Când este mai potrivit de efectuat micropigmentarea: vara sau iarna?

1006

Beneficiile micropigmentării sunt cunoscute oricărei femei care dorește zilnic să arate bine aranjată și să dedice cât mai puțin timp machiajului. Aceasta este valabil îndeosebi în perioada vacanțelor, când își doresc să se relaxeze, să uite de tot și să renunțe la trusa de machiaj pentru a arăta atrăgătoare. Tocmai din acest motiv, majoritatea femeilor se întreabă: „Care este cel mai potrivit moment pentru micropigmentare? Vara sau iarna?”. În acest articol, vom explica în detaliu când este cel mai bine de efectuat machiajul semipermanent.

Micropigmentarea – o procedură potrivită pentru toate anotimpurile

Practic, machiajul semipermanent poate fi realizat vara și iarna, în orice moment al anului și indiferent de condițiile meteorologice. Nu există absolut nicio restricție, iar totul depinde de preferințele și confortul clientului. Sprâncenele powder sau micropigmentarea pleoapelor (ochi) vor arăta la fel de superb, chiar dacă procedura va fi realizată vara, la temperaturi de 40 de grade sau iarna, la temperaturi scăzute de 30 de grade. Singura deosebire este că fiecare perioadă a anului are anumite cerințe de îngrijire a zonei pielii în care a fost efectuată micropigmentarea. De asemenea, vara și iarna au propriile avantaje și dezavantaje pentru perioada de vindecare și recuperare a pielii.

Micropigmentarea în timpul verii: aspecte pro, contra și mod de îngrijire

Serviciul de micropigmentare sprâncene pe timp de vară este fără îndoială cel mai solicitat în rândul femeilor. De fapt, înainte de a petrece vacanța la mare, fiecare femeie vrea să se aranjeze pentru a arăta cât mai frumoasă pe plajă. Bineînțeles, stând pe plajă sub soarele arzător, scăldându-vă în apa rece a mării sau a piscinei, nu veți avea chef să vă machiați sprâncenele încontinuu. Prin urmare, în această situație, micropigmentarea devine soluția ideală.

Însă, mai întâi de a recurge la micropigmentare înainte de concediu, rețineți câteva reguli:

  • Perioada de recuperare a pielii după machiajul semipermanent este de aproximativ 2-3 săptămâni. Nu mergeți la solar și nu faceți plajă sub razele directe ale soarelui în acest interval. Din acest motiv, cel mai potrivit este să vă faceți sprâncene pudrate, microblading sau micropigmentare buze, ochi cu o lună înainte de vacanță. Se permite înotul în piscină atât timp cât zona tatuată nu va fi umezită;
  • Pe măsură ce pielea se vindecă, se pot forma cruste sau descuamări și pot apărea senzații ușoare de mâncărime. Aceasta poate crea disconfort și afecta atmosfera de vacanță. Excepție este tehnica sprâncene powder, întrucât întregul disconfort este redus la minimum și procesul de vindecare decurge bine, astfel încât vacanța nu va fi anulată;
  • În perioada de regenerare, pielea este sensibilă, așa că nu permiteți ca nisipul, transpirația, praful și murdăria să pătrundă pe zona tratată;
  • Concluzie: faceți-vă machiajul permanent cu 1-2 săptămâni înainte de a pleca în vacanță, astfel pielea va reuși să se vindece, rezultatul procedurii se va putea manifesta și vă veți putea simți încrezătoare și atrăgătoare.

Reamintim că adesea după ședința inițială de machiaj semipermanent este necesară corecția (în special după microblading, micropigmentarea buzelor). Aceasta se efectuează la o lună după micropigmentare și apoi pielea va avea nevoie de timp pentru recuperare. Prin urmare, trebuie să țineți cont de acest aspect. Puteți să vă efectuați machiajul semipermanent cu 2 luni înainte de vacanța la mare, apoi retușul la prețul de 50% din costul machiajului semipermanent și să vă lăsați pielea să se vindece sau puteți face corecția după vacanță, sau să renunțați la aceasta dacă rezultatul obținut la prima ședință vă convine.

Avantajele micropigmentării în timpul verii

Principalul avantaj al micropigmentării în timpul sezonului cald e că asigură durabilitate. Orice femeie care folosește produse de make-up știe cât de dificil este ca machiajul să se mențină în timpul zilei pe vreme de caniculă. Machiajul curge și creează disconfort. Prin urmare, este necesar vopsirea permanentă a buzelor, a pleoapelor sau a sprâncenelor. Micropigmentarea elimină această necesitate. În plus, rezistența machiajului semipermanent vă permite să arătați îngrijită în orice situație, inclusiv în vacanțe. Puteți să înotați în mare, să faceți plajă, să vă relaxați și să vă distrați toată noaptea fără a vă face griji cu privire la starea machiajului.

Dezavantaje

Din nefericire, micopigmentarea în timpul verii are însă și dezavantaje:

  • În perioada verii mai multe persoane doresc să obțină un machiaj semipermanent, așa că puteți întâmpina dificultăți și trebuie să așteptați mai mult timp pentru a vă face o programare în avans;
  • Este necesar să planificați data procedurii în prealabil și să o coordonați cu vacanța care urmează. Micropigmentarea, indiferent de zonă, trebuie făcută cu 1-2 săptămâni înainte de a merge la mare;
  • Este important să cunoașteți care este impactul soarelui asupra machiajului semipermanent și să evitați expunerea prelungită la lumina directă a soarelui. Lumina ultravioletă influențează negativ asupra pigmentului, făcând ca acesta să se estompeze sau să dispară mai rapid. Astfel, în acest sens, trebuie să acoperiți zona sprâncenelor și a pleoapelor cu ochelari sau cu o pălărie. De asemenea, trebuie să aplicați o cremă de protecție solară cu factor de protecție de cel puțin 40 SPF pe buze și sprâncene;
  • Procesul de efectuare a micropigmentării poate crea disconfort din cauza căldurii. În special dacă nu există aer condiționat în încăpere sau nu este suficient de răcoroasă.

Caracteristici de îngrijire a pielii

Îngrijirea pielii în zona micropigmentată este clasică și am descris despre acest subiect aici. Unele detalii legate de îngrijirea machiajului semipermanent presupun evitarea expunerii directe la razele UV și, de asemenea, prevenirea transpirației excesive. De aceea, pentru următoarele două săptămâni după ședința de micropigmentare, este mai bine să nu practicați activități sportive care provoacă transpirație excesivă.

Micropigmentarea în timpul iernii: aspecte pro, contra și mod de îngrijire

Atât în timpul iernii, cât și a verii, puteți și trebuie să efectuați machiajul semipermanent în orice zonă. Această procedură oferă un avantaj extraordinar. Datorită efectului care durează între 1 și 3 ani, în funcție de zona tatuată, puteți purta haine călduroase cu guler îngust, puteți folosi orice căciulă și chiar să vă jucați cu cei dragi cu bulgări de zăpadă, fără să vă faceți griji că machiajul se va deteriora.

Avantajele micropigmentării în timpul verii

  • În plus, în afară de durata efectului și aspectul impecabil, machiajul semipermanent în timpul iernii:
  • Elimină transpirația excesivă;
  • Garantează vindecarea rapidă a pielii.


Dezavantaje

Din păcate, micropigmentarea prezintă unele dezavantaje pe timp de iarnă:

  • Risc ridicat de infecții virale, care necesită amânarea procedurii până la recuperarea completă;
  • Deși iarna este rece, razele ultraviolete pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra machiajului semipermanent. Și, în timp ce pe parcursul verii, purtarea unei pălării poate fi de ajutor, iarna singura opțiune pentru protejarea pleoapelor sau a sprâncenelor pot fi ochelarii de soare;
  • Evitați expunerea prelungită la temperaturi scăzute în prima săptămână după procedură, pentru ca pielea să se vindece mult mai eficient și mai rapid, fără consecințe. Este important să fiți foarte atenți atunci când îmbrăcați puloverul, pălăria sau fularul pentru a evita formarea crustelor. Dacă planificați o vacanță sau un alt eveniment, se recomandă să vă efectuați machiajul semipermanent cu 1-2 săptămâni mai devreme.


Caracteristici de îngrijire

Îngrijirea pielii după micropigmentare în timpul sezonului rece nu diferă de cea standard. Singura deosebire ar fi recomandarea de a evita să vă aflați timp îndelungat în aer liber la temperaturi scăzute.

Sprâncene powder – tehnică universală pentru orice perioadă a anului

Micropigmentarea sprâncene pudrat – o tehnică unică, care poate fi realizată absolut în orice moment al anului, fără a vă îngrijora de nimic. Tehnica implică traumatizarea minimă a pielii prin injectarea pigmentului pe puncte marcate în straturile superioare ale dermului. Astfel, recuperarea pielii este rapidă și nedureroasă. Mai mult, crustele obișnuite apar adesea sub forma unor mici scuame care nu deteriorează aspectul și sunt practic invizibile. Deci, vă puteți faceți sprâncene pudrate iarna și vara, înainte de concediu sau alte evenimente importante, iar acestea vor arăta superb și recuperarea pielii va fi rapidă, și nedureroasă.

Autor – Ksenia Kobilianskaia
Master de Top/fondatorul studioului
Abonează-te la rețelele noastre de socializare și la canalul YouTube.
Avem mult conținut interesant

Crearea si promovarea site-urilor