrijorați din moment ce ați intrat în studioul de machiaj semipermanent cu sprâncene inestetice, însă după procedură ați ieșit cu sprâncene întunecate, dense, care imediat atrag atenția tuturor. Sprâncenele au un aspect bine conturat și poate fi prezentă o ușoară înroșire, care va dispărea peste câteva ore. Deocamdată, nu se simte nicio durere cauzată de traumatizarea pielii, deoarece anestezicul acționează. Însă puteți deja observa că se elimină lichidul limfatic, care trebuie îndepărtat folosind dischete de bumbac și clorhexidină.

Ziua a 2-a

În ziua următoare este posibil să apară senzații de durere, deoarece acțiunea efectului anestezic deja a trecut, iar pe fața sunt zone cu tăieturi deschise. Posibil, chiar să aveți temeri de a nu vă mișca sprâncenele sau să strănutați, deoarece pielea este subțire și vulnerabilă. Lichidul limfatic continuă să se elimine și este necesar ușor să fie îndepărtat. Sprâncenele continuă a fi de nuanță întunecată, saturată și strălucitoare.

Ziua a 3-5-a

Sprâncenele își pot modifica aspectul, devenind vizual mai dense. Pigmentul începe să se absoarbe, se fixează culoarea și pot apărea cruste. Posibil veți dori să scăpați de ele, dar categoric nu se admite acest lucru. Având în vedere, că odată cu crustele pe care doriți să le îndepărtați manual, s-ar putea să deteriorați pielea, iar aceasta va afecta pigmentul și aspectul final.

Rețineți, dacă doriți să obțineți un aspect al sprâncenelor similar cu cel de după microblading, dar să efectuați o procedură mai delicată, este mai bine să recurgeți la tehnica fir cu fir. Principiul de efectuare constă în desenarea firelor, dar nu cu un manipulator, ci cu un aparat clasic de micropigmentare. Efectul este similar cu cel al microbladingului, însă vindecarea pielii este mult mai rapidă.

Ziua a 6-10-a

În această perioadă, crustele se usucă treptat și se desprind singure, și pot apărea senzații de mâncărime. Nu se permite frecarea sprâncenelor, întrucât pielea este încă subțire și poate fi ușor deteriorată sau supusă infectării. Culoarea sprâncenelor începe să se schimbe. Pigmentul se depune treptat, iar sprâncenele pot avea o nuanță neuniformă, pot fi parțial mai deschise sau mai închise.

Ziua a 11-21-a

Pruritul dispare și pielea se vindecă. La sfârșitul celei de-a treia săptămâni de la procedură, pielea este complet vindecată, dar procesul de depunere a pigmentului este încă în derulare. Nu vă grăbiți să faceți concluzii pripite cu privire la rezultatul final. Mai aveți încă o săptămână la dispoziție în care se pot produce unele schimbări. În general, însă, aspectul microbladingului oferă deja o imagine despre cum va arăta după o lună.

După o lună

Pielea s-a vindecat, crustele și mâncărimea au dispărut, iar pigmentul s-a depus complet. Deja s-a format rezultatul final al micropigmentării sprâncenelor. Acum se poate observa orice imperfecțiune a sprâncenelor, în caz de există, și înțelegi care va fi culoarea sprâncenelor în următorii ani. La această etapă, sarcina este de a vă efectua corecția.

De ce este important retușul?

Este rezonabil să precizăm de la început că retușul este benevol. Nimeni nu vă va obliga să o faceți. Dacă considerați că sprâncenele arată superb după prima ședință și pielea s-a vindecat complet și sunteți absolut satisfăcuți de rezultatul final, atunci puteți renunța la retuș. De asemenea, puteți decide să nu apelați la retușul sprâncenelor chiar înainte de a vizita studioul pentru ședința inițială de microblading. În acest caz, va trebui să anunțați masterul, pentru ca acesta să aleagă o nuanță mai intensă de pigment pentru a prelungi efectul.
Însă retușul este esențial. Și aceasta din două motive:

  1. Îmbunătățește forma și culoarea sprâncenelor. Este imposibil de anticipat cum vor arăta sprâncenele după ședința inițială de microblading. Pot apărea spații libere, culoarea poate deveni imperceptibilă, iar forma sprâncenelor poate fi denaturată. Totul este individual. Retușul va corecta complet imperfecțiunile, va satura sprâncenele cu nuanță și le va reda forma corectă.
  2. Prelungește durata efectului. Prin introducerea repetată a pigmentului, sprâncenele devin mai întunecate. Aceasta încetinește procesul de absorbție a pigmentului, ceea ce, la rândul său, prelungește efectul micropigmentării.
  3. Puteți efectua corecția oricând doriți. De fapt, masterii recomandă efectuarea retușului la o lună de la procedura inițială. Este posibil să repetați procedura peste șase luni, peste un an sau după un alt interval de timp. Puteți alege în funcție de aspectul sprâncenelor și de preferințele personale.

Cum arată sprâncenele vindecate după microblading?

În continuare, ca exemplu, vă vom prezenta fotografii cu sprâncene vindecate după microblading. Rezultate extraordinare, nu-i așa?

Reamintim că efectul și durata acestuia depind în mod direct de profesionalismul masterului. Microbladingul este o procedură complicată. Așa că nu faceți economii pe frumusețea dvs, însă aveți încredere în masterii cu experiență.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor